Vijesti 26.06.2020.

No comments

Formiran Odbor za proslavu Dana grada

Gradonačelnik Dalibor Domitrović donio je odluku o osnivanju i imenovanju Odbora za proslavu Dana grada. Odbor ima zadaću poduzeti sve radnje u vezi proslave Dana grada, a u njega su imenovani: Dalibor Domitrović (predsjednik), te članovi: Ivana Salopek Šumonja, Gordana
Puškarić, Josip Štefančić, Dubravka Vuković, Aleksandra Kolić Puškarić, Blanka Poljak Franjković, Ana Krznarić i predsjednik Lovačkog društva Klek.

Prva sjednica Odbora zakazana je za utorak, 30. lipnja, u 9 sati. Za dnevni red predviđene su dvije točke i to raspisivanje javnog poziva za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina, te poziv za dostavu programa proslave Dana grada.

 

 

 

SDSS-ovi kandidati posjetili Drežnicu i Jasenak

Predizborna kampanja za predstojeće parlamentarne izbore, iako poprilično drugačija no sve prijašnje, se zahuktava. Danas su tako predstavnici SDSS-a, koji su svoje kandidate istakli u 12. izbornoj jedinici, posjetili Drežnicu i Jasenak.

Milorad Pupovac, njegov zamjenik na izbornoj listi Dejan Mihajović i Boris Milošević obišli su devastirani Memorijalni centar i Spomen školu u Drežnici, koja je razrušena i pored koje je spomenik žrtvama Drugog svjetskog rata. Obišli su i mjesno groblje, u čijoj blizini uskoro počinje izgradnja mrtvačnice te pilanu. Prigodu su iskoristili za razgovor sa mještanima i simpatizerima, a kao jedan od najvećih problema na ovom području i dalje se ističe pitanje neriješenih zemljišnih knjiga.
Potom su posjetili Jasenak, HOC Bjelolasicu te prostorije i članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jasenak, koje pokriva područje Drežnice i Musulinskog potoka.
Ovom prigodom jasenačkim vatrogascima uručena je donacija u iznosu od 50.000 kuna. Novac će, kako doznajemo, biti uložen u uređenje prostorija, koje će zajedno koristiti i vatrogasci i Mjesni odbor Jasenak.

Nakon obilaska terena predstavnici SDSS-a posjetili su Radio Ogulin, a, tom prigodom, snimljena je posebna predizborna emisija, koju ćete imati priliku poslušati u četvrtak, s početkom u 12 sti, u našem programu.

 

 

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih

Dok broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj raste, u odnosu na prethodne dane i tjedne, iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije danas su se oglasili vrlo kratkim priopćenjem. Iz njega se da iščitati da je naša županija je i dalje “korona free” zona. Kako su nas izvjestili, u Karlovačkoj županiji jučer je testirano 6 osoba i svi pristigli nalazi su negativni.

Podsjećamo, Hrvatska je jučer zabilježila gotovo rekordnih 95 novozaraženih koronavirusom. Danas je, pak, zabilježeno 56 novih slučajeva zaraze.

Oboljeli turisti bit će smješteni u ogulinski Učenički dom

Svima nam je poznato da ogulinski kraj ima izuzetne turističke potencijale, a sve više naših sugrađana odlučuje se baviti pružanjem usluga smještaja za turiste i posjetitelje. Velike nedaće turističkom sektoru općenito, pa tako i na našem području stvara epidemija koronavirusa koja nas je proteklih dana podsjetila da je još prisutna te da je i dalje nužna primjena svih protuepidemioloških mjera i naputaka Stožera civilne zaštite RH. Tako je nedavno Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio dokument Postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme Pandemije COVID-19.

Obzirom da je Ogulin destinacija koja prihvaća turiste, lokalni Stožer civilne zaštite i Dom zdravlja Ogulin osigurat će nužne preduvjete za pravovaljano postupanje u skladu s propisanim mjerama, koje u potpunosti možete pročitati u dokumentu koji se nalazi na web stranici Turističke zjednice grada Ogulina.

Sukladno predmetnoj uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Odluci Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, Stožer civilne zaštite Grada Ogulina definirao je lokaciju za organizirani smještaj, a radi se o Učeničkom domu Ogulin.

Ogulinski Učenički dom ima smještajni kapacitet za 50 osoba i opremljen je kuhinjom. Svojim kapacitetima bit će dostatan za eventualne potrebe smještaja oboljelih turista od koronavirusa i za susjedne Općine Plaški, Saborsko, Tounj i Josipdol.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment