Vijesti 18.06.2020.

No comments

Ogulinski Vodovod sanirat će gubitke pitke vode i u Saborskom

U Saborskom je jučer upriličeno potpisivanje okvirnog sporazuma o sanaciji gubitaka pitke vode. Vrijednost radova je 4,8 milijuna kuna, a odvijat će se tijekom naredne 3 godine. Posao je dobila tvrtka IMGD, a osim njihovih predstavnika, potpisivanju su nazočili predstavnici Vodovoda i kanalizacije, grada Ogulina i općine Saborsko.
Inače, u 2020. godini osigurano je 1.25 milijuna kuna za sanaciju kvarova na vodoopskrbi Saborskog, rekao nam je direktor Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić.

 

Održana sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine grada Ogulina

Nakon stanke prouzrokovane epidemijom koronavirusa, u srijedu je održana sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine grada Ogulina. Sjednicom je predsjedao predsjednik Ranko Višnić, a raspravljalo se o ukupno 6 točaka dnevnog reda.

Na sjednici je jednoglasno usvojen izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2019. godinu, iako je sadašnji saziv preuzeo Vijeće tek polovicom godine pa je dio odgovornosti i na prošlom sazivu Vijeća. Jednoglasno je usvojen i rebalans proračuna za 2020. godinu, a zbog smanjenih prihoda Grada Ogulina uslijed udara epidemije koronavirusa na gospodarstvo, te donacije Srpskog narodnog vijeća za nabavku informatičke opreme za potrebe rada Vijeća.

Suradnja sa Gradom Ogulinom ocjenjena je kao vrlo dobra, a smanjenje prihoda, zbog situacije sa epidemijom, neće znatno utjecati na rad Vijeća.

Predsjednik Višnić predstavio je plan rada za naredno razdoblje, koji uključuje organizaciju proslave krsne slave Vijeća, koja se obilježava na Vidovdan. I ove godine će u suradnji sa Mjesnim odborom Jasenak biti organizirana tradicionalna proslava Vidovdana u Jasenku, i to u nedjelju, 28. lipnja, u poslijepodnevnim satima, a o programu će građani biti informirani naknadno. Proslava će se organizirati i odvijati sukladno uputama vezanim uz Covid-19.

Vijećnici su upoznati i s otvaranjem prostorija Vijeća, koje se nalaze na adresi Bernardina Frankopana 13, za građane. Građani će tako ponedjeljkom, srijedom i petkom, u vremenu od 8 do 13 sati, moći pročitati novine, zatražiti pomoć administratora, informacije i sl. U narednom razdoblju Vijeće će organizirati i druge aktivnosti kako bi rad Vijeća bio još dostupniji građanima Ogulina i okolice.

 

Velik broj zaraženih u jednom danu

Danas je u Hrvatskoj ponovno evidentiran velik broj zaraženih osoba koronavirusom u jednom danu. Premijer Plenković je na početku današnje sjednice Vlade rekao da se nakon 3 tjedna zatišja, sa samo 6 slučajeva zaraze, posljednjih dana dogodio porast te da je od prošlog vikenda zabilježeno preko 20 oboljelih. Naime, danas iza podneva mediji su prenjeli vijest da je u protekla 24 sata na području Hrvatske evidentirano 11 novooboljelih osoba.

– Nakon dva mjeseca ograničenog kretanja, dok su trajale restriktivne mjere, dolaskom lijepog vremena razumljivo je da su se naši sugrađani i svi mi zajedno vjerojatno malo više opustili, no ovi brojevi govore da je oprez i dalje nužan, poručio je Plenković.

Rekao je da je važno to kontekstualizirati s onim što se zbiva u svijetu. Pandemija ne jenjava, broj dnevno oboljelih u svijetu nikad je veći, rekao je Plenković. Činjenica je, dodao je, da se u većini slučajeva radi o građanima koji su se vratili iz BiH, Srbije i Slovenije.

– Apeliram na sve sugrađane da budu vrlo oprezni, upravo onako kako se sugerira cijelo vrijeme, poručio je Plenković.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je današnja situacija upozorenje da je virus tu, što neprestano i ponavljaju.

– Važno je da naši građani ne putuju u inozemstvo, pogotovo u ove zemlje okruženja, ako to nije nužno, a po povratku da se ponašaju odgovorno, rekao je Božinović. (hrt.hr/ROG)

 

Ako volite plesati, prijavite se na audiciju za Plesnu školu

Ako volite plesati i smišljati TikTok plesne izazove, prijavite se na 2. audiciju za Plesnu školu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Sve što trebate je pripremiti solo točku po izboru, u trajanju od 90 sekundi. Prijaviti se mogu sve osobe starije od 12 godina. Audicija će se održati u subotu, 20. lipnja, s početkom u 15:00 sati u Dvorani 2 Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, ulaz iz Ulice bana Ivana Mažuranića, prizemlje.

Audiciju će voditi stručni suradnici, educirani voditelji plesa Plesne škole Alegria. Prijaviti se možete putem online prijavnice koja se nalazi na Facebook stranici Učilišta (https://docs.google.com/). Sudjelovanje je besplatno. Za sve ostale upite slobodno se obratite putem elektronske pošte na adresu [email protected] i/ili putem telefona na broj 522 257.

 

U svibnju evidentirana 61 prometna nesreća

Na području Policijske uprave karlovačke tijekom svibnja evidentirana je ukupno 61 prometna nesreća, dok ih je u svibnju 2019. godine bilo 65. Tijekom proteklog mjeseca evidentirana je jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, 20 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 40 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama, osam osoba je teško ozlijeđeno, dok je 16 osoba lako ozlijeđeno.

U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovalo je 137 sudionika, a 23 sudionika uzrokovala su prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Na ljestvici najčešćih uzroka prometnih nesreća u svibnju na prvom mjestu našla se ponovno brzina neprimjerena uvjetima na cestama.

Inače, prošli mjesec, tijekom svojih redovnih zadaća, policijski službenici ukupno su sankcionirali 3842 prekršaja u prometu bez prometnih nesreća. Najviše su sankcionirani prekršaji vozača počinjeni zbog nepropisne brzine, koja je ujedno i najčešći uzrok prometnih nesreća, i to 2008 prekršaja ili 52,2% od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja.

 

Od 20.6. se za sav promet privremeno zatvara ulica Žegar V

Od 20. lipnja, od 5 sati, do 23. lipnja, do 12:00 sati, neprekidno će, zbog radova, za sav cestovni promet biti zatvorena ulica Žegar V u Ogulinu, i to na mjestu križanja sa željezničkom prugom Zagreb – Rijeka.

Cestovna vozila bit će preusmjeravana na obilazne pravce: državnom cestom DC42, lokalnom cestom 34100, županijskom cestom 3175, ulicom Žegar V. Vrijedi i za obrnuti smjer.

Privremenu regulaciju cestovnog prometa, sukladno prometnom elaboratu TD 17/2020, te potrebnu prometnu signalizaciju će postaviti i nadgledati, a po završetku radova i ukloniti izvođač radova Pružne građevine d.o.o..
Po završetku radova prometnica će biti dovedena u stanje za sigurno odvijanje cestovnog prometa.

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment