Vijesti 28.11.2019.

No comments

Priopćenjem se oglasio i ured župana Karlovačke županije

U našu redakciju jučer je stiglo i priopćenje ureda župana Karlovačke županije. Prenosimo ga u cijelosti, a u njemu stoji:

“Župan Karlovačke županije Damir Jelić osuđuje prijetnje koje je u anonimnom pismu dobio gradonačelnik Ogulina g. Dalibor Domitrović.
Odmah po saznanju o ovom neugodnom događaju župan je nazvao načelnika Policijske uprave karlovačke g. Darka Bratića i zatražio da policija odmah istraži slučaj. Načelnik Bratić zajamčio je visoku motiviranost policijskih službenika u rasvjetljavanju ovog nemilog događaja.
Županu je kao demokršćaninu krajnje nedopustivo da netko dira u svetost obitelji i na taj način izražava svoje prijetnje.”

 

1.12. počinje Bajkoviti advent u Ogulinu

Paljenjem 1. adventske svijeće, u nejdelju će započeti ovogodišnje izdanje Bajkovitog adventa u Ogulinu. Glavni organizator ovog događanja je Turistička zajednica Grada Ogulina uz potporu Grada Ogulina, brojnih gradskih tvrtki i ustanova, udruga civilnog društva, ogulinskih tvrtki i obrtnika.

Bajkoviti advent u našem gradu donosi brojne novitete, zanimljivosti i iznenađenja, po prvi put će se glavnina događanja odvijati u Parku kralja Tomislava, a želja je organizatora iz Ogulina poslati priču o zajedništvu.

Očekuje nas više od mjesec dana prepunih sadržajima za svačiji ukus i za sve generacije, a priprema se i bogata ugostiteljska ponuda. Osim promocije proizvoda našeg kraja, naglasak je ove godine stavljen i na zaštitu okoliša, pa tako vrijedne ruke naših sugrađanki već tjednima, u Pučkom otvorenom učilištu, izrađuju jaslice od slame.

Sam početak manifestacije donosi sa sobom jednu lijepu i toplu predblagdansku priču, a radi se o 3. dječjem festivalu Jagor. Festival će se održati u Školskoj sportskoj dvorani u centru grada, s početkom u 19 sati i 30 minuta. Na njemu će se predstaviti mlade glazbene nade ogulinsku kraja, a pratit će ih Jagor band. Ulaznice, po cijeni od 25 kuna, možete kupiti i da dan održavanja festivala, a kupnjom pomažate liječenje jedne djevojke. Glavni organizator Jagora je udruga Oda prijateljstvu.

Program manifestacije je prebogat da bi vam sada sve pobrojali, ali moći ćete ga pratiti putem društvenih mreža, Internetske stranice Turističke zajednice Grada Ogulina, ali i putem našeg programa.

Podržimo Jagor i Martinu

Uvodni događaj ovogodišnjeg adventa bit će 3. dječji festival Jagor koji sa sobom donosi toplu priču humanitarnog karaktera. Jagor je projekt Udruge Oda prijateljstvu kojeg je 2017. godine ova udruga pokrenula po uzoru na mnoge dječje festivale kojima se promoviraju dječji glazbeni talenti.
Ovogodišnji Jagor donosi i jednu novinu, a koju doznajemo od predsjednika Udruge Oda prijateljstvu Hrvoja Magdića.
Natjecatelje će i ove godine uživo pratiti Jagor band, što je još jedna posebnost ovog festivala.
Treći Ogulinski dječki festival Jagor održat će se u nedjelju s početkom u 19:30 sati u Školskoj sportskoj dvorani, kod OŠ Ivane Brlić – Mažuranić.
Ulaznice za JAGOR možete kupiti u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin, u vremenu od 7:00 do 15:00 sati, te na ulazu na dan održavanja festivala.
Prikupljanje donacija za liječenje djevojke Martine nastavlja se i slijedeći vikend.

U Pučkom večeras o borbi protiv nasilja

Večeras, će s početkom u 18 sati, u učionici Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, na prvom katu održati okrugli stol na temu “Zajedno protiv nasilja”. Događaj organizira Inicijativa Sjedinjene u borbi protiv nasilja.

Sudionici okruglog stola bit će Davorka Bišćan, psihologinja udruge “Korak”, Karlovac, Marijanka Županić, sutkinja Općinskog suda u Ogulinu, Marijan Turković, policijski službenik PP Ogulin za poslove maloljetničke delikvencije, Zlata Kurelac, ravnateljica Doma zdravlja Ogulin, Alena Furić, voditeljica Objedinjenog hitnog prijema Opće bolnice Ogulin, Valentina Bartolović, ravnateljica Crvenog križa Ogulin i Valentina Crnjaković Vuković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ogulin.

Inicijativa Sjedinjene u borbi protiv nasilja nastala je ujedinjenjem Ženske udruga Katarine Josipdol, Udruge žena Ogulin, Ženske akcije Saborsko, Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Ogulin i Foruma žena SDP-a Ogulin.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment