Vijesti 25.06.2020.

No comments

Pušten u rad vodovod Kamenica – Kukača

U sklopu obilježavanja dana Općine Tounj u srijedu je upriličeno puštanje u rad vodovoda Kukača – Kamenica, čija je izgradnja financirana sredstvima EU u 100-tnom iznosu, a vrijednost izvedenih radova iznosila je 5,6 milijuna kuna.
Građevinska dozvola za izgradnju istog vodovoda izdana je još 2015. godine, te je produžena 2017. godine. Ugovor je sklopljen u prvoj polovici 2018. godine, a radovi su započeli u prosincu 2018. godine nakon prihvaćanja Projekta od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, te okončani u mjesecu rujnu 2019. godine.

Radove na izgradnji vodovoda izvodila je tvrtka Aquaterm d.o.o. i Vodoprivreda d.o.o. Karlovac, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je tvrtka KA projekt d.o.o. Karlovac.
Izdavanjem uporabne dozvole u mjesecu travnju 2020. godine započelo je izvođenje priključaka na vodoopskrbni sustava mještana Kukače i Kamenice, što su obavljali zaposlenici ogulinske tvrtke Vodovod i kanalizacija, te je do sada priključeno 65 korisnika.

Svečanom činu puštanja u rad vodovoda nazočili su zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, načelnik općine Plaški Pero Damjanović, načelnik općine Tounj Ivica Sopek i direktor ogulinskog Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić. Načelnik Sopek tom prigodom nije krio zadovoljstvo.

 

 

Sinoć u Knjižnici o “Odvojenom prikupljanju komunalnog otpada”

Jučer je u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održana 3. centralna javna tribina u okviru projekta “Recikliraj za bolje sutra”, kojeg zajedno provode Grad Ogulin i Općina Plaški.

Tema tribine bila je “Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada”, a predavači su bili Marko Košak iz zagrebačke Zelene akcije i Sanja Tomić, direktorica ogulinskog SKG-a. Tema je ovaj put izazvala veći interes naših sugrađana, a tribina je, zahvaljujući pitanjima nekolicine posjetitelja, potrajala gotovo puna dva sata. Pitanja su bila satkana od praktičnih primjera iz svakodnevnog života, a u nekoliko navrata, u raspravu koja se povela, pojašnjenjima se uključio i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović. On je, između ostalog, napomenuo da je uspostava kvalitetnog sustava gospodarenja otpadom vrlo kompleksna te da će iziskivati značajna financijska sredstva, strpljenje i razumijevanje građana, ali i njihovo odgovorno ponašanje te edukacije. Tribini je, među ostalima, nazočio i načelnik Općine Plaški Pero Damjanović.

Na samom kraju tribine, voditelj projekta “Recikliraj za bolje sutra” pozvao je sve da dođu na 4. javnu tribinu koja će se održati u slijedeću srijedu, na istom mjestu, s početkom u 18 sati. Tema će biti “Ponovna uporaba predmeta”, a gost predavač ponovno će biti Marko Košak iz Zelene akcije.

Inače, u našem programu ćete uskoro, u emisiji “Recikliraj za bolje sutra”, imati priliku poslušati i snimku najzanimljivijih dijelova s netom održane 3. javne tribine.

 

 

Završena sanacija ceste Trošmarija – Ogulin, HDZ-ovci otvorenje obilježili bez SDP-ove gradske vlasti?!

KAportal jučer je poslijepodne objavio zanimljiv tekst o završetku sanacije ceste Trošmarija – Ogulin, a tekst su započeli konstatacijom kako je zanimljivo, da su iz Karlovačke županije u jeku predizborne kampanje opet uspjeli okupiti samo HDZ-ovce, čak i bivše sabornike. Svi koji su komunikacijom vezani za županijsku cestu od Trošmarije do Ogulina imaju razloga za zadovoljstvo, jer je završena sanacija asfaltnog kolnika u dužini 960 metara.

Završene radove jučer su obišli Tihomir Katić (ŽUC), zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin, bivši HDZ-ov saborski zastupnik Tomislav Lipošćak i v.d. predsjednica HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić. Nije baš jasno šta su oni tamo tražili osim ako su došli skupljati predizborne političke bodove. Nedorečeno je gdje su predstavnici gradske vlasti Ogulina ili oni kao SDP-ovci za županiju i Županijsku upravu za ceste možda i ne postoje.
Bilo kako bilo, cesta je tu, vrijedna 918 tisuća kuna iz džepova poreznih obveznika.

Radovi obuhvaćaju proširenje asfaltnog kolnika, izradu nasipa, asfalterske radove, uređenje bankina i postavljanje zaštitne odbojne ograde. Na ovaj način poboljšana je sigurnost prometa na javnoj cesti, a kako je istaknuo Tihomir Katić iz Županijske uprave za ceste, radovi se izvode i na drugoj dionici u Grabrku u dužini 480 metara , vrijednosti 900 tisuća kuna, rečeno je na mjestu radova.
Završetak radova očekuje se krajem sedmog mjeseca ove godine.

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin naglasila je da je ovaj projekt, kao i brojni drugi samo jedan u nizu projekata 407 za 047, koji prikazuju rad Karlovačke županije. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste na ogulinskom području realizirano je 18 dionica. Ukupna vrijednost spomenutih radova je 7 milijuna kuna.
Duboko se nadamo da ćemo u ovoj godini ishoditi i građevinsku dozvolu za sanaciju propusta na potoku Ratkovići gdje surađujemo sa Hrvatskim vodama, gradom Ogulinom i ŽUC-om. Želja nam je i dalje nastaviti ravnomjerno ulagati u projekte na području Karlovačke županije, kaže zamjenica župana Martina-Furdek Hajdin.
Bivši saborski zastupnik, Ogulinac Tomislav Lipošćak istaknuo je važnost ovih radova za lokalno stanovništvo.

Sanacija ove ceste je od izuzetne važnosti za lokalno stanovništvo jer se na sredini dionice nalazi HE Gojak, zbog čega je ovime olakšan dnevni promet radnika iz smjera Bosiljeva za Ogulin i obrnuto, rekao je bivši zastupnik. (kaportal.hr)

Gradska uprava planira od 2021.g. uvesti e-račune

Ukoliko želite da vam računi za komunalnu naknadu i za naknadu za uređenje voda stižu elektroničkim putem, slijedeća vijest je za vas. Kako doznajemo, Grad Ogulin će omogućiti svim zainteresiranim fizičkim i pravnim osobama zaprimanje, odnosno slanje, računa/uplatnica za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda putem elektroničke pošte i to za sve račune/uplatnice koji će se izdavati nakon siječnja 2021. godine.

Ukoliko želite da vam račune/uplatnice za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda budu dostavljeni elektroničkom poštom, tj. e-mailom, iz gradske uprave mole da popunite obrazac, koji se nalazi na službenoj web stranici Grada Ogulina (https://www.ogulin.hr/wp-content/uploads/2020/06/Privola-za-dostavu-racuna-e-postom.pdf ), sa potrebnim podacima.

Ovjereni (potpisani) obrazac dostavite na adresu e-pošte: [email protected] ili poštom na adresu Grad Ogulin, B. Frankopana 11, 47300 OGULIN.
Račun/uplatnica koji će biti dostavljen e-poštom u PDF formatu, bit će istovjetan tiskanom računu/uplatnici koje sada primate putem pošte.

Izborna pravila Radio Ogulina

Polazeći od načela da su u demokratskom društvu javna glasila slobodna, samostalna i otvorena za različita mišljenja, poštujući temeljno pravo svakog građanina na informaciju, slobodu izražavanja i kritiku, novinari Radio Ogulina će objektivno i profesionalno izvještavati o predizbornim događanjima na ogulinskom području. U prvom redu svojim izbornim programom želimo doprinijeti da i ovi izbori budu demokratski , slobodni i pošteni.
U predizbornoj kampanji Radio postaja OGULIN pridržavat će se načela političke korektnosti, stoga:
– neće se emitirati izjave kojima se kandidati diskriminiraju bilo zbog nacionalnog ili socijalnog podrijetla, vjerske ili rodne pripadnosti, seksualne ili neke druge orijentacije koja se smatra privatnom stvari pojedinca;
– neće se emitirati izjave kojima se politički protivnici neosnovano optužuju,vrijeđaju i kleveću;
– novinari i stalni suradnici Radio Ogulina, ukoliko su uključeni u izbornu trku neke stranke, koalicije ili nezavisne liste/kandidata, ne mogu obavljati svoje novinarske poslove u predizbornom programu Radio Ogulina.

BESPLATNI TERMINI

1.U programu Radio Ogulina mogu sudjelovati samo političke stranke , koalicije i nezavisni kandidati koji prijave sudjelovanje u programu , a njihove su liste verificirane od mjerodavnog izbornog povjerenstva.

Sve liste imaju pravo na :
a) 2 minute uz 2 tonska ulomka za izvješća sa jednog središnjeg skupa organiziranog na području grada Ogulina
c) 2 minute sa 1 tonskim ulomkom sa tiskovnih konferencija za novinare koje se prethodno najave

2. U slučaju nekorektnog nastupa ili vrijeđanja kandidata, voditelj programa dužan je odmah intervenirati i zatražiti ispriku. Ukoliko u tome ne uspije, ima pravo prekinuti program, bez prava na naknadno ustupanje neiskorištenih minuta.

PRAVILA – PLAĆENA PROMIDŽBA

1. U plaćenom promidžbenom programu Radio postaje Ogulin, mogu sudjelovati sve liste i kandidati bez ograničenja sa promidžbenim porukama, ili emisijama u trajanju od 5 do 60 minuta.
2. Uvjet je da se unaprijed, odnosno najkasnije 24 sata prije emitiranja ugovorenih emisija, na žiro račun Radio Ogulina izvrše uplate zakupljenog programa prema važećem Cjeniku promidžbenog izbornog programa za 2020. godinu.
3. Oglašivač naručuje objavu reklamnih spotova / emisija pravovaljanom dostavom narudžbe. Oglašivač se obvezuje narudžbu i gotove materijale, ili materijale za izradu reklamnih spotova i emisija, dostaviti najkasnije 24 sata prije objave. U slučaju nepoštivanja rokova predaje narudžbenica i gotovih materijala, Radio Ogulin ne snosi odgovornost za neobjavljivanje oglasa. U slučaju neobjavljivanja oglasa zbog tehničke pogreške ili više sile, Radio Ogulin je dužan u dogovoru s oglašivačem objaviti oglas u prvom mogućem sljedećem terminu.
4. Plaćena promidžbena poruka podrazumijeva političku korektnost u predstavljanju političkog programa, političkih stranka i osobnih vrijednosti kandidata.
5.Uprava i Redakcija Radio postaje Ogulin zadržavaju pravo neemitiranja plaćene promidžbene poruke ili emisije, ukoliko one neosnovano optužuju, kleveću ili vrijeđaju političke protivnike.
6.Odabir termina za plaćeni promidžbeni program uvjetovan je narudžbom i uplatom koja određuje prednost. Ukoliko naručitelj ne plati zakupljeni termin sukladno ovim pravilima, bit će ustupljen drugima.
7. Uprava društva će donijeti poseban Cjenik za objavu promidžbenih spotova i promidžbenih emisija u izbornoj kampanji.

 

U Mrežnici pronađena tijela dvojice muškaraca

Nastavlja se tragični niz utapljanja u rijeci Mrežnici, tako da policija ponovo javlja o pronađenim mrtvim tijelima, ovog puta u rijeci na području Donjih Dubrava.

– Jučer, 24. lipnja policijski službenici su iz rijeke Mrežnice na području Donjih Dubrava izvukli dva tijela nepoznatih muških osoba, izvijestila je jutros PU karlovačka.

Navodi se da u cilju utvrđivanja identiteta muškaraca i svih okolnosti nastanka ovog događaja provodi se daljnje kriminalističko istraživanje. Mrežnica je postala kobna rijeka za migrante, a radi li se upravo o njima pokazat će istraga.

Inače o ovom tragičnom događaju izvjestili su i gotovo svi nacionalni mediji. (Kaportal/ROG)

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment