Vijesti 25.05.2020.

No comments

Karlovačkoj županiji ogulinski mediji nisu zanimljivi?! Od 279.357 kuna, nisu dobili ništa!

U ožujku prošle godine novinari Ogportala objavili su članak pod naslovom “Osamdeset posto županijskog novca za medije – ostalo u Karlovcu!”. Tada su se zanimali koliko novca i za koje medije Karlovačka županija izdvaja iz svog proračuna. Doznali su tako da je u 2018. za Trend (radio, TV , LED i portal), putem ugovora i narudžbenica, izdvojeno 150.000,00 kuna, za Hrvatski Radio Karlovaci Karlovački tjednik120.000,00 kn. Za Radio Ogulin, putem ugovora izdvojeno je 39.999,00 kuna, a za Radio Mrežnicu – 24.412,00 kn, dok je za Radio Slunj, putem narudžbenica, izdvojeno 1.006,25 kuna. Kaportalu je bilo namijenjeno 3.125,00 za usluge putem narudžbenica, dok je OGportal dobio 0.00 kuna.

Isto su pitanje poslali u Karlovačku županiju i prije nekoliko dana, zamolivši da im odgovore kako se vršila raspodjela novca u 2019. godini. Za ogulinske medije ovi su podaci još više poražavajući!

Naime, tijekom 2019. godine Karlovačka županija za medije je ukupno isplatila 279.357,50 kn. Iznos je isplaćen temeljem sklopljenih ugovora, te narudžbi za medijske objave s pozicije promocije Karlovačke županije.

Tako je za Trend Tv, Trend radio i Trend portal ukupno isplaćeno 152.375,00 kn; za Hrvatski radio Karlovac, Karlovački tjednik i njihov portal 100.000,00 kn, te za Radio Mrežnicu 26.982,50 kn.

Nameće se pitanje – zbog čega se ignoriraju mediji u Ogulinu i Slunju i da li je novac iz proračuna županije namijenjen za sve u županiji ili samo za Karlovac?

 

Od danas smo COVID free županija

Danas je u Karlovcu održana tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Najvažnija je vijest da je naša županija od danas bez ijedne pozitivne osobe na koronavirus, a nema niti jedne osobe koja se nalazi pod mjerama samoizolacije. Prvi pozitivan slučaj koronavirusa u našoj je županiji zabilježen 16.ožujka, a od tada smo imali ukupno 31 oboljelu osobu.

“Stigli smo do zacrtanog cilja, a to je Karlovačka županija bez oboljelih od koronavirusa. Posebne riječi zahvale upućujem medijima na korektnom i pravodobnom izvještavanju, ali i svim Stožerima gradova i općina u Karlovačkoj županiji koji su odradili veliki posao.” – poručio je načelnik županijskog Stožera Josip Ribar.
U nastavku je dodao da će Stožer civilne zaštite Karlovačke županije i dalje nastaviti s radom, izuzev vikendom, dok će se rad gradskih i općinskih Stožera relaksirati. Načelnik Ribar je najavio i da će i dalje biti u svakodnevnom kontaktu sa nacionalnim Stožerom civilne zaštite, te da će se na dnevnom redu kroz dan dva naći i odluka o ograničavanju javnog okupljanja na 100 osoba u zatvorenom prostoru, te do 300 osoba na otvorenom.

Inače, u našoj županiji do sada je napravljeno 2566 testova na koronavirus. Jučer su napravljena 33 i svi pristigli nalazi su negativni, a danas će biti napravljena još 33 nova testa. Obzirom da više u županiji nemamo COVID pozitivnih pacijenata, u narednom razdoblju smanjit će se broj testiranja na području županije, a testirat će se osobe koje stižu iz stranih zemalja s povišenom temperaturom i respiratornim problemima.

U cijeloj ovoj priči posebno veseli činjenica da je u našoj županiji spriječen proboj u domove za starije i nemoćne, u kojima na području županije boravi više od 1000 osoba, a u njima radi i oko 500 zaposlenika. Kako bi se proboj spriječio, tijekom proteklih tjedana testiran je svaki korisnik s povišenom tjelesnom temperaturom, a i u narednom razdoblju posebna briga i pažnja vodit će se o korisnicima i štićenicima domova za starije i nemoćne osobe.

Svega 12 učenika ogulinskih škola nije došlo na nastavu

Svega 12 učenika razredne nastave ogulinskih osnovnih škola ovog jutra nije došlo na nastavu. Naime, zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera, svoja vrata učenicima otvorile su Osnovna škola “Ivane Brlić – Mažuranić” i Prva osnovna škola. Razrednu nastavu na ogulinskom području inače pohađa ukupno 475 učenika.

Ovog jutra o toj temi razgovarali smo s ravnateljima obje osnovne škole, a više detalja o odazivu učenika u OŠ “Ivane Brlić Mažuranić” doznali smo od ravnateljice Anđelke Salopek.
Prije dolaska na nastavu učenici obavezno moraju izmjeriti tjelesnu temeraturu, a njihove učiteljice će voditi redovitu evidenciju.

Prema riječima ravnateljice Salopek, s radom je započeo i produženi boravak u ovoj školi. U nastavku od ravnatelja ogulinske Prve osnovne škole Zvonka Ranogajca doznajemo kakva je bila situacija ovog jutra u njegovoj školi. Ravnatelj Ranogajec pojašnjava na koji su način osigurali uvjete za rad u školi, koji moraju odgovarati svim naputcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Što se tiče rada produženog boravka u ovoj ogulinskoj školi, prema riječima ravnatelja njega će za sada, od ukupno 17 učenika, pohađati njih 7, a još uvijek se zainteresirani učenici mogu priključiti njegovom radu.

Inače, i u Prvoj osnovnoj školi u tijeku je testiranje mališana za upise u prve razrede osnovne škole.

 

Nastavljaju se radionice robotike

Danas se u ogulinskom Centru za tehničku kulturu nastavlja provedba radionica robotike koje vode članovi Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin.
Radionice će se održavati ponedjeljkom, u vremenu od 16 do 17 sati, te četvrtkom, od 18 do 19 sati, u Centru za tehničku kulturu Ogulin. Zbog povećanog interesa za radionice, članovi Društva pedagoga tehničke kulture mole sve zainteresirane roditelje da se jave na broj 098/9689-462 ili putem elektronske pošte na adresu [email protected].

“Zahvaljujemo svim prijavljenima i nastavljamo s radom jer vrijeme je za robotiku. U cilju prevencije širenja koronavirusa, kako bismo dodatno zaštitili polaznike naših programa i zaposlenike, molimo sve za poštivanje postavljenih naputaka i korištenje zaštitnih sredstva u prostorima objekta Pučkog otvorenog učilišta Ogulin .Zahvaljujemo svima na razumijevanju i molimo sve da se pridržavaju naputaka, a u cilju prevencije širenja koronavirusa.” – poručili su članovi Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment