Vijesti 24.09.2020.

No comments

Dogovor oko provedbe aktivnosti i raspodjela obveza za Retenciju Ogulin

Nakon dugo vremena gradonačelnik Dalibor Domitrović je u Uredu župana Karlovačke županije, sudjelovao na sastanku vezanom za Retenciju Ogulin. Uz gradonačelnika sastanku su nazočili predstavnici Karlovačke županije, Grada Ogulina, Hrvatskih voda i tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin.

Tema sastanaka bio je, kako doznajemo, dogovor oko provedbe aktivnosti i raspodjela obveza među nazočnima, vezanih uz projekt izmještanje magistralnog vodovoda, što je trenutno usko grlo provedbe projekta. Naime, postojeći vodovod prolazi područjem na kome se gradi tijelo brane buduće retencije Ogulin, pa ga je potrebno izmjestiti.

Uime Karlovačke županije na sastanku su sudjelovale zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Martina Furdek Hajdin, te županijske pročelnice Marina Jarnjević i Ines Pavlačić. U ime Grada Ogulina, uz gradonačelnika Domitrovića, sudjelovala je i pravnica Nikolina Zrnić, potom direktor Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić, a uime Hrvatskih voda Sandra Buconić, Davorka Glavinić i Saša Šokac.

 

 

SDP-ovci napustili sjednicu Županijske skupštine

Danas je u Karlovcu održana 26. sjednica Županijske skupštine Karlovačke županije. Dvije su točke koje su bile krucijalne na održanoj sjednici , a radilo se o prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama proračuna Karlovačke županije za 2020. godinu, dok se druga točka odnosila na prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o određivanju osnovice i koeficijenata za obračun plaća župana i zamjenika župana. Kraj sjednice nisu dočekali članovi Skupštine iz redova SDP-a.

Sjednicu su napustili, a što ih je navelo na taj čin doznali smo od zamjenika predsjednika Županijske skupštine Ivana Vukovića.

 

11 je novozaraženih, a 512 osoba je u samoizolaciji

Od ukupno 130 pristiglih nalaza, 123 iz Karlovca te 7 iz Ogulina, u posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oboljelo je 6 muškaraca i 5 žena. Sedam osoba je iz Karlovca, dvije osobe iz Duge Rese i dvije iz Vojnića. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 305 osoba, a danas imamo 73 aktivna slučaja. U samoizolaciji se na području županije nalazi 512 osoba. Trenutno je šest razreda u samoizolaciji i za sada nije bilo prijenosa infekcije u školama.

 

Grad Ogulin traži vježbenika na određeno vrijeme

23. rujna, u Narodnim novinama br. 104/20, objavljen je javni natječaj za prijam u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina na radno mjesto viši stručni suradnik za gospodarstvo i fondove Europske unije (1 izvršitelj – m/ž), na određeno vrijeme, uz probni rad od dva mjeseca, radi obavljanje vježbeničkog staža u trajanju od 12 mjeseci.

Od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama počinje teći rok od osam
dana za podnošenje prijava na javni natječaj, pa je kao posljednji dan za podnošenje prijava, predajom pošti preporučeno ili neposredno u pisarnicu Grada Ogulina, određen 1. listopad.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete: magistar struke ili stručni specijalist ekonomske, pravne, prirodne ili tehničke struke; da nema radnog iskustva u struci te da poznaje rad na računalu. Uz prijavu kandidati su, između ostalog, dužni priložiti životopis, preslik diplome te dokaz o ukupnom radnom iskustvu. Nepravodobne i nepotpune prijave se neće razmatrati.

Vrijeme i mjesto održavanja testiranja bit će objavljeno najmanje 5 dana prije tesitranja na web stranici te oglasnoj ploči Grada Ogulina.

Prijave na natječaj se podnose preporučeno na adresu Grad Oguli, Povjerenstvo za provedbu natječaja s naznakom: “Natječaj za prijam u službu vježbenika”, B. Frankopana 11, Ogulin.

Više detalja o ovom javnom natječaju možete pronaći na web stranici Grada Ogulina. (https://www.ogulin.hr/wp-content/uploads/2020/09/Jvni-natje%C4%8Daj-vje%C5%BEbenik.pdf)

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment