Vijesti 26.02.2020.

No comments

Priopćenje Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije

Na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije objavljeno je priopćenje vezano uz smanjenje rizika širenja bolesti uzrokovane novim koronavirusom.

U priopćenju se, među ostalim navodi:

“U cilju učinkovitog smanjenja rizika za eventualnu pojavu navedene bolesti i njenog širenja predlažemo da građani kojii maju upit i žele dobiti informaciju ili savjet ne odlaze osobno kod izabranog liječnika niti u zdravstvenu ustanovu, već nazovu svog izabranog liječnka telefonom ili po potrebi epidemiologa u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije (telefon: 098-247-630)”

 

Sutra sjednica Gradskog vijeća

Sutra će se, podsjećamo, održati 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina.Predviđeno je 14 točaka dnevnog reda, a početak je zakazan za 9 sati. Direktan prijenos sjednice i ovog puta moći ćete pratiti putem Radio Ogulina.

 

Rezidba i zaštita stabala

Kako saznajemo iz Gradske uprave, u glavnom gradskom parku i na ostalim gradskim zelenim površinama tvrtka Zelenilo Karlovac provodi redovitu godišnju rezidbu stabala. Uz to se vrši i tzv. „dizanje krošnje“ koje se provodi svakih 4 do 5 godina. Stabla posađena prošle godine u ulici Ivane Brlić Mažuranić i naselju Struga, odnosno njihova debla, oblagat će se trstikom. Svrha ovog zahvata je da se mlada stabla prije ljeta i ljetnih vrućina zaštite od bolesti, tzv. „suncožara“ koji oštećuje koru na mladim stablima.

 

 

Ponovno pažari otvorenog prostora

U protekla 24 sata Županijski vatrogasni operativni centar Karlovac evidentirao je osam intervencija, od čega su četiri požara otvorenog prostora na području Saborskog, Plaškog, Rakovice i Slunja. Na gašenje je bilo angažirano 25 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.

Od ostalih intervencija, JVP grada Karlovca bilježi dvije intervencije sanacije prometnice,

DVD Slunj požar krovišta, a DVD Duga Resa intervenciju na prometnoj nesreći.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment