Vijesti 24.10.2019.

No comments

Sutra Općina Plaški obilježava svoj dan

Iako je službeni datum obilježavanja Dana Općine Plaški 12. listopada, sutra će Općina Plaški svečano obiježiti svoj dan.
Programom proslave predviđeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred spomenikom Vladimiru Nazoru, spomenikom dr. Franji Tuđmanu te kod spomenika žrtvama fašizma. U 10 sati bit će upriličeno liturgijsko slavlje u hramu Vavedenja Presvete Bogorodice, a potom Sveta misa u crkvi Svete Ane.
Središnja svečanost počet će u 12 sati i 15 minuta kada će u zgradi Doma kulture u Plaškom biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Naša radijska ekipa danas je posjetila ovu općinu i razgovarala sa načelnikom Damjanovićem.  Izvršenje proračuna ove općine do kraja godine bit će u konačnici oko 22 milijuna kuna. Kako smo imali prilike čuti, tijekom slijedećeg mjeseca bit će okončani radovi u Domu kulture u Plaškom, koji će dobiti nove stolice i tepih. Za te radove Općina Plaški osigurala je ukupno 450.000,00 kuna, i to od Ministarstva kulture, Karlovačke županije, a izdvojit će se i dio općinskih sredstava.

Brojni mještani prepoznali su i turistički potencijal svog kraja, pa raste i broj apartmana na području Plaškog. Trenutno ih je ukupno 27, izgrađena su i 4 bazena, a svakim danom raste i broj turista koji uživaju u ljepotama netaknute prirode.

Između ostalog, ova općina može se podičiti slogom i međusobnim uvažavanjem mještana različite nacionalne i vjerske pripadnosti čega nedostaje u našem društvu, a na to je načelnik općine posebno ponosan.

 

 

Vrijedno priznanje za ogulinski OTŠ

Prije nekoliko dana učenici Obrtničke i tehničke škole posjetili su “17. međunarodnu izložbu ARCA 2019.” koja je održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Izložbu je organizirala Udruga inovatora Hrvatske, a na njoj su predstavljene inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svagdašnjice. Rezultat je torada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnoga i javnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije. Na izložbi su se predstavili i mladi inovatori, učenici srednjih tehničkih škola i studenti hrvatskih sveučilišta.
Inovacijom se na ovoj međunarodnoj izložbi predstavila i ogulinska Obrtnička i tehnička škola, a kući su se vratili okićeni brončanom medaljom. Zaslužili su je zahvaljujći inovaciji „zamjena luxomata (osjetila za jačinu svjetlosti) relejom“, a izradio ju je nastavnik Milan Žlimen.
Učenici i njihovi nastavnici ovu su prigodu iskoristili i za posjet Tehničkom muzeju “Nikola Tesla”.

 

 

 

 

Uskoro u Pučkom besplatne radionice za nezaposlene

Pučko otvoreno učiište Ogulin i tvrtka Euro Grant Konzalting pozivaju vas na sudjelovanje u projektu “PODUZIMAM”. U sklopu ovog projekta organiziraju besplatnu edukaciju naprednog tečaja informatike, te edukaciju na temu samozapošljavanja.
Polaznici edukacija mogu biti osobe od 15 do 30 godina starosti, te moraju biti korisnici socijalne skrbi i/ili dugotrajno nezaposlene osobe. Potrebna dokumentacija koja se prilaže za sudjelovanje je:
1. Preslika osobne iskaznice ili izvatka iz matice rođenih/rodnog lista
2. Preslika rješenja/potvrde o ostvarenom pravu sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi (NN 157/13, 152/14, 99/15, 52/16) i/ili
3. Potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a ukoliko su u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a ili Izjava osobe da nema posao, raspoloživa je za posao i aktivno traži posao, ukoliko nisu u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a.
Sve zainteresirane osobe mogu se prijaviti osobno radnim danom, od 7 do 15 sati, u Pučko otvoreno učilište Ogulin ili putem elektronske adrese na [email protected]. Prijave se zaprimaju do 31. listopada. Edukacije su besplatne, a broj polaznika je ograničen.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment