Vijesti 27.01.2020.

No comments

Grad Ogulin organizirao besplatan prijevoz za navijače

Proteklih dana navijali smo, živcirali se i veselili bodreći naše rukometaše koji su nastupili na Europskom rukometnom prvenstvu. Dugo priželjkivano finale smo dočekali, a naša reprezenatcija se za zlato borila protiv reprezentacije Španjolske. Ogled je završio rezultatom 22:20 za Španjolsku, koja je time obranila naslov europskog rukometnog prvaka. Po samom završetku utakmice, brojni Ogulinci su se na društvenim mrežama zapitali hoće li u našem gradu biti organiziran doček za Ogulinca Luku Cindrića.

Doček je pokušao organizirati Grad Ogulin, no zbog klupskih obveza Luke Cindrića, to nije bilo moguće organizirati u Ogulinu. Umjesto toga Grad Ogulin je iskazao namjeru osigurati besplatan autobusni prijevoz do Zagreba, gdje je na Trgu bana Jelačića iza podneva organiziran doček naših srebrnih rukometaša. Nažalost Ogulinci nisu prepoznali ovu priliku, pa je, zbog slabog interesa građana, autobus na kraju otkazan.

Unatoč tome, vjerujemo da su Ogulinci ponosni na uspjeh naših rukometaša. Još jednom upućujemo čestitke našem Luki i njegovim suigračima na osvojenom srebru!

 

 

Proglašeni najbolji u sportu Grada za 2019.g.

Na prigodnoj svečanosti, jučer su u Školskoj sportskoj dvorani, u središtu grada, proglašeni najbolji u sportu Grada Ogulina u 2019. godini.

Podsjećamo, izbor najboljih u sportu Grada Ogulina započeo je još 1981. godine i od tada se kontinuirano provodi. Izbor su izvršile članice Sportske zajednice Grada Ogulina, njih 47, živući dobitnici Nagrda za životno djelo u sportu našeg grada, ukupno njih 17, 7 članova Izvršnog odbora SZGO, te 3 predstavnika medija.

Kao i do sada, birali su se najbolji sportaš i sportašica, najbolja muška i ženska momčad, najbolji trener i sportski djelatnik, najbolji mladi sportaš i sportašica, ali i pojedinac koji se okitio nagradom za životno djelo u sportu Grada Ogulina.

Titulu najboljeg sportaša u 2019.g. nosi od jučer tenisač Ivan Karlo Ban, a sportašice kuglačica Venesa Bogdanović. U kategoriji perspektivnih mladih sportaša Grada Ogulina našli su se tenisači Anton Stipetić i Dorian Salopek, te rukometaš Sven Stošić. Perspektivnim mladim sportašicama proglašene su Tara Stipetić (Ženski kuglački klub Ogulin),  Izabela Poljančić (Veslački klub Sabljaci) i Petra Turkalj (Odbojkaški klub Ogulin). Najboljim trenerom Grada Ogulina proglašen je trener rukometaša Dubravko Dragičević, dok je najboljom sportskom djelatnicom proglašena Branka Neralić. Najboljim muškim klubom proglašen je RK Ogulin, a titula najbolje ženske momčadi pripala je Ženskom kuglačkom klubu Ogulin. Nagrada za životno djelo u sportu Grada Ogulina ove godine je uručena Ivanki Rebrović, i to za neprekidnu kuglačku karijeru koja traje već 40 godina.

Športska zajednica Grada Ogulina i ovaj puta je odlučila zahvaliti i dodatno nagraditi sve osvajače medalja na prvenstvima Hrvatske u 2019. godini, a popis nagrađenih je poduži što svjedoči odličnom radu ogulinskih klubova. Podjeljen je još čitav niz posebnih nagrada i priznanja. Tako je titula najsportskije obitelji pripala obitelji Vuković iz Cerovnika. Priznanje za ostvarene vruhnske sportske rezultate uručeno je Ogulinki Snježani Karlo. Priznanje za vrhunske sportske rezultate, ostvarene u protekloj godini, uručeno je Anamariji Grdić i Kristijanu Lovriću, a Ljerka Wolf i Miljenko Vučić nagrađeni su za postignute vrhunske rezultate u kategoriji sporta osoba s invaliditetom.

I ovaj put ste u našem programu imali priliku uživo slušati svečani prijenos sa svečanosti. Svim nagrađenima ovim putem upućujemo naše iskrene čestitke! Fotografije pogledajte u našoj foto galeriji.

 

Mališanima u Drežnici podijeljeni prigodni pokloni

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Ogulina i ove je godine osiguralo paketiće za djecu povodom Svetog Save.
Tako su u subotu u Drežnici, nakon osvećenja slavskog kolača i koljiva te duhovne akademije, podijeljeni paketići djeci iz Drežnice, Jasenka i Musulinskog Potoka. Podjeli je prisustvovao vijećnik i predsjednik Mjesnog odbora Drežnica Đorđe Tomić.
Podjela paketića za djecu sa područja ogulinske parohije biti će na praznik Svetog Save u hramu Sv. Georgija u Ogulinu nakon službe.
Po prvi puta u podjelu su uključena i djeca sa područja grada Ogulina koja pripadaju parohiji Moravačkoj. Njima će biti uručeni paketići od strane vijećnice i predsjednice Mjesnog odbora Ponikve Mirjane Vignjević.

 

 

 

 

 

Kako prepoznati lažnu vijest doznajte večeras u Pučkom

Laž izgovorena tisuću puta postaje istina? Kako prepoznati lažnu vijest? Odgovore na ova pitanja možete dobiti od Krešimira Macana večeras, od 18 sati, u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

Iako smo mišljenja da ga ne treba posebno predstavljati, podsjetit ćemo vas da se radi o uglednom hrvatskom PR stručnjaku za odnose s medijima i stručnjaku za političke komunikacije. Javnosti je također poznat i pod pseudonimom Bijesprvi. Pod tim pseudonimom je objavljivao poznate YouTube video uratke kojim je tadašnje političare na groteskan način približavao javnosti i tako izjave pojedinih političara činio komičnima. Osnivač je i generalni direktor agencije Manjgura za odnose s javnošću.

Edukacija Fake News će se održati u sklopu provedbe projekta OG glas MUK – Glas mladih Ogulina u umjetnosti i kulturi, a provodi ga, podsjećamo, Pučko otvoreno učilište Ogulin. Ulaz na večerašnju edukaciju je besplatan.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment