Vijesti 21.11.2019.

No comments

Udovič: “Ljubav Ogulina i Monterre traje već niz godina”

Gradonačelnik Dalibor Domitrović danas je u svom uredu s direktorom tvrtke Monterra d.o.o. Daliborom Udovičem potpisao ugovor o kupoprodaji nekretnina u Poduzetničkoj zoni. Potpisivanju su nazočili zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te direktor Poduzetničke zone Mladen Stipetić.

“Ljubav Ogulina i Monterre traje već niz godina, a ulaganja u prvu fazu su pri kraju i čekamo uporabnu dozvolu. Planiramo izgraditi i novu halu, a ovo je na neki način centrala iz koje plasiramo svoje proizvode i na domaće i na inozemno tržište. Veliko hvala gradu Ogulinu i direktoru Stipetiću, suradnja je bila više nego dobra, bolja nego igdje drugdje gdje smo poslovali”- rekao je Dalibor Udovič, vlasnik Monterre, podsjetivši da je u prvoj fazi uloženo 15 milijuna kuna i zaposleno novih 8 ljudi iz Ogulina, te ih je sada 40 – ak, a i to planira povećati.

 

 

 

I Ogulin se može podičiti “Pametnim projektima”

Još dva projekta Grada Ogulina prihvaćena su za sufinanciranje iz fondova EU!  Radi se o projektu “Informatizacija gradske uprave Grada Ogulina” vrijednom 494 tisuće kuna i o projektu “Grad Ogulin – Pametan Grad” vrijednom 392 tisuće kuna.
Iz EU fondova je, sukladno natječajnim uvjetima, za oba projekta odobren maksimalni iznos od 200 tisuća kuna po projektu.
Prema tome, ukupna vrijednost projekata iznosi 886 tisuća kuna, od čega će se 400 tisuća kuna sufinancirati iz EU fondova.
Projekt “Informatizacija gradske uprave Grada Ogulina” odnosi se na unapređenje gradskih baza podataka, gradskog geografsko informacijskog sustava koji sadrži podatke o komunalnoj infrastrukturi, gradskoj imovini i izgrađenosti prostora. Projekt se odnosi i na uvođenje sustava daljinskog prikupljanja podataka, izradu digitalnog ortofoto snimka i digitalnog modela terena. U okviru projekta omogućit će se stanovnicima Ogulina pristup raznim podacima i to putem interneta, digitalnih infostupova i aplikacija za mobitele.
U okviru projekta “Grad Ogulin – Pametan Grad” na ključnim lokacijama grada postavit će se interaktivni panoi na kojima će građani i turisti moći dobiti razne informacije o gradu. Uvođenjem sustava video nadzora uspostavit će se nadzor gradskog prometa, infrastrukture i imovine, pa će se samim time znatno poboljšati razina sigurnost građana i javne imovine. Postavit će se sustav kontrole kvalitete zraka i mjerenja razine buke, a  podaci će biti prikazani na interaktivnim panoima.
Projekte su pripremili službenici zaposleni u gradskoj upravi Zdenko Trninić i Dubravko Belančić.
Rok za provedbu projekata je 18 mjeseci.

Ogulin posjetila kinesko – njemačka delegacija

U utorak su Ogulin posjetili predstavnici njemačke tvrtke HST i predstavnici tvrtke Shanghai Municipal Ocean Bureau na čelu s njihovim generalnim direktorom.
Posjetili su gradski uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Shanghaiska prigradska naselja trebaju sličan uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, pa im je na sastanku prezentirana tehnologija rada našeg uređaja.

Predstavnici tvrtke HST, koja je i isporučila tehnologiju za rad uređaja lociranog u Ogulinu, zahvalila je Gradu Ogulinu i gradskoj upravi na gostoprimstvu. U znak zahvalnosti odradit će besplatnu nadogradnju softvera na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda koja je neophodna zbog isteka licenci.

 

 

Dar gradske uprave davateljima krvi

Prilikom obilježavanja Dana dobrovoljnih davatelja krvi u Ogulinu, 25. listopada, gradonačelnik Dalibor Domitrović je najavio da je gradska uprava odlučila omogućiti besplatno parkiranje na području grada Ogulina za sve muškarce koji su 35 i više puta darovali krv, ali i za darovateljice koje su to učinile 25 i više puta.
Kako bi navedeni davatelji krvi ostvarili ovu pogodnost trebaju otići u Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin i tamo podići potvrdu o broju davanja krvi. Potvrdu mogu dobiti i od Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu. S tom potvrdom i s prometnom dozvolom, potom, trebaju otići u Stambeno komunalno gospodarstvo gdje će, nakon što popune obrazac, dobiti besplatnu parkirnu kartu u tiskanom obliku. Ujedno će biti uvedeni u elektronički sustav SKG-a, tako da prilikom provjere na uređajima na parkarilištima kontrolor dobije informaciju da vozilo ima besplatno parkiranje.
Važno je istaknuti da takva besplatna parkirna karta vrijedi za samo jedno vozilo u vlasništvu davatelja i samo za navedenu kategoriju davatelja krvi koji imaju prebivalište na području Ogulina. Dakle, ova odluka gradske uprave ne odnosi se na davatelje koji dolaze iz Plaškog, Saborskog, Josipdola i ostalih dijelova zemlje, a krv daju u Ogulinu.

Pravilnik pogledajte OVDJE

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment