Vijesti 19.05.2020.

No comments

Otvoreno preuređeno gradsko igralište

O gradnji dječjeg igrališta u Parku kralja Tomislava govorili smo već u nekoliko navrata u našem programu.

Za njegovu je gradnju i adaptaciju, Grad Ogulin izdvojio 462.166,00 kuna, a radovi su bili nužni jer su igralište i sprave bile u dotrajalom stanju i predstavljali su potencijalnu opasnost za ozlijeđivanje djece.

Prilikom adaptacije igrališta posebno se mislilo na sigurnost mališana, a sve je odrađeno po standardima i propisima koji se tiču sigurnosti djece. Igralište tako sada krase nove igračke i gumena, antitraumatska podloga veselih boja. Igralište je prema prometnici D-42 omeđeno ogradom koja se sastoji od stupića od nehrđajućeg čelika, kako bi održavanje bilo jednostavnije i jeftinije, a između njih je provučena čelična užad. Stupići su zakrivljeni kako bi se pješacima, posebno djeci, otežalo penjanje i preskakanje preko ograde.

Nadamo se da će svakim danom sve više mališana neometano uživati u igri na potpuno preuređenom i osvježenom igralištu u samom središtu našeg grada.

 

 

U lipnju počinje isplata Uskrsnica umirovljenicima

Grad Ogulin započinje isplatu naknada umirovljenicima povodom blagdana Uskrsa. Podjela je trebala započeti uoči blagdana Uskrsa, ali je odgođena uslijed epidemije koronavirusa.

Tako se obavještavaju umirovljenici s područja grada Ogulina koji imaju mirovinu – sami do 1.900,00 kuna, odnosno umirovljeničko kućanstvo koje živi od samo 1 mirovine do 2.400,00 kuna ili od 2 mirovine čiji iznos ne prelazi 2.400,00 kuna, da mogu koristiti naknadu povodom uskrsnih blagdana. Mirovina uključuje osnovni iznos mirovine i dodatke. Jednokratna naknada se odobrava u prostorijama Grada Ogulina, u ulici B. Frankopana 11, na 1. katu u Velikoj dvorani.

Uskrsnica će se isplaćivati slijedećim redoslijedom:
umirovljenici s prezimenom
– od slova A do G dana 01.06.2020. godine (ponedjeljak)
– od slova H do L dana 02.06.2020. godine (utorak)
– od slova LJ do P dana 03.06.2020. godine (srijeda)
– od slova R do Š dana 04.06.2020. godine (četvrtak)
– od slova T do Ž dana 05.06.2020. godine (petak).

Sve će se odvijati u vremenu od 8 do 13 sati.

Iz gradske uprave napominju da umirovljenici koji pored mirovine HZMO koriste i inozemnu mirovinu, odnosno korisnici invalidske mirovine, a u radnom su odnosu, nemaju pravo na naknadu.

Potrebna dokumentacja je slijedeća: osobne iskaznice te OIB korisnika mirovine i njegovog supružnika, potvrda o posljednjem primitku mirovine, kao i ostala dokumentacija po procjeni službene osobe.

Naknadu može umjesto umirovljenika podići i druga punoljetna osoba uz gore navedenu dokumentaciju te predočenje svoje osobne iskaznice.

Kako bi se izbjegle gužve iz gradske uprave mole korisnike da se pridržavaju rasporeda, a prilikom dolaska da se drže uputa o mjerama socijalnog distanciranja, uz preporuku nošenja zaštitne maske za lice te dezinfekcije ruku.

U slučaju potrebe, sve informacije možete dobiti na slijedeće brojeve telefona 659-036, 532-198 i 522-612.

U županiji do sada napravljena 2322 testa na koronavirus

U Karlovačkoj županiji jučer je na koronavirus testirano 66 osoba. Do sada je pristiglo 65 nalaza koji su negativni, dok se rezultati jednog nalaza još očekuju.
Tijekom dana će kroz karlovački DRIVE IN biti testirane još 44 osobe. Do sada su našoj županiji testirane 2322 osobe.

Pod mjerama samoizolacije i dalje se nalaze 3 osobe. Djelatnici PU karlovačke do sada su izvršili 4909 provjera mjera samoizolacije.

U Općoj bolnici Karlovac trenutno su hospitalizirane 194 osobe, 120 ih je pregledano kroz hitni ambulantni pregled, a kroz polikliniku 1600 osoba. U bolnici Duga Resa hospitalizirano je 107 pacijenata. U ogulinskoj bolnici je hospitalizirano 47 pacijenata, a pregledano je 140 osoba.

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije danas će dijeliti opremu za obiteljske domove na području Karlovačke županije.

Otkazano svih 5 utrka Formula drivera, pa i ogulinska

Svih 5 utrka popularnog Formula drivera, među kojima je i naša ogulinska, su otkazane za ovu natjecateljsku sezonu. Informacija je to koja će ražalostiti brojne ljubitelje oktanskog sporta u našem gradu, ali i diljem Hrvatske.

Ovu odluku organizatora utrke potvrdio nam je, gostujući u našem progamu, predsjednik AK “Klek” Ogulin Bojan Višnić.
Druga stvar koja je išla u prilog takvoj odluci je financijski dio priče, jer je, prema riječima Bojana Višnića, jako teško u ovim, za gospodarstvo vrlo izazovnim, trenutcima osigurati financijsku podršku brojnih sponzora, bez kojih utrka ne bi ni bilo.
Stoga će organizatori usmjeriti sve svoje napore u organizaciju nove natjecateljske sezone, koja će se održati tijekom slijdeće godine.

Organizacija prošlogodišnje ogulinske utrke bila je na zavidnom nivou i ostat će mnogim vozačima i posjetiteljima u odličnom sjećanju. Izostanak ovogodišnjeg izdanja Formula driver utrke ostavit će, između ostalog, traga i na turističke pokazatelje u našem gradu.

Između ostalog, od Bjana Višnića doznali smo nešto više o planovima članova AK “Klek” Ogulin. Inače, trkači su proteklih tjedana, kako doznajemo, pribjegli odmjeravanju snaga u virtualnom svijetu, pomoću igara na PlayStationu, a Bojan Višnić smatra da će to u konačnici doprinjeti popularizaciji oktanskog sporta među mladima, koji su to već prigrlili.

I Udruga “Radost” je otvorila svoja vrata

Iz Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” primili smo obavijest u kojoj stoji da su započeli sa radom za stranke. Vrata ove ogulinske udruge tako su od sada otvorena svima, i to radnim danom u vremenu od 10 do 12 sati.

Iz Udruge “Radost” ujedno poručuju da se redovita mjesečna dežurstva Pravne klinike, koja su provodili studenti završnih godina zagrebačkog Pravnog fakulteta, do daljnjeg neće održavati u njihovim prostorijama. Međutim, Pravna klinika će u narednom razdoblju i dalje zaprimati predmete građana putem njihove web stranice http://klinika.pravo.unizg.hr/, na kojoj se nalazi obrazac kojeg su stranke dužne popuniti.

Podsjećamo, Pravna klinika je jedinica Pravnog fakulteta u okviru koje studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima kojima je ona potrebna. Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima. Studenti viših godina Pravnog fakulteta u Zagrebu samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta. Klinika ima razvijen interni sustav kontrole kvalitete rezultata pa se ne treba plašiti nestručnosti. Svatko tko ne može na drugi način ostvariti pravnu pomoć može se obratiti klinici.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment