Vijesti 30.10.2019.

No comments

Uskoro kreće opremanje novih prostorija u Pučkom

Stigla je velika i dobra vijest za ogulinsko Pučko otvoreno učilište. Naime, izdana je uporabna dozvola za dio prostorija u ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu. Izdavanju dozvole prethodio je tehnički pregled prostorija, a on je proveden u srpnju ove godine. Uporabnom dozvolom se dozvoljava uporaba dijela prostorija u kojoj će se provoditi obrazovni i kulturni programi učilišta. Slijedeći korak je opremanje i uređenje ovih prostorija. Do potpunog okončanja radova preostale su još faze X. i XI. koje se odnose na višenamjensku dvoranu i scenu, a završetak radova planiran je u 2020. godini.

Uvidom u dostupnu dokumentaciju, ulaganje u projekt Rekonstrukcija objekta Pučkog otvorenog učilišta Ogulin do kraja tekuće godine iznosit će 21,5 milijuna kuna. Do kraja Okvirnog sporazuma s tvrtkom Suhomont d.o.o. do završetka radova, a prema ugovornom troškovniku potrebno je još 4,5 mil kn.

 

Razriješen slučaj razbojništva na odmorištu Dobra

Jučer je u Policijskoj upravi karlovačkoj održana konferencija za medije na kojoj su načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja prezentirali rezultate kriminalističkog istraživanja kaznenog djela razbojništva.
Policijski službenici Policijske postaje Ogulin u proteklim danima intenzivno su provodili kriminalističko istraživanje kaznenog djela razbojništva koje je počinjeno u subotu, 26. listopada 2019. godine, u jutarnjim satima na benzinskoj postaji odmorišta Dobra, na autocesti A1.
Naime, kriminalističkim istraživanjem 24-godišnjeg muškarca se sumnjiči da je ujutro 26. listopada 2019. godine maskiran ušao u prostorije benzinske postaje na autocesti A1, na odmorištu Dobra istok gdje je uz prijetnju vatrenim oružjem od dvojice djelatnika zatražio i protupravno prisvojio više tisuća kuna, a nakon čega se s otuđenim novcem udaljio s mjesta događaja. Tijekom ovog događaja nitko nije ozlijeđen.
Nadalje, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 24-godišnjaku u počinjenju ovog kaznenog djela pomogao 23-godišnjak koji ga je svojim osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka dovezao do stražnjeg ulaza u odmorište autoceste, gdje ga je sačekao i nakon izvršenja kaznenog djela odvezao s mjesta događaja u Tounj. U Tounju je 24-godišnjak u nenastanjenoj kući sakrio prisvojeni novac te vatreno oružje i odjeću koje je koristio tijekom počinjenja kaznenog djela razbojništva.
Tijekom provođenja ovog kriminalističkog istraživanja temeljem Naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršene su pretrage domova i drugih prostorija i vozila na području Ogulina i Tounja te su pronađeni predmeti kaznenog djela, odnosno veći dio novca, oružje i odjeća, dok su u prostorijama 58-godišnjaka, a kojima se koristi i 24-godišnjak pronađeno razno oružje i minsko-eksplozivna sredstva koje je nezakonito posjedovano: više spremnika za automatsku pušku, 2065 komada raznog streljiva, 4 trotilska metka, 2 komada građevinskog eksploziva, više od 30 m sporogorećeg štapina, 2 kubure, zatvarač za pušku, 2 kumulativne tromblonske mine, 2 trenutne tromblonske mine, 2 protupješačke mine sa usmjeravajućim djelovanjem bez upaljača, 14 ručnih bombi, 1 topovski udar, vojno oružje karabin M-48 bez zatvarača i spremnika, 1 tromblonska mina, 137 inicijalnih dijelova mehaničkog upaljača za protupješačku minu te 7 komada detonatorskih kapisli.
Također, prilikom izvršene pretrage prostora kojim se koristi 24-godišnjak pronađeno je nekoliko omota sa sadržajem bijele praškaste tvari, tableta nalik na drogu, kao i staklena bočica sa sadržajem nepoznate prozirne tekućine te 69 komada raznog streljiva. U odnosu na ove pronađene predmete slijedi daljnje vještačenje kako bi se utvrdio njihov točan sastav, a potom i eventualno daljnje kriminalističko istraživanje.
Zbog sumnje da je 24-godišnjak počinio kazneno djelo razbojništva, a 23-godišnjak pomaganje u kaznenom djelu razbojništva, uz kaznenu prijavu osumnjičeni su danas predani pritvorskom nadzorniku te će biti dovedeni na nadležno državno odvjetništvo. Isto tako protiv 24-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nadležnom Općinskom sudu bit će podnesen optužni prijedlog. Ujedno, zbog sumnje da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv njega će u redovnom postupku nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Sutra svi na rock party!

Udruga glazbenika Grada Ogulina, od nedavno je, ponovno aktivna. Na izbornoj skupštini održanoj 26. rujna najavili su mnoštvo aktivnosti, a jedna od njih očekuje nas već sutra.
Naime, u organizaciji Udruge glabenika Grada Ogulina, održat će se Rock Party. Nastupit će Sound Source, Master i Red wine & blues. Rock Party održat će se u Dreams Rock caffeu, a početak je zakazan za 22 sata.

 

Obavijest iz gradskog Vodovoda

Iz Gradskog poduzeća Vodovod i kanalizacija stigla nam je obavijest o opskrbi vodom. Prema toj informaciji potrošači vode na području Salopek sela, u nekoliko narednih dana imat će smanjen pritisak dotoka vode zbog kvara na crpnoj stanici Salopek selo. Kvar će biti otklonjen u što je moguće kraćem roku. Mole se potrošači za strpljenje i razumijevanje.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment