Vijesti 22.07.2020.

No comments

U Ogulin stiže još novca iz Europske unije

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 12. ožujka ove godine otvoreni poziv za nabavu komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Gradska tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. se prijavila na natječaj i 17. srpnja je direktorica Sanja Tomić zaprimila obavijest kojom je obaviještena da je prijava prihvaćena, da je uspješno prošla sve faze evaluacije, te da slijedi potpisivanje ugovora o financiranju sa spomenutim ministarstvom.
Stambeno komunalnom gospodarstvu je za nabavu novog vozila za prikupljanje otpada odobreno 1.132.527,12 kuna. Prijava na natječaj je izrađena u suradnji s tvrtkom Euro Grant Konzalting d.o.o., vlasnice i direktorice Natalie Zielinske.

 

Tri novooboljele osobe su iz Karlovca

U Ogulinu danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Kako doznajemo iz priopćenja županijskog Stožera civilne zaštite, tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 86 testiranja na virus COVID-19, od čega su tri nalaza pristigla pozitivna. Sve oboljele osobe su s područja Grada Karlovca. Dvije osobe su bliski kućni kontakti već prije oboljele osobe, i to žena mlađe životne dobi i trogodišnje dijete koji su već bili u samoizolaciji. Za jednu novooboljelu žensku osobu izvor zaraze je nepoznat. Svi kontakti pozitivnih osoba stavljeni su u samoizolaciju. Trenutno iz sustava zdravstva samo je jedan zdravstveni djelatnik (stomatolog) u samoizolaciji, zbog bliskog kućnog kontakta s oboljelom osobom.
U Karlovačkoj županiji je ukupno do sada evidentirano 90 oboljelih osoba, a trenutno se četiri pacijenta nalaze na bolničkom liječenju u OB Karlovac. Nitko od njih nije priključen na respirator. U samoizolaciji se na podrčju naše županije nalazi 179 osoba.
Jučer je obavljen i nadzor gospodarskih djelatnosti na području Karlovca i na području Duge Rese. Nadzorom inspektora Civilne zaštite obuhvaćeno je 9 gospodarskih subjekata. Na području Karlovca – 3 ugostiteljska objekta, 1 pekara, 1 banka, 1 trgovina, 1 poslovni prostor. Na području Duge Rese – 2 ustanove. Tijekom nadzora nije zabilježeno ozbiljnije kršenje zadanih mjera.

Ogulinska bolnica već više desetljeća ima konstantna dugovanja prema veledrogerijama, ni sada nije teže

Predstavnici veledrogerija, nakon sastanka u Ministarstvu zdravstva, poručili su u ponedjeljak kako preko 20 bolnica u Hrvatskoj neće dobiti naručene lijekove, jer ih oni ne mogu isporučiti zbog nagomilanih dugova.

Zanimalo nas je li u spomenutih 20 i ogulinska bolnica, te koliko iznose njena dugovanja. Upit smo poslali dr. Josipu Zorku, ravnatelju Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata, koji nam je odgovorio:

“Na Vaš upit glede dugovanja bolnice prema veledrogerijama obavještavamo Vas da bolnica već više desetljeća ima konstantna dugovanja prema veledrogerijama, a i sada situacija nije teža nego što je bila prethodnih godina. S obzirom da smo vodili brigu o ravnomjernom plaćanju dugova prema svim veledrogerijama, ne očekujemo da bi najave prestanka isporuke od nekih veledrogerija utjecale na liječenje naših pacijenata. Nemamo službene podatke Ministarstva zdravstva, te ne znamo da li je i naša bolnica u spomenutih 20 bolnica za koje postavljate upit”.

Karlovačku županiju će u Saboru zastupati 4 zastupnice

U 10. sazivu Hrvatskog sabora, koji je danas konstituiran, među 151 zastupnikom su i četiri iz Karlovačke županije. Prvi put sve četiri su žene i to tri iz redova HDZ-a, jedna iz SDP-a, prve tri iz Karlovca, dok je četvrta iz Ozlja.
Tako će u Saboru iduće četiri godine, naravno ne dođe li u međuvremenu do kakvih promjena, boje Karlovačke županije braniti HDZ-ove Nada Murganić, koja je bila treća na listi, Marija Jelkovac, koja ulazi kao zamjena ministru Tomi Medvedu, te Maja Grba Bujević, koja će zamijeniti Josipa Salapića. Iz Karlovačke županije s njima će biti i SDP-ova Irena Šimunić, koja je zastupničko mjesto dobila kao zamjena Zlatku Komadini. (Kaportal/ROG)

Kroz 4 godine “Perunike” prikupile oko 2,5 tone plastičnih čepova

Ogulinci su i ovaj put poduprli akciju prikupljanja plastičnih čepova, koju su, drugu srijedu za redom, organizirali članovi Udruge “Perunika”. Radi se o plemenitoj akciji pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, koju je na razini cijele države pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca. Sredstva prikupljena na ovakav način koriste se za liječenje oboljelih članova ove udruge, a za koje su im potrebni vrlo skupi lijekovi.

Tako su tijekom prijepodneva Ogulinci donosili plastične čepove koje su marljivo prikupljali, a bila je to posljednja akcija u organizaciji Udruge “Perunika”. Prema riječima članova ove udruge, razlog su objektivne okolnosti koje su prvenstveno vezane uz organizaciju transporta do Čakovca. Inače, “Perunike ” su tijekom protekle 4 godine, organizirajući ove akcije uspjeli prikupiti i u Čakovac predati više od 2,5 tone plastičnih čepova.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment