Vijesti 20.02.2020.

No comments

U Karlovcu održan sastanak o obrani Ogulina od poplave

U srijedu je u Uredu župana održan sastanak na temu sustava obrane od poplava Grada Ogulina.

Sastanak je predvodila zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin uz prisustvo voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje i graditeljstvo Anite Malović. Sastanku su nazočili predstavnici Hrvatskih voda, voditeljica Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu, Biljana Željeznjak sa suradnicima, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, direktor Pogona HE Gojak i HE Lešće i Pogona HE Ozalj Milan Sabljak, predstavnik HŽ infrastrukture Igor Poljanac, direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Ogulin Bojan Prebežić i pročelnica Područnog ureda za Katastar Karlovac Dijana Vidas.

Raspravljalo se o elaboratu spajanja retencijskog prostora k.o. Vitunj, izmještanju vodovoda, rekonstrukciji lokalne prometnice do naselja Brestovac, sanaciji mosta na Vitunjčici, čišćenju Đulinog ponora te izmještanju dalekovoda. Po završetku sastanka, raspodijeljeni su zadaci i dogovoreni daljnji koraci, navodi se u priopćenju medijima.

 

Održana Skupština Udruge žena Ogulin

Sinoć je u Pučkom otvorenom učilištu održana prva redovna skupština ogulinske Udruge žena, koja je osnovana u rujnu prošle godine.

Predsjednica Astra Malbaša pozdravila je tridesetak nazočnih članica, nakon čega je prihvaćena Odluka o donošenju internih akata, odnosno Pravilnik o provedbi postupka javne nabave i Pravilnik o zaštiti i nadzoru nad prikupljanjem, obradi i korištenju osobnih podataka.

Podnoseći financijsko izvješće za prošlu godinu, tajnica Mihaela Stipetić naglasila je kako nije bilo ni prihoda ni rashoda, a ove godine planiraju osigurati prva sredstva za rad udruge i to od članarine i javljanjem na javne natječaje.

Iako udruga postoji kraće vrijeme, u samo nekoliko mjeseci postigla je zapažene rezultate, a u tom smjeru nastavit će i aktivnosti u ovoj godini.

 

Počeli upisi u Kino klub POU Ogulin

Proteklih tjedana ogulinsko Pučko otvoreno učilište objavilo je da pokreće čitav niz novih programa i radionica, a upisi su tijeku. Najnovija vijest je da se do 31. ožujka vrše upisi za polaznike još jednog novog programa, a radi se o Kino klubu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Program je namjenjen djeci i mladima od 12 do 15 godina.
Program će, između ostalog, obuhvatiti slijedeće teme: filmska povijest, vrste filmova, filmski set, iza oka kamere, kamera i fotoaparat, osnove režije i scenarija, filmska scenografija, kompozicija scene u kadru, itd.
Zbog ograničenog broja sudionika, iz Pučkog učilišta mole zainteresirane da se prijave putem elektronske adrese [email protected] ili putem telefona 522 257, radnim danom od 7 do 15 sati. Sudjelovanje je besplatno.

 

Gripa se ne predaje

Prema službenom izvješću Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, još 244 ljudi u županiji oboljelo je od gripe u proteklih tjedan dana, točnije u razdoblju od 10. do 16. veljače. Tako je od početka ovogodišnje sezone gripe i praćenja njene pojavnosti ukupan broj službeno registriranih slučajeva popeo na 767.

Zbog gripe liječnike su najviše posjećivali Karlovčani, njih 127, te 64 Ogulinaca. Liječničku pomoć zatražilo je i 26 Dugorešana, 22 stanovnika Ozlja te 5 iz Slunja. Čini se kako su na gripu u županiji jedino otporni mještani Vojnića, jer tamo niti jedan jedini slučaj nije evidentiran od početka praćenja broja oboljelih ove sezone. Gledajući po dobnim skupinama “gripoznih” je i dalje najviše od 30. do 64. godine strarosti.

Unatoč ovim službenim brojkama, pretpostavljamo da je broj oboljelih na području cijele Karlovačke županije bio daleko veći jer ne traže svi liječničku pomoć prilikom borbe s gripom.

Sutra Skupština DPD-a Sv. Rok Lomost

U petak, s početkom u 19 sati, bit će održana redovna Skupština DPD-a Sveti Rok Lomost. Pozivaju se svi članovi da se odazovu i uveličaju Skupštinu ovog Društva, koja će biti održana u njihovim prostorijama.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment