Vijesti 22.11.2019.

No comments

Ogulinu povelja za akciju “Stop brzini”

U Zagrebu je, 19. studenog ,održana Svečanost akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“, a na taj način obilježena je 20. obljetnica njenog postojanja. Na svečanosti su, osim brojnih uzvanika iz resornih ministarstava i ureda koji se bave djecom, bile prisutne i brojne delegacije gradova i općina koji sudjeluju u akciji “Gradovi i općine-prijatelji djece”.

Akciju provodi Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske s partnerima, Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Cilj ove akcije je motivirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravne subjekte, udruge građana, sponzore, donatore te roditelje i djecu u lokalnim zajednicama da potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece. Akcija je priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta koja obvezuje sve odrasle da čine što najviše mogu kako bi se svako dijete potpuno i skladno razvijalo te pripremilo za život i korisno djelovanje u zajednici.

U svečanom programu dodijeljene su i nagrade za Naj-akciju. Grad Ogulin, odnosno Društvo Naša djeca Ogulin i Dječje gradsko vijeće Grada, prijavili su za Naj-akciju projekt „Stop brzini“. Središnji Koordinacijski odbor ovu je akciju ocjenio kao jednu od najboljih, pa je ogulinskom Društvu dodjeljena Povelja za „Naj akciju“ u 2019. godini. U delegaciji Ogulina bili su
predsjednica i zamjenica Dječjeg gradskog vijeća Nika Vučić i Iva Špehar, te predsjednica i zamjenica Društva Naša djeca Ogulin Ljiljana Kaurić i Đurđica Vuković.
Ovim projektom ogulinsko Društvo Naša djeca osiguralo je uvjete za veću sigurnost, ne samo stanovnicima najprometnijih ulica u gradu, ulici Svetog Roka i Lomošćanskoj, već i svim ostalim sudionicima u prometu.

U nastavku svačenosti proglašeni su novi Gradovi i općine prijatelji djece, tako da je do sada ovaj počasni naslov dobilo ukupno 75 gradova i općina.
Grad Ogulin je ovaj počasni naslov dobio 2007. godine, a možemo se pohvaliti i sa nekoliko dobivenih pohvala za „Naj akcije” u proteklom razdoblju.
“Ovo je samo rezultat kontinuiranog rada sa djecom, jer samo ljubav i pozitivna vizija mijenjaju svijet.” – poručili su iz ogulinskog Društva Naša djeca.

 

 

Vrijedna donacija za OŠ “Lucije Capan” u Tounju

Ravnateljica Osnovne škole Josipdol Anđelina Božičević posjetila je, u pratnji djelatnika škole, tvrtku Bjelin, kako bi preuzela vrijednu donaciju za područnu školu Lucije Capan u Tounju.
Tvrtka Bjelin još je jednom dokazala da doslovce živi s našim gradom i okolnim mjestima te da pomaže kad god može. Ovaj put tvrtka je donirala 170 kvadrata parketa! Škola u Tounju je velika i u dotrajalom stanju, pa im ova donacija jako puno znači. Vrijednost donacije iznosi 35 tisuća kuna.
Zadovoljstvo nije krila niti ravnateljica škole Anđelina Božičević.

 

Ivanina kuća bajke predstavljena u Ljubljani

Karlovačka županija i njene najatraktivnije turističke ponude bile su teme turističke prezentacije koju je održala Turistička zajednica Karlovačke županije u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani, u prostoru City park centra u Ljubljani.

Tamo su bile i naše Ogulinke iz Ivanine kuće bajke, Tihana Turković i Sanja Kolić, koje su za ovu prigodu imale postavljen svoj štand, a potrudile su se da na najbolji način prezentiraju Ivaninu kuću bajke i naš grad.

Za ovu prigodu tiskan je letak na slovenskom jeziku, a osigurano je i 20 besplatnih ulaznica koje su podijeljene u nagradnoj igri.

 

 

Sutra nova radionica Ekološkog društva

Ekološko društvo Ogulin, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, provelo je svoju prvu kreativnu eko radionicu namijenjenu djeci od 5 do 13 godina starosti. Na radionici izrađeno je 9 kućica za ptice koje će se koristiti kao ekološki ukrasi Bajkovitog adventa u Ogulinu.
Radionice su vodili članovi Društva, Veronika Vučić, Nika Gračanin i Leonardo Turkalj.
Nova radionica Ekološkog društva Ogulin na rasporedu je već sutra, a održat će se u multimedijalnoj učionici Pučkog učilišta, s početkom u 17 sati i 30 minuta. Na radionici će se izrađivati božićni ornamenti od ptičje hrane. Sludjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem elektronske pošte na adresu [email protected] .

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment