Vijesti 23.09.2019.

No comments

Komemoracija u Drežnici

U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ogulin održana je komemoracija za žrtve Narodnooslobodilačke borbe Drežnice u drugom svjetskom ratu. Polaganje vijenaca i parastos žrtvama su održani, nakon svete liturgije, kod spomenika NOB-u u centru Drežnice i na Spomen Kosturnici kod partizanske bolnice na Javornici. Program je svojim nastupom uveličao Zbor Praksa iz Pule.
Bilo je riječi o zločinima i žrtvama Drežničkog kraja koja je podnesena za slobodu.
Komemoraciji su prisustvovali antifašisti iz Istre, Opatije, Rijeke, Karlovačke županije i grada Ogulina. Među njima su bili i zamjenici gradonačelnika Neven Ivošević i Daniel Vukelja, te županijski vijećnik Zlatko Mrvoš.

 

 

 

 

 

 

 

Završen popravak i sanacija u Ponikvama

Ceste Karlovac d.d. su završile popravak mosta u Ponikvama i sanaciju 1.200 metara asfalta na županijskoj cesti koja je presvučena sa novim slojem asfalta.
Zamjenik gradonačelnika Neven Ivošević je, zajedno sa predsjednicom Mjesnog Odbora Ponikve Mirjanom Vignjević, obišao mjesni odbor i novouređeni most i cestu. U razgovoru sa Direktorom ŽUC Karlovac Stjepanom Turkovićem zahvalili su za učinjeno. Također je dogovoren nastavak obnove ceste u 2020. godini, u dužini od 1.000 metara.

 

 

 

 

 

 

Održana Večar mažoret plesa

U subotu je u Školskoj sportskoj dvorani u središtu grada održana Večer mažoret plesa. Organizatorice ovog događanja bile su Ogulinske mažoretkinje.
Program su vodili Mihaela Milanović Poljak i Dubravko Dragičević, a mažotretkinje su pokazale svoje umijeće ogulinskoj publici, koja je došla u većem broju. Predstavili su se svi timovi Ogulinskih mažoretkinja, a večer su uveličale njihove gošće, Daruvarske mažoretkinje.
Nekoliko pozdravnih riječi nazočnima su uputile predsjednica Društva Naša djeca Ljiljana Kaurić, predsjednica Hrvatskog mažoret saveza Elizabeta Mikelj, te zamjenica gradonačelnika grada Ogulina Ivana Salopek Šumonja.

Uskoro u Pučkom

Uskoro u Pučkom otvorenom učilištu započinje obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja. U sklopu obilježavanja bit će upriličen Trening javnog nastupa.
Komunikacija je važan aspekt i privatnog i poslovnog života. Stoga je cilj ove edukacije ojačati komunikacijske kompetencije polaznika i time pridonijeti njihovoj poslovnoj učinkovitosti jer – komunikacija je ono što pokreće.
“Prijavite se na Trening javnog nastupa i progovorite sa stilom, povećajte kvalitetu komunikacije, poboljšajte prezentacijske vještine, osvijestite komunikacijske situacije u kojima se svakodnevno nalazite; budite uvjerljivi i naučite izražavati svoje stavove.” – poručuju iz ogulinskog Pučkog učilišta.
Trening javnog nastupa održat će se u utorak, 1. listopada, u vremenu od 14:00 do 20:00 sati u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Predavač će biti Kristijan Sedak. Tijekom edukacije bit će obrađene slijedeće teme: prezentacijske vještine, neverbalna komunikacija, umijeće argumentiranja, asertivna komunikacija, aktivno slušanje, poslovna komunikacija, kako prepoznati lažljivca. Kako doznajemo, edukacija je besplatns za sve polaznike.
Zbog velike zainteresiranosti broj sudionika je ograničen, a prijaviti se možete putem elektronske adrese [email protected] ili radnim danom, od 07:00 do 15:00 sati, putem telefona na broj 047 522 257.

Poslušajte naše Vijesti.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment