Vijesti 17.12.2019.

No comments

Održana skupština ogulinske Sportske zajednice

U nedjelju je održana redovna godišnja skupština Športske zajednice Grada Ogulina, pod predsjedanjem Željka Tonkovića. Od 66 delegata iz sportskih klubova bilo ih je nazočno 40.

Na sjednici Skupštine najprije je jednoglasno usvojen Program javnih potreba u sportu Grada Ogulina za 2020.godinu, a potom i financijski plan za iduću godinu u visini od 3.685.000 kuna. Najveći dio prihoda je iz Gradskog proračuna (2.925.000 kuna), vlastiti prihodi Zajednice planiraju se oko 700.000 kuna, te od Saveza športova KŽ oko 60 tisuća. U rashodima, najveći dio sredstava planira se za redovnu djelatnost Zajednice (850.000 kuna), za natjecateljski sport (900.000 kuna) te za kapitalne investicije u visini 1.100.000 kuna. Od toga 870 tisuća kuna odnosi se na uređenje svlačionica u Gradskoj sportskoj dvorani oko 150 tisuća za zidnu oblogu u Školskoj sportskoj dvorani te 80 tisuća za opremanje prostorije za sportaše.
Financijski plan Zajednice za 2020.godinu jednoglasno je prihvaćen.

Potom je u članstvo Sportske zajednice primljena novoosnovana sportska udruga, Udruga kineziologa Ogulina, a o ciljevima rada ove udruge nazočne je upoznao predsjednik Marin Pavković.

Na kraju sjednice Skupštine, predsjednik Željko Tonković upoznao je nazočne sa svim aktivnostima Sportske zajednice tijekom 2019. godine, s napomenom da će ovo izvješće u pismenom obliku dobiti na redovnoj godišnjoj skupštini u ožujku iduće godine.

 

U četvrtak 8. sjednica Gradskog vijeća

Za četvrtak je sazvana 8., posljednja ovogodišnja, sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina. Sjednicom će predsjedavati Marinko Herman, a dnevnim redom predviđeno je ukupno 13 točaka o kojima će raspravljati i glasati gradski vijećnici.

Osim Aktualnog sata, na dnevnom redu se nalazi i Prijedlog Odluke o pokretanju postupka prestanka i likvidacije trgovačkog društva Poduzetnička zona Ogulin društva s ograničenom odgovornošću za razvoj poduzetništva, te Prijedlog Odluke o utvrđivanju i raspodjeli rezultata poslovanja Grada Ogulina za 2018. godinu. Govora će biti i o Prijedlogu Programa rada Savjeta mladih Grada Ogulina za 2020. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 9 sati, a prijenos sjednice i ovaj put možete pratiti, uživo, u programu Radio Ogulina.

 

U Plaškom obilježen Dan borbe protiv plastičnih vrećica

Vjerujemo da vam je već poznato da Grad Ogulin i Općina Plaški provode projekt izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, pod nazivom ‘’Recikliraj za bolje sutra’’.

Cilj projekta je izgradnja svijesti građana Ogulina i Plaškog o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje i ponovna uporaba predmeta, a s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

U sklopu projekta sutra će od 10 sati u Ogulinu, u Praku kralja Tomislava, bit obilježen “Dan borbe protiv plastičnih vrećica”. Dan je to koji se 19. prosinca tradicionalno obilježava diljem svijeta.

Međunarodni ‘’Dan borbe protiv plastičnih vrećica” obilježen je, inače, danas u centru Plaškog. S ciljem podizanja svijesti o važnosti upotrebe platnenih vrećica, umjesto plastičnih, građanima su podijeljene platnene vrećice, mogli su se informirati o projektu, a sutra će priliku dobiti Ogulinke i Ogulinci.

I sutra nas očekuju zanimljive radionice

Sutra nas u sklopu bogatog programa Bajkovitog avdenta očekuje niz zanimljivih radionica. U Ivaninoj kući bajke od 11 sati nastavljaju se kreativne adventske radionice, a ovaj put izrađivat će se ukrasi za bor. U Pučkom otvorenom učilištu, pak, u 13 sati počinje druga besplatna radionica Razvoj tolerancije kroz dramske igre, voditelja Maria Kovača.

Ne smijemo zaboraviti niti najmlađe. Oni, od 16 sati, u Pučkom učilištu imaju priliku uživati u Božićnoj veseloj robotskoj utrci. Jedna je to od odličnih radionica Društva pedagoga tehničke kulture. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Sutra u Ogulinu akcija “Mir i dobro”

Dugogodišnje iskustvo pokazuje da će zbog božićnih i novogodišnjih blagdana veći broj građana nabavljati petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva za zabavu u slobodnoj prodaji te se očekuje i nezakonita nabava sredstava čija je prodaja nedopuštena. Stoga, upozoravamo građane na opasnost od zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, a posebice od improviziranih sredstava kućne izrade. Nažalost, neželjene posljedice koje nastaju korištenjem oružja, raznih eksplozivnih i pirotehničkih naprava dio su stvarnosti koja se ne događa drugima, već svima nama. Upravo iz navedenih razloga ukazuje se potreba da policija provodi pojačane mjere nadzora u cilju zaštite svih naših građana.

Na području Policijske uprave karlovačke tijekom provođenja prošlogodišnje akcije „Mir i dobro“ jedna maloljetna osoba uslijed uporabe pirotehničkog sredstva lakše je ozlijeđena, dok je rukujući oružjem jedna punoljetna osoba teže ozlijeđena. Ujedno, tijekom provođenja akcije zbog nezakonitog posjedovanja eksplozivnih tvari evidentiran je jedan prekršaj i jedno kazneno djelo. Ovogodišnja akcija provodit će se do 8. siječnja 2020. godine.

U sklopu provođenja ovogodišnje akcije „Mir i dobro“ sutra, u Ogulinu, na Trgu Petra Stipetića, u vremenu od 9 do 11 sati, bit će organizirano upoznavanje građana s opasnostima od oružja i minsko-eksplozivnih sredstava te će tom prilikom građani bez sankcioniranja policijskim službenicima moći predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva koje nelegalno posjeduju.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment