Vijesti 24.12.2019.

No comments

Ogulinci veselo proveli Badnje prijepodne

Brojne Ogulinke i Ogulinci Badnjak su, tijekom prijepodneva, odlučili provesti u gradskom Parku kralja Tomislava uz niz sadržaja koje im je ponudio Bajkoviti advent.
Mališane je najprije razveselio dolazak popularnih Moto Mrazova koji, niti ovaj put, nisu došli praznih ruku. Sve okupljene pozdravio je predsjednik Moto kluba Vještice Toni Vuković, napomenuvši kako njihove vreće s darovima možda nisu prebogate, ali su od srca.

Iza 10 sati započela je podjela besplatnih porcija ribica, koje je osigurao Grad Ogulin. Kako doznajemo podjeljeno je ukupno 100 kilograma ribica, odnosno 500 ukusnih porcija, a za predblagdansku atmosferu pobrinula se odlična klapa Intriga iz Rijeke.
Niti grla okupljenih nisu bila suha, za što su se pobrinuli ugostitelji.

Svi posjetitelji imali su priliku izraditi svoj ukras za jelku, ispisati svoju posebnu želju, te postaviti ukras na glavnu gradsku jelku ili ga ponijeti kući za poklon nekom dragom. Među ostalima, učinio je to i gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Na jednom od štandova u gradskom parku, članice Udruge žena Ogulin upriličile su izložbu Božićnjaka. Naime, one su u ponedjeljak navečer u Pučkom otvorenom učilištu organizirale radionicu izrade Božićnjaka, posebnog kruha koji se radi od bijeloga pšeničnog brašna, a na njega se stavljaju ukrasi od tijesta.

Teško je u par riječi opisati ozračje koje je vladalo u gradskom parku, ali sudeći po osmjesima Ogulinaca vjerujemo da su uživali u svakom trenutku.

Bio je to odličan uvod u ono što tek večeras slijedi. Što nam to točno organizatori pripremaju za večeras, doznajemo od Aleksandre Kolić Puškarić iz Turističkog ureda Ogulin.

 

Otvoreno ogulinsko klizalište

Osim brojnih sadržaja koji su se odvijali u gradskom parku, na Badnjak su Ogulinci dobili, po 2. put, i klizalište.

Nešto nakon 10 sati započeo je kraći program otvorenja kojeg su veličale Ogulinske mažoretkinje i članovi Društva naša djeca Ogulin. Osim građana, otvorenju su nazočili gradonačelnik Dalibor Domitrović te njegovi zamjenici Daniel Vukelja i Ivana Salopek Šumonja.

Ogulinsko klizalište, presijecanjem vrpce, otvorio je gradonačelnik, a ubrzo su i prvi klizači dobili priliku okušati svoje vještine na ledu. Obzirom na Badnjak klizalište je radilo skraćeno, a klizanje je bilo besplatno za sve.

Klizalište sutra, na sam Božić, neće raditi. U narednim danima bit će otvoreno od 14 do 20 sati radnim danom, dok će petkom i subotom raditi od 14 do 21 sat.
Posljednji dan 2019. godine klizati možete od 9 do 14 sati, dok će 1. siječnja klizalište biti zatvoreno.

Sat klizanja stoji 10 kuna, kao i najam klizaljki, a na četiri kupljene ulaznice peta je gratis. Klizalište će biti otvoreno sve do 12. siječnja, pa stoga ne oklijevajte.

 

 

Božićna čestitka gradonačelnika Domitrovića

Povodom nadolazećeg najvažnijeg kršćanskog blagdana Božića, gradonačelnik Dalibor Domitrović je svim građankama i građanima Grada Ogulina uputio prigodnu čestitku.

Dodajmo ovome kako se odlukom gradonačelnika Dalibora Domitrovića, u vrijeme Božićnih i novogodišnjih blagdana, na području grada Ogulina neće vršiti naplata parkiranja. Odluka koju je donio primjenjivat će se od 25. prosinca do 6. siječnja 2020. godine.

Budite oprezni u prometu

Kako bi nam blagdani protekli bez poteškoća i problema, policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzimati niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Tijekom tih dana u značajnoj mjeri povećava se intenzitet prometa na našim prometnicama, a uslijed povećanog prometa na cestama povećava se i broj prometnih nesreća i broj osoba stradalih u njima. Obzirom da se većina prometnih nesreća događa jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise, policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzimati niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Tako će do 1. siječnja, na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke, biti proveden pojačani nadzor sudionika u prometu s posebnim naglaskom na nadzor vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za vožnju pod utjecajem alkohola, ali i svih drugih prometnih propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja. Između ostalog, posebna akcija će biti provedena u noći s 28. na 29. prosinca.

Iz tih razloga, djelatnici PU karlovačke pozivaju i upozoravaju sve sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni u prometu, te da se pridržavaju prometnih propisa.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment