Vijesti 30.06.2020.

No comments

Domitrović: “Iako ne znamo što će biti, moramo se na vrijeme pripremiti”

U utorak je održana prva sjednica Odbora za proslavu Dana grada. Odbor ima zadaću poduzeti sve radnje u vezi proslave Dana grada, a u njega su imenovani: Dalibor Domitrović (predsjednik), te članovi: Ivana Salopek Šumonja, Gordana Puškarić, Josip Štefančić, Dubravka Vuković, Aleksandra Kolić Puškarić, Blanka Poljak Franjković, Ana Krznarić i novi predsjednik Lovačkog društva Klek, Josip Turković.

Zaključeno je da se raspiše javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina, te poziv za dostavu programa proslave Dana grada. Pozivi će biti otvoreni od 1. do 25. srpnja.

Prema prvim, još neslužbenim planovima, svi sadržaji odvijat će se od 7. do 14 rujna. Bit će to sigurno u specifičnim uvjetima, zbog epidemiološke situacije, koju sada nitko ne može predvidjeti.

“Iako ne znamo što će biti, moramo se na vrijeme pripremiti”- rekao je gradonačelnik Domitrović, uz napomenu da će sva veća događanja biti održana vikend uoči Dana grada, 14. rujna. Ukoliko bude moguće, u subotu 12. rujna organizirat će se proslava za građanstvo u Frankopanskom kaštelu, uz lovačke i ribarske specijalitete, te feštu u večernjim satima. Taj će se vikend održavati i Županijska smotra izvornog folklora Igra kolo, Ogulinski festival bajke, te Ogulin trail.

 

Proslava Petrove

Na Sv. Petru i ove je godine, već tradicionalno, obilježen blagdan Sv. Petra i Pavla. Na večernoj, svetoj misi koju je služio vlč. Josip Tomljenović, uz župnika Josipa Štefančića, okupilo se mnoštvo vjernika i građana, ne samo sa Sv. Petra nego i iz ostalih dijelova grada. Među njima su bili i gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja, te potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Vuković.

Nakon svete mise održano je zajedničko druženje uz piće i kolače. Prema riječima predsjednika Mjesnog odbora Sv. Petar – Puškarići Jurice Pribanića, proslava Petrove obilježena je u skladu sa svim preporučenim protuepidemiološkim mjerama. Žao mu je što se zbog koronavirusa nije moglo organizirati veće slavlje.

 

Udruga “Radost” započela provedbu novog projekta

Na temelju Odluke o raspodjeli sredstava Proračuna Grada Ogulina, po Javnom pozivu za predlaganje programa javnih potreba iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za 2020.godinu, Udruga Radost nedavno je potpisala sa Gradom Ogulinom Ugovor o sufinanciranju provedbe projekta pod nazivom „Podrškom do stabilizacije“.

Tijekom proteklog tjedna, u Udruzi “Radost”, održan je i prvi radni sastanak na kojem je bilo govora o provedbi ovog projekta, a sastanku je nazočila zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja.
Tom je prigodom voditeljica projekta Sofija Maravić upoznala je zamjenicu gradonačelnika s provedbom i ciljem projektnih aktivnosti.

Provedba projekta „Podrškom do stabilizacije“ službeno je započela 1. lipnja, a projektne aktivnosti provodit će se do kraja ove godine, odnosno 31. prosinca. Glavni cilj provedbe projektnih aktivnosti je jačanje ljudskih resursa u udruzi koji su nužni za pružanje potrebnih informacija, pomoći i podrške članovima i njihovoj obitelji ne samo u ostvarivanju njihovih prava, već i u smislu njihove integracije u životne tokove lokalne zajednice kroz rad i druženja u radionicama, koje se svakodnevno odvijaju u udruzi.

Zahvaljujući ovom projektu udruga je osigurala 15.000,00 kuna, a sredstva će biti iskorištena za zapošljavanje tajnice udruge na dva radna sata.

Održivost ovakvih rezultata može se ostvariti samo sustavnim i predanim radom za što će Udruga nastojati osigurati potrebna materijalna sredstva putem ovakvih natječaja. Takvim pristupom namjera im je ojačati, između ostalog, ljudske resurse koji su prijeko potrebni ne samo radi jačanja kvalitete usluga članstvu, već i radi jačanja i osnaživanja položaja osoba s invaliditetom uopće.

U Ogulinu testirano 6 osoba, svi su negativni

U protekla 24 sata na području Karlovačke županije evidentirane su dvije novooboljele osobe od koronavirusa u Karlovcu. Radi se o kontaktima ranije oboljelog studenta. Tako je sada ukupno na području naše županije ukupno 6 osoba zaraženo koronavirusom, od toga četiri u Karlovcu i dvoje u Ogulinu. Inače, u Ogulinu je na koronavirus testirano 6 osoba, a pristigli nalazi su negativni.

Apel djelatnika SKG-a

Sutra će se, po dobrom starom običaju, u Ogulinu održati tjedni sajam.

“Obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom, molimo sve naše sugrađane i sve one koji namjeravaju doći na tržnicu da se ponašaju odgovorno, da se ne zadržavaju nepotrebno dugo na tržnici, da se ne zadržavaju u grupama, da drže potreban fizički razmak (na otvorenom prostoru najmanje 1,5 metar) i da nose zaštitne maske.
Kontrola situacije i spriječavanje širenja zaraze ovisi o svima nama i samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti nastanak veće štete. Zahvaljujemo svima na razumijevanju!” – poručili su tim povodom djelatnici ogulinskog SKG-a.

Sutra doznajte sve o “Ponovnoj uporabi predmeta”

Sutra će se u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin održati posljednja javna tribina u sklopu projekta “Recikliraj za bolje sutra”, kojeg zajedniči provode Grad Ogulin i Općina Plaški. Tema 4. tribine bit će “Ponovna uporaba predmeta”, a gost predavač ponovno će biti Marko Košak iz zagrebačke Zelene akcije.
Početak je najavljen za 18 sati, a ulaz je slobodan.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment