Vijesti 20.07.2020.

No comments

Dan bez novooboljelih

Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas su izvjestili da su tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici Karlovac obavljena 4 bolnička testiranja na COVID-19, a svi su nalazi pristigli negativni.

Danas je najavljeno 67 osoba za testiranje, i to 58 u Karlovcu i 9 u Ogulinu. U Karlovačkoj županiji trenutno brojimo 53 osobe zaražene koronavirusom, a 151 osoba se nalazi u samoizolaciji.
U Karlovačkoj županiji su, inače, do danas ukupno testirane 3734 osobe.

Prema odluci Stožera, svi podaci vezani uz COVID-19 objavljivat će se svakodnevno do 13 sati. Naknadno pristigli podaci, poslije 13 sati, biti će objavljeni u izvješću za sljedećih 24 sata.

 

Grad Ogulin traži 5 nezaposlenih osoba za Program javnih radova

Uskoro će 5 osoba biti zaposleno na određeno vrijeme kroz Programa javnih radova na poslovima „Održavanja sigurnosti i provođenja propisanih mjera na području Grada Ogulina u svrhu sprječavanja širenja bolesti COVID-19“ u 2020. godini. Naime, ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović za tu je potrebu objavio, na službenoj stranici Grada Ogulina, javni poziv za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme, na rok od 6 mjeseci.

Zapošljavanje u ovom Programu je aktivna mjera kojoj je cilj društveno korisnim radom povećati zapošljavanje nezaposlenih osoba, afirmirati njihovu socijalnu uključenost i ublažiti socijalne posljedice njihove nezaposlenosti. Kako je Grad Ogulin suorganizator brojnih kulturnih manifestacija, a u uvjetima epidemije COVID-19 je potrebno uložiti dodatni napor u zaštiti posjetitelja tih manifestacija, radnici na javnim radovima bit će uključeni u kontrolu održavanja socijalne distance na svim lokacijama održavanja programa kao praćenje održavanja higijenskih standarda i epidemioloških mjera.

Uz to, radnici na javnim radovima radit će i na pripremi manifestacija i na dijelu poslova koji slijedi nakon njihovog završetka. Uz navedeno, obavljat će i druge uobičajene sezonske radove koji ulaze u djelokrug javnih radova.

Na ovaj način, u javne radove će se uključiti 5 osoba, a trajanje programa je šest mjeseci. Prijave se podnose do 27. srpnja ove godine, na adresu: Grad Ogulin, B. Frankopana 11, Ogulin, s naznakom “Javni radovi”.
Više informacija možete pronaći na stranici Grada Ogulina.

 

Reciklažno dvorište će biti u funkciji od rujna

Iz gradske uprave, tijekom vikenda, smo primili obavijest u kojoj stoji:

“Poštovani sugrađani, ovim putem vas obavještavamo da novo reciklažno dvorište u Galgama, izgrađeno uz pročistač otpadnih voda, još nije u funkciji.

Naime, već u nekoliko navrata građani su ostavili otpad ispred novoizgrađenog reciklažnog dvorišta. Međutim, da bi ono bilo pušteno u pogon, prije toga treba izvršiti tehnički pregled objekta, otkloniti eventualne nedostatke koji se utvrde pregledom, ishoditi dozvolu za rad te izvršiti upis u registar reciklažnih dvorišta. Procjenjuje se da će sve navedeno potrajati do kraja kolovoza, pa bi novo reciklažno dvorište u funkciji moglo biti od rujna ove godine, ali o tome će građani biti pravovremeno obaviješteni putem lokalnih medija.

Dok novo reciklažno dvorište ne bude pušteno u pogon, građani će moći, kao i do sada, reciklažni otpad odvoziti u postojeće reciklažno dvorište na Maloj cesti.”

 

 

U Ogulinu, tijekom lipnja, evidentirano 414 nezaposlenih

Krajem lipnja, u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, na području Karlovačke županije evidentirano je 3.697 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na mjesec dana ranije smanjenje za 200 nezaposlenih osoba. U odnosu na lipanj 2019. godine došlo je do povećanja nezaposlenosti za 21,1% tj. za 645 nezaposlenih osoba.

Najviše nezaposlenih osoba krajem prošlog mjeseca bilo je na području ispostave Karlovac, njih1 561. U našoj ogulinskoj ispostavi evidentirana je 731 nezaposlena osoba, u ispostavi Slunj 586, te u ispostavi Duga Resa 477. Najmanje je nezaposlenih u ispostavi Vojnić,149, te ispostavi Ozalj, 193. U usporedbi s istim mjesecom 2019. godine, evidentirana je nezaposlenost povećana u svim ispostavama, i to najviše u ispostavama Slunj (69,9%) i Ozalj (34,0%), a najmanje u ispostavi Duga Resa (2,8%).

Što se tiče naše ogulinske ispostave HZZ-a, koja obuhvaća i susjedne nam općine, recimo i to da je, od ukupno 731 evidentirane nezaposlene osobe, u Ogulinu bilo 414 nezaposlenih. Istodobno je Josipdol brojao 120 nezaposlenih, Plaški 127, Saborsko 29 te Tounj 41.

Inače, tijekom lipnja je na području cijele županije zaprimljeno 340 prijava potreba za radnicima, što je povećanje za 17 prijava (5,3%), u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na isto razdoblje prošle godine došlo je do povećanja za 29 prijava.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment