Vijesti 28.02.2020.

No comments

Eksplozija meteora

Danas u 10:34 h iznad sjeveroistočne Istre eksplodirao je meteor. Nakratko je bila uočljiva jarka svijetlost, zatim se čuo šum i “buka”, a ostao je i trag dima koji se zadržao nekoliko minuta.
Eksplozija meteora osjetila se i u Zagrebu, Karlovcu i Ogulinu, gdje su se mjestimice tresli i prozori, a prema pisanju medija probijen je zvučni zid.

 

POS-ovi stanovi

Grad Ogulin planira realizaciju druge stambene zgrade na svom području po programu društveno poticane stanogradnje (Program POS).
Cilj je rješavanje stambenog pitanja građana grada Ogulina kao i drugih zainteresiranih građana Republike hrvatske koji žele živjeti u Ogulinu.
Rekonstrukcijom postojećeg objekta u krugu bivše vojarne Sveti Petar predviđa se oko 40 stanova različitih površina (garsonjere, 1-sobni, 2-sobni i 3-sobni stanovi) koji će biti smješteni u prizemlju i potkrovlju zgrade.
Lokacija planiranih stanova je uz parcelu na kojoj se uskoro treba graditi dječji vrtić.
Zainteresirani građani mogu anketni listić dobiti u prostorijama Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje ili isti preuzeti sa mrežne stranice Grada Ogulina,a objavljen je i u nastavku našeg članka.
Popunjene upitnike treba dostaviti do kraja ožujka 2020. poštom, osobno donijeti u pisarnicu Grada Ogulina ili putem e-pošte na adresu [email protected].

 

Gripa i dalje aktualna

Histerija oko koronavirusa u drugi je plan bacila gripu, od koje je i u Karlovačkoj županiji sve više oboljelih.Tako su u samo tjedan dana prijavljena 302 nova slučaja pa se ukupan broj oboljelih popeo na 1.069.
Riječ je, podsjetimo, o službenom broju oboljelih, koji liječničke ordinacije prijave Zavodu za javno zdravstvo, a kako mnogi “gripozni” i ne odu svom liječniku, izvjesno je da je stvarna brojka puno veća.Protekli je tjedan ova zarazna bolest najviše pogađala Karlovčane pa je prijavljen 121 oboljeli, u Ogulinu 83, Dugoj Resi 66, a u Ozlju 29. Samo tri slučaja, službeno, su u Slunju, dok u Vojniću i u 8. tjednu praćenja gripe nije prijavljen niti jedan!
Na žalost, pojavila se među najmlađima pa su zabilježena prva tri slučaja oboljelih beba, mlađih od godinu, sva tri u Karlovcu. Najviše oboljelih ovaj put bilo je među djecom, starom od 7 do 14 godina, 106, dok je u skupini u kojoj je do sad taj broj prednjačio, onima od 30 do 64 godine, bilo 86 slučajeva gripe.Oboljelo je 32 tinejdžera, starih od 15 do 19 godina, 26 mališana od godine do 4, onih od 20 do 29 godina bilo je 18, dvoje manje među starijima od 65, te 15 djece od 5 i 6 godina.

Najbolji u sportu županije

Zajednica športova Karlovačke županije proglasit će najbolje u sportu za prošlu godinu na svečanosti koja će se održati u Pučkom otvorenom učilištu u Dugoj Resi (Trg Svetog Jurja 3) danas s početkom u 18 sati.
Biti će to završnica proglašenja najboljih pojedinaca i klubova u Karlovačkoj županiji nakon što su prije svoje laureate sporta izabrali u četi županjska grada – Karlovcu, Ogulinu, Dugoj Resi i Slunju.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment