Vijesti 29.10.2019.

No comments

Radovi se odvijaju po planu

Tijekom jučerašnjeg dana izvršeni su asfalterski radovi na izgradnji spoja ulice Šetalište Krlenac na kružno raskrižje. Nakon dovršetka ove faze preostaje još izvedba horizontalne i vertikalne signalizacije, a to će biti dovršeno čim vremenski uvjeti dozvole. Svrha radova je olakšati pristup vozilima u ulicu Šetalište Krlenac, u skladu s trenutno važećom prometnom regulativom, te ujedno povećati sigurnost pješaka koji prolaze ovim križanjem.

Radovi na rekonstrukciji ulice Ivane Brlić Mažuranić su također u tijeku, vrše se pripreme za izvedbu opločenja pješačke staze, parkirališta i zelene površine.
Ove godine će biti rekonstruirana i polovica kolničke konstrukcije, a rekonstrukcija druge polovice kolničke konstrukcije, parkirališnih mjesta te pločnika sa suprotne strane ulice planirana je za iduću godinu.

 

Nova javna dražba za HOC Bjelolasicu

Bjelolasica je ponovno na prodaju. Naime, stečajni upravitelj društva HOC BJELOLASICA d.o.o. u stečaju, Tomislav Đuričin objavio je prodaju imovine stečajnog dužnika koju i ovog puta čini Jasenak 1, a ukupna početna i minimalna cijena za nekretnine i pokretnine iznosi 7.194.515,80 kuna. Na dražbi je ponuđen i Jasenak 2, ukupne početne i minimalne cijene za nekretnine i pokretnine 2.067.780,65 kuna, te cjelina pod branom čija početna cijena iznosi 731.794,26 kuna.
Prodaja je objavljena danas, a rok za dostavu ponuda je 8 dana, te počinje teći narednog dana od dana objave poziva za podnošenje ponuda u javnom glasilu, te ističe zaključno s danom 06. studenim 2019. godine. Jamčevina iznosi 5 % od ukupne cijene svake pojedine cjeline.
Više informacija o ovoj prodaji nalazi se na web stranici bjelolasica.hr.

 

 

Budite i vi dio Bajkovitog Adventa

Turistička zajednica grada Ogulina, uz potporu Grada Ogulina i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Zavičajnim muzejom, Ivaninom kućom bajke, LAG-om Frankopan i Udruženjem obrtnika Ogulin, u vremenu od 01.12.2019. do 07.01.2020, organizira Bajkoviti Advent u Ogulinu. Za vrijeme trajanja Bajkovitog Adventa u Ogulinu organizirat će se i Adventski sajam prodajnog i izložbenog karaktera. “Pozivamo sve zainteresirane pravne i fizičke osobe (obrte, j.d.o.o., d.o.o.,..) na sastanak s ciljem prikupljanja interesa i organizacije Adventskog sajma, a koji će se održati u prostoriji Udruženja obrtnika Ogulin, u ulici Vladimira Nazora 11, u četvrtak s početkom u 19:30.” – poručuju iz TZ Grada Ogulina.

Ovogodišnje izdanje Bajkovitog Adventa u Ogulinu želi okupiti i prezentirati ponajviše tradicijske proizvode ogulinskog kraja i prigodne proizvode i usluge ogulinskih obrtnika i gospodarstvenika. S ciljem prezentacije koncepta programa Bajkovitog Adventa u Ogulinu, kreiranja i unaprijeđenja turističke ponude grada za vrijeme događanja i što kvalitetnije organizacije Adventskog sajma pozivaju sve zainteresirane pravne i fizičke osobe na sastanak. Na sastanku će se prezentirati koncept ovogodišnje edicije Bajkovitog Adventa u Ogulinu, ulozi organizatora i partnera u razvoj infrastrukture i uvjeti sudjelovanja u prodajnom dijelu manifestacije.

“Pridružite nam se u što većem broju. Vaše mišljenje nam je bitno, izrazito s aspekta uspostave tehničkih uvjeta na lokacijama prodaje.” – stoji u pozivnici organizatora.

Više informacija možete dobiti u uredu Turističke zajednice grada Ogulina, pozivom na broj 047 532278 ili putem elektronske pošte na adresu [email protected] .

 

6. studenog počinje cijepljenje protiv gripe

6. studenog počinje cijepljenje protiv gripe, doznaje se iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Cjepivo je nabavljeno centraliziranim postupkom i bit će distribuirano zdravstvenim ustanovama za cijepljenje osoba s povećanim rizikom od komplikacija.

Svake godine nakon sezone gripe prikupljaju se s terena procjene potreba za cijepljenje osoba za koje je cijepljenje preporučeno i besplatno, a na temelju njih se naručuje cjepivo i distribuira prema tim procjenama. Ove je godine na temelju iskazanih potreba naručeno 360.000 doza cjepiva, što je gotovo 10 posto više nego lani.

Za potrebe naše županije naručeno je 11.500 doza cjepiva. Ove je godine po prvi puta za sve nabavljeno četverovalentno cjepivo koje štiti od dva tipa A i dva tipa B virusa.
Osim kod liječnika obiteljske medicine, cijepljenje će biti moguće i u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije, a detaljnije informacije će biti poznate uskoro.
Cijepljenje se preporučuje osobama starijima od 65 godina, kroničnim bolesnicima, trudnicama, djeci starijoj od 6 mjeseci, te zdravstvenim radnicima.

Svi ostali koji žele smanjiti rizik od gripe, mogu se cijepiti bilo kada u dogovoru s izabranim liječnikom. Svaki liječnik primarne zdravstvene zaštite može naručiti putem ljekarne ili veledrogerije cjepivo za osobe koje ima u skrbi i cijepiti ih uz naplatu u bilo koje vrijeme, izvijetio je HZJZ.

Prema dostupnim informacijama iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, do sada još nema zabilježenih slučajeve gripe u Hrvatskoj.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment