Vijesti 27.11.2019.

No comments

Naša borba protiv korupcije u Ogulinu rezultira otporom, koji se iskazuje kroz prijeteća pisma

Gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića jučer su u njegovom uredu posjetili saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović, glavni tajnik stranke Nikša Vukas i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković.

Došli su mu dati podršku zbog iskazane prijetnje njegovoj obitelji i anonimnog pisma koje je u ponedjeljak stiglo na njegovu adresu.

“Uvijek nam je posebno drago doći u Ogulin i svjedočiti svemu pozitivnom što naša ekipa ovdje radi. Ogulin je primjer drugim gradovima u mnogim segmentima.
Aktualni događaj vezan za prijetnje je zaista poražavajući i postavljamo si pitanje u kakvom društvu mi to živimo? Ne bismo poželjeli da se takvo nešto dogodi nikome i da dobije takve odurne prijetnje. Zaplašiti nas ništa neće, za promjene ćemo se boriti i dalje, kako u Ogulinu tako i u cijeloj Hrvatskoj”- istakli su prigodom posjeta gradonačelniku Domitroviću, ali isto tako izrazili žaljenje što ni župan Damir Jelić, ni predsjednik ogulinskog HDZ-a i saborski zastupnik HDZ-a iz Ogulina Tomislav Lipošćak, nisu iskazali žaljenje zbog nastale situacije, niti se ogradili od ovog slučaja.

“Naša borba protiv korupcije u Ogulinu, rezultira otporom koji se iskazuje kroz ovakva prijeteća pisma” – rekli su SDP-ovci uz napomenu da neće stati samo na tome, te da će u Saboru RH progovoriti o svemu, a od nadležnog ministra zatražiti očitivanje o ovom slučaju.

 

 

Ogulinski HDZ osudio prijetnje, ali i pokušaj politizacije događaja

Sinoć je u našu redakciju stiglo i reagiranje GO HDZ-a Grada Ogulina, vezano uz nedavne događaje i navode u pojedinim medijima.

Donosimo ga u cijelosti:

“Još jednom najoštrije osuđujem prijetnje Daliboru Domitroviću i njegovoj obitelji. Također, osuđujem i pokušaj politizacije ovog događaja, budući da su i gradska i županijska organizacija HDZ-a reagirale i osudile ovaj čin na nekoliko upita novinskih kuća i portala. Tvrdnje da se nitko nije oglasio smatram izrazito nekorektnim pokušajem politiziranja i prikupljanja političkih bodova na ovako sramotnom i za svakog pojedinca izrazito teškom događaju.
Nažalost, budući da sam i osobno bio izložen vrlo sličnim napadima na vlastitu obitelj, vrlo mi je dobro poznato kroz što obitelj u takvim trenucima prolazi i kakvi su učinci svakog dodatnog medijskog izlaganja. Iskreno se nadam da će sve nadležne institucije što prije razriješiti ovaj slučaj i krivci biti poznati!”.

Priopćenje potpisuje Tomislav Lipošćak, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Ogulin.

 

U petak se održava 7. sjednica Gradskog vijeća

Za petak je sazvana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina, a njome će predsjedavati Marinko Herman. Dnevni red broji 19 točaka, a početak sjednice je zakazan za 9 sati.

I ova sjednica će započeti Aktualnim satom. Gradski će vijećnici, između ostalog, raspravljati o prijedlogu Proračuna Grada Ogulina za 2020. godinu i projekcijama za 2021. i 2022. godinu. Jedna od točaka je i prijedlog odluke o izvršavanju Proračuna Grada Ogulina za 2020. godinu. Bit će govora i o prijedlogu odluke o prihvatu ponude trgovačkog društva GP MIKAS d.o.o. za osnivanje prava građenja u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

Tijek sjednice moći ćete pratiti uživo jedino u programu Radio Ogulina.

Ogulinski SDSS će podržati gradski proračun

Na sjednici Izvršnog odbora ogulinske gradske organizacije SDSS-a donijeta je odluka da će stranka podržati prijedlog proračuna grada Ogulina za 2020. godinu. Razlog donošenja ovakve odluke je povećanje sredstava za održavanje infrastrukture na ruralnom području, kao i plan ravnomjernijih ulaganja na području cijelog grada Ogulina.

Članovi IO raspravljali su o učinjenom u 2019. godini koja nije obilovala projektima, ali ipak su neke stvari učinjene. Kriza bivše vlasti i izvanredni izbori rezultirali su kasnim donošenjem proračuna za 2019. godinu. Gradska vlast nije stigla raspisati javne nabave pa nije ni bilo velikih ulaganja u infrastrukturu. Zbog vremenskih neprilika i velikog uništavanja prometnica te neugovaranja kompletnog održavanja nije bilo moguće sanirati sve proometnice, ali su one „najgore“ sanirane te je plan da će u 2020. biti u potpunosti završene.

U Ponikvama je, u suradnji sa mještanima, opločen prostor između škole i mrtvačnice, a do kraja godine će biti elektrificirana tamošnja crkva. U Vitunju je promijenjen krov na zgradi bivše područne škole. U Drežnici je pokrenut projekt izgradnje mrtvačnice, a u tijeku izdavanje građevinske dozvole. U Jasenku će do kraja godine također biti završena projektna dokumentacija za mrtvačnicu, a ulaže se i u zgradu DVD-a Jasenak. U Popovom selu obnovljena je javna rasvjeta, a uređen je i pristup izvoru vode. U realizaciji je i čitav niz manjih ulaganja u kojima sudjeluje Grad Ogulin.

Za 2020. godinu planirani su proračunski prihodi veći od 90 milijuna kuna, jer je zbog neizvršenja gotovo 21,5 miljun kuna prenesen iz 2019. godine, a znatan je i udio prihoda iz EU fondova. Za održavanje nerazvrstanih cesta planira se utrošiti 4.450.000 kn, za izgradnju i održavanje igrališta u mjesnim odborima 210.000kn, za izgradnju i održavanje mrtvačnica 645.000kn, uređenje grobalja 100.000kn, te je za rad Vijeća srpske nacionalne manjine grada Ogulina osigurano 80.000kn.

Po prvi puta su Proračunom sredstva u Programu utroška šumskog doprinosa u iznosu 3,1 milijun kuna kompletno namijenjena za održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture kroz održavanje cesta, izgradnju mrtvačnica, stajališta i igrališta u mjesnim odborima kao i uređenje grobalja. Sva uprihodovana sredstva šumskog doprinosa dolaze iz ruralnih dijelova grada, prvenstveno Jasenka, Drežnice, Potoka Musulinskog, te je prioritet uređenje infrastrukture u tim krajevima koja je uništena eksploatacijom šume.

Zbog svega navedenog, kao i obećanja gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića o ravnomjernom ulaganju u sva područja grada Ogulina, SDSS će podržati proračun za 2020. godinu.

Na Trgu Petra Stipetića jutros je bilo živo

Srijeda u naš grad često donese živost na ulice. Tako je bilo i danas, a posebno na Trgu Petra Stipetića. Naime, tijekom prijepodneva članovi Udruge Oda prijateljstvu prodavali su majice s logom I love OG. Cijena majice iznosila je 50 kuna, a sav prihod namijenjen je u dobrotvorne svrhe, za liječenje jedne mlade djevojke. Skupljanje pomoći za njeno liječenje bit će nastavljeno i u nedjelju, na festivalu Jagor.

Istodobno su na susjednom štandu djelatnici i volonteri ogulinskog Crvenog križa izložili svoje Božićne ukrase i adventske vijence. Sugrađani su im davanjem dobrotvornih priloga dali svoj doprinos za nabavu novih materijala kojim će ova ekipa opet napraviti nešto novo. Posjetitelje štanda su, pak, počastili slatkim fritulama.

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment