Vijesti 30.01.2020.

No comments

Udrugama iz kulture i tehničke kulture na raspolaganju 320.000 kn

Stručna služba Grada Ogulina objavila je i Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2020. godinu. Za ovu skupinu udruga iz ovogodišnjeg gradskog proračuna, za provedbu njihovih projekata i programa, osigurano je ukupno 320.000,00 kn. Od tog iznosa kulturi je namjenjeno 280.000,00 kuna, dok je za tehničku kulturu 40.000,00 kuna u proračunu osigurano. Udruga za provedbu jednog programa/projekta po ovom javnom pozivu može zatražiti najviše 50.000,00 kuna za kulturu te 40.000,00 kuna za tehničku kulturu.

Sukladno relevantnim zakonskim propisima i pravilnicima, ove godine iz gradskog proračuna financirat će se, između ostalog, njegovanje tradicijske kulture, poticanje i organiziranje tradicionalnih manifestacija, kulturni turizam, kazališnu djelatnost, i sl..

Najmanji ukupni iznos koji se jednoj udruzi može odobriti putem ovog Javnog poziva je 1.000,00 kuna, a najviši ukupni iznos koji se jednoj udruzi može odobriti putem ovog Javnog poziva je 50.000,00 kuna.

Svaka udruga na ovaj Javni poziv može prijaviti i ugovoriti najviše 4 programa/projekta, za razdoblje provedbe od 1. siječnja 2020. zaključno do 31. prosinca 2020. godine. Rok za podnošenje prijava istječe u četvrtak, 27. veljače 2020. godine.

Na ovaj Javni poziv javiti se mogu udruge sa sjedištem na području grada Ogulina, a koje je još kriterije nužno zadovoljiti možete pročitati na web stranici Grada Ogulina, gdje se nalazi cjeloviti tekst poziva kao i upute za prijavitelje s popisom prateće dokumenatcije.

Noć muzeja i u Ivaninoj kući bajke

Osim Zavičajnog muzeja, i Ivanina kuća bajke pridružuje se manifestaciji Noć muzeja 2020.. Budući da je tema ovogodišnje Noći muzeja “Velike obljetnice hrvatskih muzeja”, djelatnice ove ogulinske ustanove su se usmjerile na njihovu godinu postojanja.
Naime, Ivanina kuća bajke ušla je u sedmu godinu postojanja, a kako je broj sedam značajan broj u bajkama, tako će i njihove aktivnosti sutra biti povezane s brojem sedam.

Djelatnice su pripremile zanimljiv program koji počinje u 18 sati kostimiranim pripovjednim vođenjem stalnom izložbom, i to u društvu Ivane Brlić-Mažuranić, Malika Tintilinića i Palunkove žene. U 19 sati očekuje vas radionica “Sedam u životu Ivane Brlić-Mažuranić” u sklopu koje možete sudjelovati u istraživanju značajnih događaja iz života Ivane Brlić-Mažuranić kroz stalnu izložbu i lentu vremena. Od 20 sati i 30 minuta čitat će se bajke, a kroz njih će posjetitelji moći otkriti značaj broja sedam. Za 21 sat i 30 minuta najavljen je početak kreativne radionice izrade patuljaka pod nazivom “Sedam patuljaka”.
Dođite i zabavite se!

Okušajte znanje u “Muz-kvizu”

Nakon što smo poslušali što nam za Noć muzeja pripremaju djelatnice Ivanine kuće bajke, podsjećamo vas da će sutra i Zavičajni muzej Ogulin biti poporište raznovrsnog programa. Između ostalog, bit će upriličen prvi muzejski kviz pod nazivom “Muz-kviz”. Konceptom će biti sličan pub kvizovima, ali u pomalo specifičnom muzejskom okruženju.

Kroz “Muz-kviz” će se redati pitanja raznovrsne tematike. Između svakog pitanja timovi će imati vrijeme od 1 minute za razmišljanje i odgovor. Po isteku vremena prelazi se na sljedeće pitanje, a po završetku kviza slijedi zbrajanje bodova te proglašenje najboljeg tima.

Timovi koji žele sudjelovati mogu imati od 2 do najviše 5 igrača, i naravno, potrebno im je ime. Zbog prostornih uvjeta u Muzeju, broj sudionika ograničen je na 50.
Timovi se mogu prijaviti putem Facebook stranice Zavičajnog muzeja, porukom u inbox, uz naznaku imena i broja članova tima, ili sutra, na dan održavanja kviza, na 2. katu Muzeja od 20.00 – 20.30 sati.

Voditelj kviza bit će Dubravko Dragičević.

 

Sutra pogledajte novu predstavu Dramske skupine Ex voto

Članovi Dramske skupine Ex voto proteklih su tjedna marljivo pripremali novu dramsku predstavu pod nazivom “Kishon u Ogulinu (Gu)bitak”.

Što ova predstava tematizira doznajemo od članice ove ogulinske Dramske skupine Inke Salopek:

• snimka – Inka 1

Predstavu izvode članovi ove ogulinske Dramske skupine: Tena Lipošćak, Inka Salopek, Antonio Tonković, Filip Kučinić, Sandra Blašković, Tamara Blašković, Nikola Kovačević i Ivana Brozović.
Predstava će se obe večeri održati u konerencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, a početak je zakazan za 19 sati. Ulaz je slobodan.

Inače, predstava je dio provedbe projekta OG glas MUK – Glas mladih Ogulina u umjetnosti i kulturi, EP2 i EP3, a provodi ga Pučko otvoreno učilište Ogulin. Projekt je namijenjen mladima od 15 do 25 godina, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment