Vijesti 23.09.2020.

No comments

Nakon dužeg vremena, u Ogulinu jedna novooboljela osoba

Karlovačka županija danas broji 13 novooboljelih osoba od koronavirusa. Oboljelo je 6 muškaraca i 7 žena. Deset osoba je iz Karlovca, dvije iz Ozlja te jedna iz Ogulina. Ishod je to rezultata 178 pristiglih nalaza, od čega je 16 uzeto u Ogulinu te 162 Karlovcu.
Inače, ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji od koronavirusa oboljele 294 osobe, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 458 osoba.

U Karlovačkoj županiji ukupno je 10 učenika pozitivnih na COVID-19 te 2 zaposlenika škola. Osam razrednih odjela se nalazi u samoizolaciji, 182 učenika te 14 zaposlenika.

Na području Karlovca izvršeni su inspekcijski nadzori Stožera civilne zaštite, i to nad 6 trgovina, 2 uslužne djelatnosti, te 4 ugostiteljska objekta. Tijekom navedenih nadzora nisu utvrđene nepravilnosti.

Krajem kolovoza u Ogulinu je bilo 429 nezaposlenih

Kolovoz je u Karlovačkoj županiji završio s 3.907 nezaposlenih. To je u odnosu na srpanj povećanje za 1,3 posto ili 51 osobu, ali u odnosu na isti mjesec prošle godine to je više za čak 30,3 posto ili 908 ljudi. Prošli se mjesec u evidenciju nezaposlenih prijavila 361 osoba, većina jer je ostala bez posla. Istovremeno je iz evidencije nezaposlenih izašlo 310 ljudi, od kojih je zaposleno 235 osoba.

Inače, najveći broj nezaposlenih osoba krajem kolovoza evidentiran je na području ispostave Karlovac, njih 1 674, te u ispostavi Ogulin, 774. Slijedi ispostava Slunj, sa 564 nezaposlenih, te ispostava Duga Resa, koja je brojala 505 nezaposlenih osoba. Najmanje je nezaposlenih bilo u ispostavi Vojnić te ispostavi Ozalj. U usporedbi s istim mjesecom prošle godine, evidentirana je nezaposlenost povećana u svim ispostavama, najviše u ispostavama Slunj i Ozalj, a najmanje u ispostavi Duga Resa.

Podsjećamo da ogulinska ispostava obuhvaća područje cijele bivše općine Ogulin. U samom gradu Ogulinu krajem kolovoza evidentirano je 429 nezaposlenih osoba, u Josipdolu 141, Plaškom 132, Tounju 41 te Saborskom 31.

Dodajmo ovome da je tijekom kolovoza zaprimljeno 487 prijava potreba za radnicima, što je povećanje za 95 prijava u odnosu na srpanj.

 

5. listopada u Karlovcu se uvodi brzo testiranje na COVID-19

Na redovitoj konzultaciji HGK – Županijske komore Karlovac, Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije i Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, raspravljalo se o brzom testiranju koje će od 5. listopada biti moguće u Karlovcu.
Novi drive-in testni centar bit će postavljen u vojarni Luščić, gdje će biti izbjegnute gužve. Najveća novost je činjenica da će poduzetnici za svoje potrebe moći zatražiti testiranje, a nalazi će biti gotovi u vremenu od 4 do 24 sata, ovisno o broju testiranih osoba i hitnosti.Cijena testiranja će iznositi 700 kuna, a svi potrebni obrasci nalazit će se na mrežnoj stranici Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije na sljedećoj poveznici http://www.zjzka.hr/ .

 

 

Ponavlja se natječaj za pedagoga animatora u Ivaninoj kući bajke

Ravnateljica Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Tihana Turković raspisala je 22. rujna ponovljeni javni natječaj za prijam u radni odnos na određeno vrijeme, na radno mjesto pedagog animator – jednog izvršitelja/ica do povratka zaposlenice s rodiljnog/roditeljskog dopusta.

Dio uvjeta koje kandidati trebaju ispunjavati je završeno više ili visoko obrazovanje studija predškolskog odgoja ili visokog obrazovanja razredne i predmetne nastave jezika i književnosti, stručne, radne i organizacijske sposobnosti, iskustvo rada na projektima pedagoškog odgoja ili hrvatskog jezika i književnosti, aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika, te znanje rada na računalu.

Natječajni postupak obuhvaća obveznu provjeru znanja i sposobnosti kandidata intervjuom i pisanim testiranjem. O prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidat će biti obaviješten najmanje tri dana prije održavanja provjere putem internetske stranice Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Provjeri znanja mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja.

Prijave na natječaj, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se isključivo preporučenom poštom u roku 8 dana od dana objave na adresu Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Trg hrvatskih rodoljuba 2, Ogulin s naznakom: „Za javni natječaj – ne otvarati”.

Više detalja o ovom javnom natječaju možete pronaći i pročitati na web stanici Ivanine kuće bajke.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment