Vijesti 20.03.2020.

No comments

U ogulinskoj bolnici nema oboljelih od koronavirusa

Tiskovna konferecija Stožera civilne zaštite Karlovačke županije danas je upriličena ispred Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin. Novinarima su se ovaj put obratili načelnik županijskog Stožera Josip Ribar i ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko.

Prema riječima Josipa Ribara, do 12 sati, u našoj županiji evidentirano je ukupno 6 oboljelih osoba od korona virusa, testirane su još 52 suspektne osobe, a obrađeno je i 56 kontakata četvrtooboljele osobe iz Karlovca koji su stavljeni u samoizolaciju. Očekuju se rezltati još 11 uzetih uzoraka.
U Karlovačkoj županiji u samoizolaciji nalazi se oko 600 osoba, a tijekom protekla 24 sata nisu evidentirana nova kršenja mjera samoizolacije.

Sa stanjem u ogulinskoj bolnici novinare je upoznao ravnatelj dr. Zorko. Na samom početku je istakao da u našoj bolnici trenutno nema niti jedne oboljele osobe od koronavirusa, a nema niti suspektnih osoba.

Dr. Zorko je ujedno napomenuo kako je tijekom proteklih nekoliko dana u ogulinskoj bolnici došlo do smanjenja broja dnevnih pregleda sa 340 na 60 – 70, a u bolnici trenutno boravi 41 ležeći pacijent.

U samoizolaciji je i ravnatelj Opće bolnice Karlovac Ervin Jančić koji je bio u kontaktu s osobom koja je bila u kontaktu sa zaraženim liječnikom pa se sam i stavio u samoizolaciju. U samoizolaciji je i još jedan liječnik OB Karlovac.

Načelnik županijskog stožera Ribar uputio je posebne riječi zahvale svim zdravstvenim djelatnicima.

 

Klub vijećnika HDZ-a pisao gradonačelniku Domitroviću

Iz Gradske organizacije HDZ-a Ogulin, u četvrtak poslijepodne, primili smo dopis, upućen gradonačelniku Daliboru Domitroviću, a kojeg potipsuje predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Tomislav Lipošćak.

U dopisu stoji:

“Pozivamo gradonačelnika Grada Ogulina i Upravno vijeće dječjeg vrtića ”Bistrac” Ogulin da razmotre mogućnost obustave naplate naknade za vrtić zbog novonastale situacije i u vidu pomoći roditeljima, a sukladno mogućnostima i već postojećoj praksi nekih drugih jedinica lokalne samouprave.

Također, predlažemo gradonačelniku da radi pomoći gospodarstvu Grada Ogulina poduzme sljedeće mjere:

– zakupnine za poslovni prostor u vlasništvu grada – oslobađanje plaćanja 3 mjeseca s mogućnošću produženja,

– naknade za korištenje javnih površina – oslobađanje plaćanja 3 mjeseca s mogućnošću produženja,

– komunalna naknada (osim banaka, osiguravajućih društava, kladionica  i igara na sreću, trgovačkih centara i telekomunikacijskih kuća) – sve ostale gospodarstvenike osloboditi za ožujak.

Poduzimanje ovih mjera treba shvatiti kao trenutnu mjeru, a o svim ostalima potrebna je dodatna rasprava i šira suradnja, uzimajući u obzir i situacije koje još ne možemo predvidjeti.

U nadi da ćemo u ovoj situaciji iznaći mogućnost da se i kao druge jedinice lokalne samouprave pridružimo mjerama s državne razine i dodatno olakšamo našim sugrađanima ovu situaciju, srdačno Vas pozdravljam. Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, Tomislav Lipošćak, dipl.ing.”

 

Od 1.4. neće se vršiti naplata boravka djece u vrtiću Bistrac

Obzirom na ove izvanredne okolnosti, Upravno vijeće Dječjeg vrtića “Bistrac” Ogulin donijelo je odluku o privremenoj cijeni vrtića.
Roditelji će tako za mjesec ožujak uplatiti pola iznosa cijene koju inače plaćaju,
“Za sve nejasnoće i individualne upite molimo roditelje da se jave u Upravu vrtića na slijedeće kontakte: e-mail: [email protected]; te na broj telefona 522 001.″ – poručila je Ivanka Turković, ravnateljica Dječjeg vrtića “Bistrac” Ogulin.

Do daljnjeg djelatnici Vodovoda neće očitavati vodomjere

“Obavještavaju se svi korisnici vodnih usluga da se za neplaćanje računa vodnih usluga u navedenim rokovima dospijeća neće obračunavati zatezne kamate.” – poručili su iz gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija Ogulin.

U nastavku dodaju: ” Radi provođenja mjera za smanjenje rizika širenja zaraze COVID -19 virusa neće se do daljnjeg vršiti očitavanje vodomjera. Korisnici vodnih usluga koji su u mogućnosti sami očitati vodomjer, stanje istog mogu dostaviti na slijedeće brojeve telefona: 532 033, 525 380, te e-mail adrese: [email protected] ili [email protected] .

Korisnicima vodnih usluga koji nisu u mogućnosti dostaviti stanje vodomjera obračun će se izvršiti procjenom potrošnje na osnovi prosjeka utroška vode u posljednjih 12 mjeseci, a u skladu sa člankom 27. Općih i tehničkih uvjeta isporuke vodnih usluga.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na već navedene brojeve telefona i e –mail adrese.”

Mobilni mamograf ne stiže u Ogulin

Mnoge žene s ogulinskog područja nedavno su dobile poziv da se jave na besplatan mamografski pregled. Međutim iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije poručuju da se, zbog epidemiološke situacije i sigurnosnih razloga, u Ogulinu otkazuju termini za mobilni mamograf. Termini su bili dogovoreni za 24., 25. i 26. ožujak.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment