Vijesti nedjelja 15.09.2019.

No comments

Ogulin dobio trg Petra Stipetića

519. rođendan našeg Ogulina ostat će trajno zapisan u njegovoj povijesti. Naime, u subotu prije podne na Trgu hrvatskih rodoljuba nekoliko izaslanastava položilo je vijence i upalilo svijeće, odajući na taj način počast svim poginulim i stradalim braniteljima u Domovinskom ratu. Potom su se uputili do zgrade Pučkog otvorenog učilišta gdje su nazočili svečanom proglašenju Trga Petra Stipetića, generala Hrvatske vojske i počasnog građanina našeg grada.

Osim njegove kćerke Vesne, koja je otkrila spomen ploču s njegovim likom, ovom su činu nazočili i nazočnima se obratili predsjednik Hrvatskog novinarskog društva i autor HTV-ove emisije o generalu Stipetiću Hrvoje Zovko, potom i general Marijan Mareković, te vice admiral Robert Hranj.

Obraćajući se nazočnima gradonačelnik Dalibor Domitrović je poručio kako Ogulinci mogu biti ponosni na našeg sugrađanina Petra Stipetića, koji će ostati zapamćen ne samo po svom radu i djelu, nego i poštenju koje ga je krasilo cijeli život.

Među brojnim Ogulincima, koji su nazočili otvorenju Trga Petra Stipetića,  bili su i brojni saborski zastupnici i izaslanik župana Karlovačke županije, kandidat za predsjednika RH, bivši predsjednik Vlade Zoran Milanović sa suradnicima, te brojni predstavnici medija.

Proglašenje Trga Petra Stipetića imali ste priliku pratiti uživo u našem programu.

 

 

 

 

Održana svečana skednica Gradskog vijeća

Nastavak subotnje proslave Dana Grada Ogulina i blagdana Užvišenja Svetog Križa donio je i svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Ogulina, koju ste imali priliku pratiti uživo u našem programu. Sjednica je održana u Školskoj sportskoj dvorani.

Predsjednik Vijeća Marinko Herman pozdravio je nazočne goste, među kojima su bili saborski zastupnici, predstavnici vojske i policije, gradonačelnici brojnih gradova i načelnici općina, gradski vijećnici i predstavnici gradskih tvrtki i ustanova.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u svom obraćanju govorio je o brojnim pokrenutim projektima koji su realizirani i onima koji će se u njegovom mandatu privesti kraju, ali će biti  pokrenuti i novi u vrijednosti 60-ak milijuna kuna. Najviše ga raduje broj novozaposlenih Ogulinaca, popunjenost Poduzetničke zone gotovo 100 posto, te mladi koji se žele vratiti u Ogulin.

U nastavku su podijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Primili su ih Duško Gvozdić za izuzetan trud u radu s kuglačima – osobama s invaliditetom,  Hrvatsko pjevačko društvo Klek za doprinos u razvoju urbane kulture, a povodom 125. obljetnice osnutka društva,  te Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, koja slavi stotu obljetnicu.

Priznanje za životno djelo dodijeljeno je Zvonku Trdiću za dugogodišnji rad na vrednovanju kulturne baštine ogulinskog kraja,  te posthumno Franji Domitroviću (Kirbiju) za 50 godišnji volonterski, humanitarni i kulturni rad. Nagradu je primila njegova kćerka Danijela Veršec.

Uime svih nagrađenih, riječi zahvale uputio je Zvonko Trdić, a uime nazočnih gradonačelnika i načelnika pozdrave i čestitke domaćinima uputio je gradonačelnik Tomislav Boljar, dok je uime župana Karlovačke županije to učinio saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.

Program su svojim nastupom uveličali članovi Pjevačkog društva Klek, izvevši novu himnu grada Ogulina.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment