Vijesti 26.11.2019.

No comments

Anonimne prijetnje upućene gradonačelniku i obitelji

Neplaniranu tiskovnu konferenciju održao je u ponedjeljak u večernjim satima gradonačelnik Dalibor Domitrović, kako bi novinare izvijestio da je dobio anonimnu, prijeteću poruku, u kojoj stoji: “MIRNO LI SPAVAŠ “GRADONAČELNIČE”? IMAŠ 2 PREKRASNA SINA…MOGAO BI OSTATI BEZ NJIH”. Pismo je poslano 22. studenog, iz Ogulina, a pisano je rukom.
Tiskovnoj su, u prostorijama SDP-a, nazočile njegove stranačke kolege, dogradonačelnici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te tajnik stranke Zlatko Mrvoš.
O ovom slučaju izvjestili su gotovo svi nacionalni mediji, a na društvenim mrežama, od trenutka objave ove vijesti, konstantno pristižu riječi podrške gradonačleniku Domitroviću.
Na novinarski upit je li gradonačelnik Domitrović pod policijskom zaštitom glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški odgovorila je: “Ne mogu ništa na tu temu reći, sve dok traje kriminalističko istraživanje. Ne možemo iznositi tko je i pod kakvom zaštitom. To se ne može ni opovrgavati ni potvrđivati”.

 

 

U pripremu Bajkovitog adventa u Ogulinu uključio se i Bjelin d.o.o.

Bajkoviti advent u Ogulinu nam kuca na vrata, a posljednje pripreme ulaze u samu završnicu. Između ostalog, ove je godine ostvarena izuzetna i zanimljiva suradnja sa trvtkom Bjelin d.o.o..

Naime, vrijedni djelatnici pogona primarne proizvodnje i briketare posljednjih su dana imali pune ruke posla, a izrađivali su Božićne ukrase i nakit zahvaljujući kojem će naš grad odjenuti novo ruho. Danas su ukrasi dostavljeni na Crveno igralište, a primopredaji su, osim djelatnika Bjelina, nazočile zaposlenice Turističkog ureda Ogulin Aleksandra Kolić Puškarić i Petra Milanović te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ogulin Blanka Poljak Franjković. Sve je pratila i naša radijska ekipa, pa smo priliku iskoristili za kraći razgovor sa zaposlenicima tvrtke, bez čijeg angažmana ništa ne bi bilo moguće.

Kako je došlo do ove suradnje doznali smo od zaposlenice Turističkog ureda Ogulin, Aleksandre Kolić Puškarić. Radnici Bjelina su sa zadovoljstvom dali svoj obol u cijeloj ovoj priči, a u ime svih radnika, koji su podržali ovu priču, novinarima se obratila Kristina Puškarić.  Tako će naš grad ove godine krasiti borovi, saonice, sobovi i kuglice izrađene od drveta, a riječi zahvale na suradnji uputila je Aleksandra Kolić Puškarić: Bajkoviti advent u Ogulinu počinje 1. prosinca, a trajati će sve do 7. siječnja slijedeće godine. Očekuju nas brojni sadržaji i noviteti, a više o svemu poslušajte u našem programu u danima koji slijede.

 

 

Objava biračima povodom predsjedničkih izbora

Vlada Republike Hrvatske je 14. studenog donijela Odluku o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske. Za dan održavanja izbora određena je nedjelja, 22. prosinca 2019. godine.

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju.

Birači mogu pregledati te zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu svog prebivališta svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, a u subotu, 7. prosinca, u vremenu od 8:00 do 14:00 sati.

Detaljnije obavijesti bit će objavljene na mrežnim stranicama nadležnih ureda.

Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 11. prosinca, 2019. godine.

S obzirom na mogućnost održavanja drugog kruga glasovanja, pozivaju se birači da se, prilikom podnošenja zahtjeva za privremeni upis izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta za prvi krug glasovanja, izjasne i za drugi krug glasovanja.

Birači, u slučaju održavanja drugog kruga glasovanja, odmah po određivanju datuma drugog kruga glasovanja, a najkasnije do 10 dana prije dana održavanja drugog kruga glasovanja, mogu podnijeti novi zahtjev za privremeni upis izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta te mogu izmijeniti ranije podneseni zahtjev ili odustati od njega.

Nadležni uredi u Republici Hrvatskoj će na dan, 11. prosinca, raditi sa strankama do 16:00 sati radi zaprimanja zahtjeva.

O radnom vremenu nadležnih ureda u slučaju održavanja drugog kruga glasovanja birači će biti naknadno obaviješteni.

Više detalja možete pronaći na web stranici Ministarstva uprave RH.

 

U tijeku akcija Dani tehničke ispravnosti vozila

U tijeku je preventivno – sigurnosna akcija pod nazivom Dani tehničke ispravnosti vozila 2019.. Akcija će se provoditi do subote, 30. studenog, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Prilikom pregleda vozila izvršit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova i kontrola svjetlosne signalizacije.

Vozači za čije se vozilo utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati nego će ih se uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.

Cilj ove akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. “Vozilo je, uz vozača i cestu, važan čimbenik sigurnosti prometa na cestama.” – poručili su organizatori akcije.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment