Vijesti 30.09.2019.

No comments

Održani Dani meda

Stručnim predavanjima za pčelare i građane, u subotu su okončani 12. Dani meda “Zlatno saće 2019.”. Sve je započelo u jutarnjim satima kada su u gradskom parku nastupili Puhački orkestar DVD-a Ogulin, Ogulinske mažoretkinje, te dječje skupine KUD-a Klek i KUD-a Sv. Juraj iz Zagorja Ogulinskog.

Bilo je veselo, a osim predsjednice Pčelarskog društva Vesne Kovačević, nazočne je uime grada Ogulina pozdravio zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja. Potom je to učinio i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos. I ove godine dodijeljene su nagrade najboljim proizvođačima meda, a svi sudionici dobili su priznanje za sudjelovanje. Dodiijeljeno je ukupno 7 zlatnih, 12 srebrnih, te 8 bronačanih medalja, a medom šampionom, prema mišljenju stručne komisije, proglašen je onaj Vesne Kovačević.

Inače, tijekom dana posjetitelji su imali priliku na izložbeno – prodajnim štandovima degustirati i kupiti med, kao i medne proizvode i pripravke od domaćih pčelara.

 

Druženje veterana

Proteklog vikenda je Udruga veterana 143 brigade HV Ogulin bila domaćin posjete članovima Udruge veterana 103. brigade HV Zlatar Bistrica. Domaćini su svoje prijatelje i suborce dočekali na Trgu hrvatskih rodoljuba, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule i umrle branitelje, a kratku molitvu održao je ogulinski župnik Josip Štefančić.

Uime domaćina goste je pozdravio predsjednik Udruge veterana 143. brigade Milan Poljak, nakon čega su obišli Trg Petra Stipetića i Zavičajni muzej u Ogulinu.
Druženje je nastavljeno u prostorijama Udruge 143 brigade, gdje ih je pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović, nakon čega su se zajednički uputili  na crtu bojišnice, točnije na položaj odgovornosti 103 brigade. Obišli su i Modrušku gradinu, te položili  vijence i upalili svijeće kod spomen obilježja u Josipdolu.

 

Tjedan cjeloživotnog učenja

Pučko otvoreno učilište Ogulin, nizom aktivnosti i događaja, od danas započinje obilježavanje 13. Tjedna cjeloživotnog učenja. Radi se o nacionalnoj obrazovnoj kampanji u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Kampanja će potrajati do 6. listopada, a djelatnici ogulinskog Pučkog učilišta pripremili su zanimljiv program. Program počinje danas, od 16 sati, radionicom izrade videoigre u MakeCode Arcadeu koji će provesti članovi Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin.

Za 18 sati najavljen je početak besplatne radionice izrade likova od slame, a održat će ju Marija Trdić Ćuk u učionici POU Ogulin.

Obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja u utorak se nastavlja od 14 sati besplatnim Treningom javnog nastupa. Trening će voditi eminentan stručnjak iz područja komunikologije, Kristijan Sedak sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Obilježevanje Tjedna cjeloživotnog učenja pratit će cijelo vrijeme i naša radijska ekipa, a cjelovit raspored aktivnosti i događanja možete pronaći i pročitati na Facebook stranici Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

 

Čišćenje Đulinog ponora

Tijekom ponedjeljka djelatnici karlovačke tvrtke Aquaterm vršili su radove na čišćenju Đulinog ponora. Iz tog raloga privremeno je za sav promet bila zatvorena dionica ceste D42, kod Trga Hrvatskih rodoljuba. Radovi će biti nastavljeni i sutra, od 7 sati, pa će ova dionica ceste ponovno biti privremeno zatvorena do 17 sati. Tijekom izvođenja radova, obilazni smjer za sva vozila bit će ulicom Zagrad i Novom cestom, u oba smjera.

 

Obilježen Europski dan jezika

U petak je u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin upriličeno obilježavanje Europskog dana jezika. Učinili su to, 6. godinu za redom, učenici i nastavnici ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana.
Bila je to još jedna zanimljiva i posjećena Večer poezije, proze i drame na europskim jezicima. Večer je počela sjećanjem na Kenna Clarka, koji nas je, na žalost, nedavno zauvijek napustio, ali će i dalje ostati u našim srcima.  Rođen u Engleskoj, prvi puta posjetio je Ogulin u listopadu 2012. Tada je ostao tri mjeseca, no budući da mu se Ogulin svidio, poželio je postati njegov stanovnik, što je i bio sve do iznenadne smrti. Tijekom održavanja Večeri poezije, proze i drame na europskim jezicima posjetitelji se imali priliku okušati se i u kvizu s bogatim nagradnim fondom.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment