Vijesti 24.07.2020.

No comments

Gradnja novog dječjeg vrtića se odvija prema planu

U petak su zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja i zaposlenici u gradskoj upravi Željko Gračanin i Zdenko Trninić, obišli novi dječji vrtić, čija je gradnja u tijeku. Nisu krili zadovoljstvo onim što su vidjeli. Radovi teku prema predviđenom planu i već se može naslutiti kako će izgledati prostor u kojem će mališani sigurno uživati. Dobro je i što se vrtić gradi na mjestu gdje nema prometa, te će i to biti dodatna sigurnost za njegove polaznike.

U kojoj su fazi radovi i kad bi trebali biti dovršeni, novinarima je rekao zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja. Novinari su imali prigodu razgledati i unutrašnjost budućeg vrtića, čijom smo veličinom ostali prilično iznenađeni. Ukupno će imati 1300 četvornih metara. Prema našim informacijama, novi vrtić sa svom opremom i igračkama, koštat će oko 16 milijuna kuna.

 

U Karlovcu tri novooboljele osobe

U Karlovačkoj županiji su tijekom jučerašnjeg dana obavljena 72 testiranja na virus COVID-19, doznajemo iz današnjeg priopćenja Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Od toga su 3 pozitivna nalaza, osoba iz Karlovca. Radi se o dvoje bliskih kućnih kontakata već ranije zaražene osobe, koje su bile u samoizolaciji te o osobi za koju još nije utvrđen izvor zaraze te se epidemiološki obrađuje. Sve tri su muške osobe, od kojih jedno petogodišnje dijete, jedna mlađa i jedna starija osoba.
Ukupno su u Karlovačkoj županiji evidentirane 94 oboljele osobe. U Općoj bolnici Karlovac nalazi se 5 hospitaliziranih osoba zaraženih virusom COVID-19, a nitko od njih nema teže simptome bolesti i nema priključenih na respirator. S današnjim danom se pod mjerom samoizolacije nalazi 167 osoba.
Inspektori Civilne zaštite jučer su obavili nadzor 14 gospodarskih subjekata, od čega 10 u Karlovcu ( 3 trgovačka centra, 1 apoteka, 3 trgovine, 2 pekare, 1 frizerski salon) i 4 u Ozlju (2 ugostiteljska objekta, 1 trgovina, 1 benzinska pumpa) te pri tom nisu zabilježene nepravilnosti u radu.

25. srpnja ističe rok za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina

25. srpanj posljednji je dan za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina. Naime, Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina, objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina. Naime, radi odavanja priznanja za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Ogulina iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, športa i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti, Grad Ogulin dodjeljuje javna priznanja.
I ove godine će tako biti dodijeljeno priznanje Grada Ogulina za životno djelo. Ova vrsta javnog priznanja dodjeljuje se fizičkoj osobi sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj za cjelokupno postignuće na unapređenju gospodarskih ili društvenih oblika života, koji predstavljaju izuzetan doprinos razvitku i ugledu Grada Ogulina.
Osim toga, bit će dodijeljeno godišnje Priznanje i za stvaralački rad. Ono se dodjeljuje domaćoj ili stranoj, fizičkoj ili pravnoj osobi za doprinos i postignuća koja su od osobitog značaja za Grad Ogulin, a ostvarena su tijekom posljednje dvije godine, koje prethode godini u kojoj se dodjeljuje priznanje i za posebne obljetnice.
Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina podnose se u pisanom obliku koji mora sadržavati sljedeće podatke:
– naziv i adresu podnositelja prijedloga
– ime ili naziv osobe na koju se prijedlog odnosi
– biografiju
– te obrazloženje.
Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu Priznanja za životno djelo i Priznanja za stvaralački rad imaju:
– građani grada Ogulina
– pravne osobe grada Ogulina
– gradonačelnik
– Gradsko vijeće
Kao što smo uvodno napomenuli, rok za podnošenje prijedloga je subota, 25. srpnja 2020. godine, a prijedlozi se dostavljaju na adresu: Grad Ogulin, Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina, B. Frankopana 11, 47300 Ogulin.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment