Vijesti 27.05.2020.

No comments

“Restart” je napravljen upravo dolaskom SDP-a na vlast u Ogulinu

Nakon što su u utorak obišli Karlovac i tamo održali tiskovnu konferenciju na temu priprema za predstojeće parlamentarne izbore, prvi čovjek SDP-a Davor Beranrdić i koordinator SDP-a za 7. izbornu jedinicu Zlatko Komadina, u pratnji najbližih suradnika, obišli su Poduzetničku zonu Ogulin.

Tamo je njihov domaćin bio predsjednik ogulinske Gradske organizacije SDP-a Dalibor Domitrović, koji je uvodno pojasnio zašto su se okupili upravo na toj lokaciji.

Davor Bernardić rekao je da ne želi komentirati poteze najkorumpiranije Vlade u povijesti Hrvatske, pohvalivši rezultate vodstva grada Ogulina.

Koordinatora za 7. izbornu jedinicu, Primorsko goranskog župana Zlatka Komadinu, pitali smo kada će biti poznata imena njihovih kandidata za 7. izbornu jedinicu.
Od Zlatka Komadine u nastavku smo doznali i odgovor na pitanje što očekuje od predizborne kampanje koja je pred nama.

Inače, u Poduzetničkoj zoni Ogulin podršku vodstvu SDP-a pružili su, među ostalima, prvi čovjek županijskog SDP-a Ivan Vuković, te Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja iz SDP-ove ogulinske Gradske organizacije.
Iz Poduzetničke zone gosti i njihovi domaćini su krenuli put Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, gdje je u konferencijskoj dvorani upriličeno druženje sa članovima stranke.

 

Lani je iz gradskog proračuna izdvojeno 732.620 kn za potpore ogulinskim gospodarstvenicima

Tijekom 2019. godine, iz gradskog proračuna, za Program potpora poduzetništvu u malom i srednjem gospodarstvu Grad Ogulin je izdvojio 732.620,00 kuna. Proračunom za 2019. godinu za tu namjenu bio je osigurano 733.500, kuna, a u konačnici je tako izvršeno 99,88% od planiranog iznosa.

Sudeći prema dostupnim podatcima, ogulinske gospodarstvenike zanimale su 4 od ukupno 8 ponuđenih mjera potpora. Najviše sredstava, konkretno 333.000,00 kuna, tako je izdvojeno za subvencioniranje projekata poduzetništva žena, dok se na 2. mjestu našla mjera Subvencija za projekte mladih poduzetnika za koju je iz gradskog proračuna izdvojeno 236.000,00 kuna.
Iznosom od 129.000,00 kuna Grad Ogulin podržao je projekte ogulinskih poduzetnika početnika, dok je 35.500,00 proračunskih kuna izdvojeno za subvenciju kamata na poduzetničke kredite.

Subvencije za koje ogulinski gospodarstvenici nisu iskazali interes ili, pretpostavljamo, nisu udovoljili nužne uvjete su one koje se odnose na projekte očuvanja tradicijskih zanimanja, kao niti za troškove polaganja stručnih i majstorskih ispita. Sredstva nisu izdvojena ni za subvencioniranje troškova sudjelovanja na sajmovima i prezentacijama projekata, te obrazovanje i osposobljavanje poduzetnika.

I ove godine Grad Ogulin će iz gradskog proračuna izdvojiti sredstva za unaprjeđenje rada ogulinskih gospodarstvenika.

Dr. Tripalo: “Kad se nešto potpiše onda se to treba i poštivati!”

Danas su održani pregovori između pregovračkog odbora Vlade RH i predstavnika sindikata o sklapanju dodataka kolektivnim i temeljnim kolektivnim ugovorima s predstavnicima javnih i državnih službi. Sindikati zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj skrbi izvijestili su uoči sastanka s predstavnicima Vlade kako im se članstvo izjasnilo da će odbiti novu Vladinu ponudu, dok su iz sindikata obrazovanja i znanosti poručili da je riječ o privremenom odricanju, ali da će ponudu prihvatiti.

Ova vijest ponukala je kolegicu Mihaelu Milanović Poljak da u našem programu ugosti dr. Igora Tripala, dopredsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata. Obzirom da je osobno sudjelovao u pregovorima s predstavnicima Vlade RH, gostujući u našem programu, pojasnio nam je zašto su odbili prijedlog Vlade.
Dr. Tripalo u nastavku otkriva postoji li eventualna mogućnost za izbijanje štrajka liječnika. Kako i kada će se na kraju okončati ova priča još je nepoznto, ali nadamo se da će to biti uskoro na radost sindikata, ali i svih građana kojima je nužna zdravstvena skrb.

 

Koronavirusu i dalje nema mjesta u našoj županiji

U Karlovačkoj županiji jučer su na koronavirus testirane 42 osobe, a svi pristigli nalazi su negativni. Danas će biti testirano oko 20 osoba kroz DRIVE IN. Ukupno je do sada testirano 2648 osoba.

Zbog povoljne epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dvije Odluke, a radi se o: Odluci o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, te o Odluci o izmjenama Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije.

Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment