Vijesti 27.02.2020.

No comments

Održana sjednica Gradskog vijeća

Izvjšećem o radu ogulinske policijske postaje, koje je podnio načelnik Goran Vukelja, počela je deveta sjednica ogulinskog Gradskog vijeća, kojom predsjedava Marinko Herman.

Goran Vukelja naglasio je, među ostalim, da je u 2019. došlo do pada broja prekršaja protiv javnog reda i mira, ali su ostali nešto povećani. Bilo je 99 prekršaja koji se odnose na gradsku odluku o zabrani konzumiranja alkohola na javnim površinama.

Broj prometnih nesreća u samom gradu je povećan za 16 posto, a nesreća sa poginulim osobama nije bilo. Ukupno su zabilježena 6333 prometna prekršaja.

Tijekom 2019. evidentirano je više kaznenih djela nego godinu prije.

Vidljivo je znatno povećanje broja kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, gdje istrage traju dulje vrijeme.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) zadovoljan je suradnjom grada i policije, zaključivši da više rada donosi i više rezultata, o čemu svjedoče i izneseni podaci.

Na Aktualnom satu, nakon pročitanih odgovora na ranije postavljena vijećnička pitanja, postavljeno je niz novih, a Aktualac, koji bi po Poslovniku trebao trajati 45 minuta, prilično se odužio i opet potrajao više od dva sata!
Predsjednik Marinko Herman (SDP) konstatirao da se i mimo Poslovnika toleriraju rasprave, jer se želi svima omogućiti da kažu što misle, a što ste mogli pratiti u našem direktnom prijenosu.
Gradski su vijećnici na današnjoj sjednici donijeli novu Odluku o komunalnom redu. Ona se nije bitnije mijenjala, već se uskladila sa zakonskim propisima.

U nastavku je donijeta Odluka o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravim tijelima Grada Ogulina, ali nisu prihvaćene predložene izmjene Pravilnika o upisima i kriterijima upisa djece u Dječji vrtić Bistrac Ogulin, koje je obrazložila ravnateljica vrtića Ivanka Turković. Bilo je primjedbi na njega i od vladajućih i od oporbenih vijećnika, a Milan Sabljak (HDZ) prijedlog je nazvao “šlampavim”. Na koncu je 5 suzdržanih i 10 protivnih glasova odbilo spomenuti Pravilnik, pa će se o njemu voditi još rasprave.

Nakon što su ravnatelji Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice i čitaonice, Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke i Zavičajnog muzeja Ogulin podnijeli izvješće o radu za prošlu godinu, prihvaćene su i izmjene i dopune Statuta Pučkog otvorenog učilišta.

Prema odluci Gradskog vijeća, osnivanje prava građenja u Poduzetničkoj zoni Ogulin dobila je tvrtka GP Mikas, a imenovano je i natječajno povjerenstvo za provođenje javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke.

 

 

Ogulinska bolnica spremna

Obzirom na pojavu coronosa virusa u Hrvatskoj i Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin pripremila se za slučaj pojave virusa u našem gradu.

Ravnatelja Dr. Josipa Zorka ističe da s ciljem zaštite bolesnika glede prevencije mogućeg širenja corona virusa, kao i zbog epidemije gripe, do daljnjeg su zabranjene posjete u bolnici. Pripremljen je prostor i osoblje za prihvat i zbrinjavanje pacijenata sa sumnjom na infekciju s corona virusom. Osigurana je prostorija za izolaciju, te dužu opservaciju, a u koliko se ukaže potreba postoje kapaciteti za zbrinjavanje više pacijenata.

Ujedno napominje da se u ogulinskoj bolnici, za razliku od nekih gdje je otkazan elektivni operativni program, i dalje vrše operativni zahvati.

Osim toga, u svrhu sprječavanja širenja infekcije na ulazu u hitni trakt naše bolnice, bit će zatvorena vrata. Potrebno je pozvoniti i dolaskom medicinskog osoblja dati osnovne podatke o tegobama, pa će se suspektni pacijent usmjeriti u prostor izolacije. Mole građane da se pridržavaju uputa medicinskog osoblja.

 

3.449 nezaposlenih stanovnika Karlovačke županije

Na kraju prvog mjeseca 2020. godine u evidenciji Zavoda za zapošljavanje bilo je 3.449 nezaposlenih stanovnika Karlovačke županije, a zaprimljeno je 408 prijava potreba za radnicima. Najviše slobodnih radnih mjesta bilo je u prerađivačkoj industriji, 98, zatim u obrazovanju,74, u djelatnosti pružanja smještaja i pripreme i usluživanja hrane, 64, trgovini i popravcima motornih vozila i motocikala, 50, te zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, 49.

 

Predstava na dar

Grad Ogulin povodom Dana žena svojim sugrađankama i sugrađanima pokloniti će predstavu Teatra GAVRAN – Sve o muškarcima.

U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci će nam pružiti istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Predstava će se održati u srijedu, 4. ožujka 2020. godine s početkom u 19 sati u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, a iz POU Ogulin dobili smo informaciju da su ulaznice podijeljene u vrlo kratkom roku.

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment