Vijesti 19.06.2020.

No comments

1. srpnja počinje rekonstrukcija dijela Šenoine i Kovačićeve ulice

U uredu gradonačelnika Domitrovića danas je upriličeno i potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi za radove na rekonstrukciji dijela ulice Augusta Šenoe i dijela ulice Ivana Gorana Kovačića u Ogulinu – I faza. Ugovor sa direktorom tvrtke Lidar d.o.o. Dariom Lipošćakom je, u ime Grada Ogulina, potpisao gradonačelnik Dalibor Domitrović. Naime, ponuda tvrtke LIDAR d.o.o. je u potpunosti udovoljila svim uvjetima iz dokumentacije o nabavi i, temeljem kriterija za odabir ponude, ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija ponuda, a protekom roka mirovanja su se stvorili uvjeti za potpisivanje ovog ugovora.

Predmet ugovora je rekonstrukcija dijela ulica Augusta Šenoe i Ivana Gorana Kovačića u Ogulinu – I faza, za čije je građenje, 5. veljače 2018.g., ishodovana Potvrda glavnog projekta.
Radovi obuhvaćaju građevinske radove (pripremne i zemljane radove, radove na izgradnji kolničke konstrukcije, radove na površinskoj odvodnji i kanalizaciji), elektroinstalacijske radove, te ostale troškovnikom predviđene radove.

Rekonstrukcija ovog dijela prometnice proteže se uzduž nožice nasipa željezničke pruge M202 Zagreb Glavni kolodvor – Rijeka, odnosno od ulice A. Šenoe, od kućnog broja 8., do ulice I. G. Kovačića, do kućnog broja 16. Radovi će započeti 1. srpnja ove godine. Ukupna vrijednost radova iznosi 2,7 mil.kn sa PDV-om. Grad Ogulin je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, putem njihovog Programa podrške brdsko-planinskim područjima, za ovaj projekt osigurao sufinanciranje u iznosu od 300.000,00 kuna.

Potpisivanju ugovora su nazočili i zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te zaposlenici gradske uprave.

 

Ugovor potpisan, a radovi počinju 25. lipnja

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u četvrtak je, u ime Grada Ogulina, potpisao ugovor o izvođenju radova na produžetku ulice Petra Preradovića, između ulice Bernardina Frankopana i Bolničke ulice u Ogulinu – V faza radova, sa izvođačem Ceste Karlovac d.d., zastupane po direktoru Darku Markoviću. Oni su u potpunosti udovoljili svim uvjetima iz dokumentacije o nabavi i, temeljem kriterija za odabir , njihova ponuda ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija, a protekom roka mirovanja stvorili su se i uvjeti za sklapanje ovog Ugovora.

Radovi obuhvaćaju građevinske radove – pripremne i zemljane radove, radove na izgradnji kolničke konstrukcije, radove na površinskoj odvodnji i kanalizaciji, te ostale troškovnikom predviđene radove. Dio radova odnosi se i na uklapanje sa postojećim kolnikom i nogostupom Bolničke ulice (D42). Radi se o dužini od oko 80 metara prometnice. Planirani početak radova je predviđen za 25. lipnja 2020. godine, a rok za izvršenje radova je 70 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

 

Gradonačelnik uručio prijenosna računala učenicima generacije

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja, u petak, su upriličili prijam za učenike generacije srednjih škola grada Ogulina.

Hvalevrijednu titulu u Gimnaziji i strukovnoj školi “Bernardina Frankopana” s ponosom ove godine nosi učenik 4.a  razreda Andrej Cindrić, koji je na prijam stigao u pratnji razrednice Vlaste Salopek Butković i ravnatelja Hrvoja Magdića. Učenicom generacije u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin nedavno je proglašena Maja Vignjević iz 4.b, a podršku joj je na prijamu, svojim dolaskom, pružila razrednica Đurđa Šušnjić.

Tijekom prijama, čelni ljudi grada zanimali su se za njihove uspjehe, kao i uspjehe obje škole u ovoj školskoj godini. Razgovor se poveo i o dosadašnjim iskustvima sa državne mature, a zanimali su se i za njihove planove po pitanju nastavka školovanja.

Upućujući čestitke i lijepe želje za nastavak njihovog školovanja, gradonačelnik Dalibor Domitrović je učenicima generacije 2019./2020. uručio prijenosna računala, koja će im sigurno dobro doći u njihovom daljnjem školovanju. Izrazio je ujedno i želju da se po završetku školovanja ponovno vrate kući, a gradska vlast će učiniti sve što je u njihovoj moći da im u našem gradu osigura nužne uvjete za osiguravanje egzistencije.

Ovim putem i naša radijska ekipa upućuje čestitke nagrađenim učenicima.

 

Održana Skupština ogulinske Udruge veterana 143. brigade HV-a

U četvrtak je u prostorijama Udruge veterana 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin održana redovita Skupština ove ogulinske udruge. Skupština je održana u nazočnosti 32 člana, a nazočili su joj, među ostalima, gradonačelnik Dalibor Domitrović i predsjednik Odbora za branitelje Grada Ogulina Renato Glavaš.

Radilo se o redovnoj Skupštini Udruge, koja je sadržavala 8 točaka dnevnog reda. Nakon izbora radnih tijela Skupštine, izvješće o radu, za razdoblje od veljače 2019.g. do dana održavanja Skupštine, podnio je predsjednik Udruge Milan Poljak, koji je istaknuo da su članovi Udruge veterana 143. brigade HV-a sudjelovali u obilježavanju svih važnih datuma iz novije hrvatske povijesti, ali i u manifestacijama od značaja za grad Ogulin i Karlovačku županiju. Tako su članovi Udruge, između ostalog, nazočili i otvorenju Trga Petra Stipetića u našem gradu.
Tijekom spomenutog razdoblja, održano je 13 sjednica Izvršnog odbora Udruge, a Milan Poljak je pohvalio suradnju sa gradonačelnikom Domitrovićem, gradskim tijelima, ustanovama institucijama, ali i udrugama civilnog društva. Zahvaljujući Gradu Ogulinu i pomoći gradonačelnika Domitrovića, tijekom proteklih mjeseci Udruzi su dodijeljene i nove prostorije u kojima danas djeluju.
Svoj financijski položaj nastojali su popraviti javljanjem na otvorene javne pozive za dodjelu sredstava od strane Grada Ogulina, kao i Karlovačke županije, u čemu su i uspjeli. Milan Poljak istako je i donaciju informatičke opreme koja je stigla iz Ministarstva branitelja, a njome je dodatno unaprijeđen njihov rad.

U nastavku Skupštine, izvješća o radu podnijeli su tajnik, rizničar, Sud časti i Nadzorni odbor Udruge, a sva su redom prihvaćena.

Prigodnim govorom, potom, je nazočne članove pozdravio gradonačelnik Domitrović, upućujući riječi pohvale za njihov rad.

 

Iza Udruge “Radost” je još jedan uspješan projekt

Ogulinska Udruga Radost uspješno je privela kraju još jedan hvalevrijedan projekt. Naime, 17. lipnja okončana je provedba projekta Udruge „U obrazovanje bez poteškoća”, kojeg je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Udruzi Radost bila su odobrena sredstva za 2 pomoćnice u nastavi za 2 učenika Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Duga Resa.

Cilj projekta bio je osigurati usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.
Takvim načinom rada učenicima s teškoćama u razvoju se omogućuje ostvarivanje Ustavom zajamčenog prava na stjecanje obrazovanja.

Projekt je uspješno završen obzirom na nepredvidive situacije koje su se dogodile u ovoj školskoj godini.

“Zahvaljujemo se OŠ „Vladimir Nazor” Duga Resa i pomoćnicama u nastavi na dobroj suradnji, a nadamo se da će ona biti nastavljena i tijekom slijeće školske godine.” – poručili su iz Udruge “Radost”.

 

Obavijest članovima DPD-a “Sv. Rok” Lomost

Obavještavaju se članovi DPD-a “Sveti Rok” Lomost da će se 21. i 28. lipnja, u vremenu od 9 do 12 sati, u prostorijama Doma DPD-a u Lomostu primati uplate za članarinu za 2020. godinu.

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment