Vijesti 25.09.2019.

No comments

Uklonjena ruševna zgrada

U utorak je uklonjena ruševna kuća na adresi Zagrad 42. Rušenje je organizirao Grad Ogulin, a troškovi će biti naplaćeni suvlasnicima. Kako doznajemo iz gradske uprave, objekt je još 2008. godine, zbog opasnosti po građane, prijavljen državnom inspektoratu, građevinskoj inspekciji, koja je bila nadležna za postupanje. Od tada je proteklo 10 godina pa je predmet pao u zastaru, ali se u međuvremenu promijenio i zakon. Temeljem novog zakona omogućeno je komunalnim redarima gradova i općina da nalože uklanjanje objekta. Obzirom da su se stekli svi uvjeti, komunalni redar Grada Ogulina je naložio uklanjanje objekta, što je nakon provedene procedure i izvršeno.

Dva dana ranije na ovom objektu intervenciju je, prema neslužbenim navodima, odradila i Javna vatrogasna postrojba Grada Ogulina.

 

Medalje Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin

U dvorani Tehničke škole u Karlovcu, od 17. do 20. rujna, održavala se 13. izložba inovacija. Prijavljeno je bilo 56 inovacija iz Hrvatske i dvije inovacije iz Slovenije.
Obrtnička i tehnička škola Ogulin prijavila je 7 inovativnih radova iz područja struke vodoinstalatera, obrade drva, strojarstva i elektrotehnike. Prema odluci ocjenjivača, brončanu medalju dobili su mentori Vladimir Sabljak i Damir Mihaljević, s učenicima za uradak Cvjetni stolić, brončanu medalju mentori Marinko Tomić i suradnik Dario Turković s učenicima, za uradak Vadilica za sadnice.
Srebrnu medalju dobio je uradak Sakupljač pčelinjeg otrova mentora Davida Fabijana s učenicima, a također srebrnu medalju dobio je i Milan Žlimen za uradak Zamjena luksomata (osjetila za jačinu svjetlosti) relejom. Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na osvojenim vrijednim priznanjima!

 

 

Večeras u Pučkom

Večeras u Pučkom otvorenom učilištu imate priliku dobiti odgovor na pitanje kako ostvariti sufinanciranje za proizvodnju energije na krovovima kuća?! Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama. Za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca građanima je osigurano ukupno 20 milijuna kuna. Koji su preduvjeti za sufinanciranje, kako i gdje se podnose zahtjevi saznajte na savjetovanju u organizaciji Udruge žena Ogulin. Savjetovanje će održati  članica Ines Ban-Kolić. Početak je zakazan za 19 sati.

 

Druženje veterana

U subotu će Udruga veterana 143 brigade HV Ogulin biti domaćin članovima Udruge veterana 103. brigade HV Zlatar Bistrica. Domaćini su za goste sačinili i prigodan program. Sve će započeti u 9 sati polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih rodoljuba. Potom će domaćini i njihovi gosti obići Trg Petra Stipetića. Za
9 sati i 30 minuta planiran je obilazak Zavičajnog muzeja Ogulin, a nakon toga uslijedit će druženje u prostorijama ogulinske Udruge 143 brigade. Za 11 sati planira se odlazak na crtu bojišnice – položaj odgovornosti 103 brigade, a iza podneva sudionici će obići Modrušku gradinu. Posljednja aktivnost bit će upriličena u 13 sati i 30 minuta kada će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju u Josipdolu.

Plesna škola

Pučko otvoreno učilište najavljuje Plesnu školu koja će započeti 9. studenog i odvijat će se u prostorima Učilišta. Edukacija uključuje Dječje plesne radionice na kojima će djeca kroz igru i zabavu naučiti razne plesne pokrete, te Mix plesni tečaj za odrasle. Na ovom plesnom tečaju polaznici će naučiti plesove poput discofoxa, foxtrota, engleskog i bečkog valcera, salse i bachate, a postoji mogućnost i učenja ostalih plesova. Plesnu školu će voditi stručni suradnici iz zagrebačke Plesne škole Alegria. Škola će obuhvatiti 20 radionica subotom i to: dječje plesne radionice od 17do 18 sati, te mix plesni tečaj od 18 do19 sati i 30 minuta.Sadržaj je besplatan za sve polaznike, a broj sudionika je ograničen. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem elektronske pošte na adresu [email protected] ili radnim danom, od 7:00 do 15:00 sati, putem telefona na broj 522 257.

Za Dječje plesne radionice mogu se prijaviti djeca pojedninačno, dok je za Mix plesni tečaj potrebna prijava u paru.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment