Vijesti 28.05.2020.

No comments

Direktor ogulinskog Vodovoda potpisao još jedan vrijedan ugovor

burst

Direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija Bojan Prebežić, u nazočnosti predsjednika Skupštine Dalibora Domitrovića i predsjednika Nadzornog odbora Ivana Vukovića, potpisao je ugovor o javnim radovima sa direktorom tvrtke IMGD Goranom Dunićem.
Ugovorom je predviđen početak radova na izgradnji tlačno gravitacijskog cjevovoda zone BC sustava odvodnje grada Ogulina-Poredice, sa crpnom stanicom. Rok za dovršetak radova je 1. rujan ove godine. Ukupna vrijednost radova iznosi 1.595.424 kuna.

burst

 

Lani za poljoprivrednike Grad izdvojio više od 214.000kn

Jedna od točaka 12. sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina, koja je zakazana za 1. lipanj, je Prijedlog Izvještaja o izvršenju Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Ogulina za 2019. godinu. Iz tog izvještaja dade se iščitati da je Grad Ogulin tijekom protekle godine, iz proračunskih sredstava, za subvencije u poljoprivredi izdvojio ukupno 214.419,71 kuna, a proračunom za 2019. godinu za tu svrhu bilo je planirano izdvojiti 216.500,00 kuna. Dakle, radi se o vrlo visokom izvršenju od 98,85% planiranih sredstava.

Grad Ogulin je ogulinske poljoprvirednike podržao kroz ukupno 10 mjera subvencija, a po visini iznosa na prvom mjestu našle su se subvencije za troškove uzgoja pčelinjih zajednica. Za tu namjenu iz gradskog proračuna izdvojeno je 60.400,00 kuna. Na drugom mjestu našle su se subvencije troškova umjetnog osjemenjivanja krava i krmača, za što je Grad Ogulin izdvojio 41.000,00 kuna. Samo 1.000,00 kuna manje izdvojeno je za troškove održavanja sjemena i kontrolu proizvodnje sirovine svježeg kupusa sorte “Ogulinac”.
Sukladno interesu poljoprivrednika, iz gradskog proračuna najmanje je sredstava izdvojeno za subvencioniranje troškova prezentacije projekata na sajmovima i izložbama, 4.000,00 kuna, te za troškove popravljanja tla, 3.700,00 kuna.

Više detalja sigurno ćemo još čuti u ponedjeljak na sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina, koja počinje u 9 sati. Prijenos uživo ćete moći pratiti u našem programu.

 

Smanjuje se broj testiranja kroz DRIVE IN

U Karlovačkoj županiji jučer je na COVID-19 testirana 21 osoba, a svi pristigli nalazi su negativni. Danas će biti testirane 4 osobe kroz DRIVE IN. Ukupno je do sada testirano 2669 osoba.

Stožer Civilne zaštite RH nastavio je, uslijed povoljne epidemiološke situacije, s ublažavanjem mjera. Ukinuta je tako zabrana javnih događanja i okupljanja s više od 40 ljudi, pa će se od danas broj ljudi koji mogu biti prisutni na pojedinim javnim događanjima i okupljanjima određivati sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Sportska natjecanja moći će se održavati bez prisustva gledatelja, od 30. svibnja na otvorenom i od 13. lipnja u zatvorenim objektima.

Od 29. svibnja ukida se ograničenje da posljednjem ispraćaju mogu prisustvovati samo članovi obitelji i predstavnik vjerske zajednice te zabrana objave mjesta i vremena posljednjeg ispraćaja. Pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urne i dalje se moraju održavati uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i preporuka te uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Od 29. svibnja svečanosti sklapanja braka i životnog partnerstva mogu prisustvovati i druge osobe, a ne samo obitelj i svjedoci te se ukida zabrana održavanja svadbenih svečanosti. Sklapanje braka i životnog partnerstva, kao i svadbene svečanosti održavat će se uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i preporuka te uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U tijeku su upisi i u Lutkarski studio

Još jedna dobra vijest, koja svjedoči ponovnoj aktivaciji niza aktivnosti, dolazi nam iz ogulinskog Pučkog otvrenog učilišta. Naime, ovog tjedna ponovno su počele radionice robotike Društva pedagoga tehničke kulture, a u tijeku su i upisi u Plesni studio Pučkog učilišta.

I nije to sve djeca i mladi, u dobi od 8 do 15, imaju priliku okušati se u radu i Lutkarskog studija Pučkog učilišta. U tijeku su upisi i u ovaj novi program, kojeg će voditi Sonja Borić.
Važno je napomenuti da je sudjelovanje besplatno, a iz Pučkog učilišta mole da se, zbog ograničenog broja sudionika, prijavite putem elektronske adrese [email protected] ili putem telefona na broj 522 257. Prijave se vrše radnim danom od 7 do 15 sati.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment