Vijesti 21.04.2020.

No comments

Stigao dio opreme za reciklažno dvorište

Grad Ogulin, na čelu sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, je u proteklom razdoblju za provedbu pripremio brojne projekte financirane sredstvima EU, kojima će se umanjiti negativne posljedice pandemije koronavirusa na naše gospodarstvo.

Jedan od tih projekata je i izgradnja reciklažnog dvorišta koji je ušao u završnu fazu, a danas je stigao dio opreme koji čine dva kontejnera za osoblje. Tijekom sutrašnjeg dana stići će i treći kontejner s kojim dolazi i kamion opreme koja će biti instalirana na prostoru budućeg reciklažnog dvorišta. Također dolazi i tim tvrtke Tehnix d.o.o. koji će povezati instalacije za kontejnere te ih staviti u funkciju.

Inače, ukupna vrijednost projekta izgradnje reciklažnog dvorišta iznosi 2,4 milijuna kuna s PDV-om, od čega je 70% sufinancirano iz EU fondova, a 30% iz proračuna Grada Ogulina.

 

 

Karlovačka županija i dalje bez novooboljelih

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od virusa Covid-19. Jučer su testirane 62 osobe i svi su nalazi negativni. Tako je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo ukupno 28 osoba, od čega se još 3 liječe u Općoj bolnici Karlovac, 2 osobe su na liječenju u Zagrebu, 12 ih je na kućnom liječenju, 10 je izliječenih, a jedna je osoba preminula.

Službenici PU karlovačke tijekom jučerašnjeg dana obavili su 101 kontrolu mjera samoizolacije i evidentirali jedno kršenje samoizolacije. Trenutno su pod mjerama samoizolacije 342 osobe, uz naloženih 359 mjera. Do sada je policija zabilježila ukupno 80 kršenja mjera samoizolacije, a ukupan broj provjera do sada iznosi 3003.
Policija je jučer zabilježila i jedno kršenje mjere e-propusnice te je tako ukupan broj kršenja porastao na 206.

Zdravstvene ustanove na području Karlovačke županije nisu zabilježile probleme u svom radu te se poslovi obavljaju u skladu s naloženim mjerama i zadaćama, obzirom na postojeće stanje.
Podsjećamo da je jučer ponovo proradio Odjel pedijatrije pri Općoj bolnici Ogulin.

 

I gorski spašavatelji daju važan doprinos u borbi protiv koronavirusa

2020. godina je godina od velikog značaja za Hrvatsku gorsku službu spašavanja. Naime, ove godine ova služba slavi 70. obljetnicu svog postojanja, a naša ogulinska stanica nedavno je proslavila 56. obljetnicu svog osnutka. Gorski spašavatelji nisu niti u najgorem scenariju pomišljali da će ove obljetnice proteći u sjeni borbe protiv epidemije koronavirusa u kojoj i oni igraju važnu ulogu.

Gostujući danas u našem programu, pročelnik ogulinske stanice Mladen Porubić nam je rekao da se i oni po prvi puta susreću s ovkvom situacijom. U svojim planovima za rad, do sada, su se pripremali za eventualne prirodne nepogode, ali ne i za epidemiju jednog virusa koji je uzdrmao cijeli svijet. Sve ovo je podosta promjenilo njihov ubičajeni radni ritam, a posebno održavanje redovitih vježbi različitih tehnika spašavanja .

Unatoč tome spremno su reagirali i pružili svesrdnu pomoć policijskim službenicima u vidu provedbe nadzora nad poštivanjem mjera koje je odredio nacionalni Stožer civilne zaštite RH.

Inače, na ovim poslovima tijekom proteklih tjedana angažirano je oko 20-ak članova ogulinskog HGSS-a. Na dnevnoj bazi 6-7 gorskih spašavatelja patrolira ulicama našeg grada i okolice.

Unatoč cijeloj ovoj situaciji, gorski spašavatelji pripremaju se za tradicionalnu proslavu svog nebeskog zaštitnika Svetog Bernarda, a njezino održavanje ovisi, naravno, o preporukama i odlukama Stožera civilne zaštite RH.

 

U ožujku na području PU karlovačke manje prometnih nesreća no u ožujku 2019.g.

Na području Policijske uprave karlovačke tijekom proteklog mjeseca evidentirana je ukupno 41 prometna nesreća, dok su u ožujku prošle godine evidentirane 72.
U ožujku nije evidentirana niti jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, a bilo je 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 28 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tim prometnim nesrećama, četiri osobe su teško ozlijeđene, dok je 11 osoba lako ozlijeđeno. U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovao je 81 sudionik, a deset sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Najčešći uzrok prometnih nesreća tijekom ožujka bila je brzina neprimjerena uvjetima na cestama.

U ožujku, tijekom svojih redovnih zadaća, policijski službenici ukupno su sankcionirali 3648 prekršaja u prometu bez prometnih nesreća, a najviše su sankcionirani prekršaji vozača počinjeni zbog nepropisne brzine koja je ujedno i najčešći uzrok prometnih nesreća i to 1706 prekršaja ili 46,7% od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment