Vijesti 17.10.2019.

No comments

Ogulinski Vodovod oštećen za više od 600 tisuća kuna

Danas je održana još jedna zajednička sjednica Skupštine i Nadzrnog odbora Vodovoda i kanalizacije, nakon koje su izjavu za medije dali predsjednik Nadzornog odbora Ivan Vuković, predsjednik Skupštine, gradonačelnik Dalibor Domitrović i direktor tvrtke Bojan Prebežić.

Ključna točka dnevnog reda bila je izvješće revizorske tvrtke o poslovanju Vodovoda i kanalizacije od 1.1. 2012. do 15.4. 2019. Potrošnja goriva i maziva, nabavka materijala, njegovo skladištenje i količina, te održavanje voznog parka, tri su točke kroz koje smo željeli istražiti račune koji su stizali od INA-e, IMZ prometa i Auto servisa Bertović.

Nalazi govore o nizu nelogičnosti. Više detalja doznajemo u nastavku od predsjednika Nadzornog odbora, Ivana Vukovića, a nalaz su komentirali i gradonačelnik Domitrović te direktor Bojan Prebežić. Poslušajte u Vijestima što su rekli.

 

 

 

 

Štrajk učitelja

Danas štrajkaju učitelji u školama Karlovačke, Zadarske, Vukovarsko-srijemske i Sisačko-molavačke županije. Štrajkalo se i u ogulinskim školama.
Prema riječima ravnateljice Anđelke Salopek, u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić štrajkalo je ukupno 49 nastavnika, a u matičnu školu jutros su stigla tek 3 učenika. Ti učenici su bili zbrinuti. U Područnoj školi Jasenak se nije štrajkalo, pa se nastava odvijala prema rasporedu. Djelomično se štrajkalo u Područnim školama u Kučinićima i Drežnici, a na nastavu je stiglo i više djece nego u matičnu školu.
Ravnatelj Zvonko Ranogajec rekao nam je kako u Prvoj osnovnoj školi tek 1 nastavnik nije bio u štrajku, a u matičnu školu došla su, također, 3 učenika. Na nastavu nije došao niti jedan učenik Područnih škola u Zagorju, Desmericama i Turkovićima, dok se u Hreljinu, za 80% učenika, nastava odvijala po prilagođenom rasporedu.
Niti jedan učenik ovog jutra nije došao u ogulinsku Gimnaziju i strukovnu školu Bernardina Frankopana, a ravnateljica Sanja Dubić nam je rekla kako tek 2 nastavnika nisu bila u štrajku.
Potpuno je drugačija slika bila u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin. Ravnateljica Zrinka Ceranić – Jurković nam je rekla kako je štrajkalo 15 od 52 nastavnika, a, za učenike koji su došli, nastava je organizirana po prilagođenom rasporedu.
Prema najavama sindikalnih čelnika, štrajk se i dalje nastavlja diljem Hrvatske. Sutra će u štrajku biti Primorsko-goranska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Ličko senjska županij, dok će u ponedjeljak u štrajku biti cijela Hrvatska.

 

Završila radionica pletenja

U ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu uspješno su okončane radionice pletenja. Ova besplatna radionica za cilj je imala pridonjeti očuvanju hrvatskih tradicijskih vještina, posebice pletiva i tkanja. Uz mnogobrojne vrste igala, polaznice su učile plesti i rukama.
Radionice je vodila stručna suradnica, hrvatska modna dizajnerica, Mihaela Marković koja je u svom radu posebno posvećena očuvanju pletiva. Radionice su sufinancirali Grad Ogulin i Ministarstvo kulture.
“Ovim putem čestitamo svim polaznicama na uspješno usvojenim znanjima i vještinama te odličnoj atmosferi na radionicama.” – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

 

Ogulinci u Malom Lošinju

Jučer je na gradskom trgu u Malom Lošinju upriličeno svečano obilježavanje Dana kruha.
Kao gosti, obilježavanju su nazočili učenici Prve osnovne škole Ogulin sa učiteljicama Ivonom Puškarić i Ljerkom Bacanović, a s njima je bio i ravnatelj Zvonko Ranogajec. Došli su tamo na poziv Društva Naša djeca Mali Lošinj, te se tom prigodom susreli sa bivšim ogulinskim župnikom Robertom Zubovićem, kojeg se i dalje mnogi rado sjete i često ga posjete.
Prema riječima ravnatelja Ranogajca, učenici su svojim upečatljivim nastupom dostojno prezentirali naš grad, a izazvali su simpatije domaćina i okupljenih gostiju.

 

 

 

 

 

 

 

Miniranje u kamenolomu Smuta

Sutra se nastavlja miniranje u kamenolomu Smuta. Naime, iz ogulinske podružnice uprave Hrvatskih šuma primili smo slijedeću obavijest:

“Obavještavaju se mještani grada Ogulina da ne idu skupljati šumske plodove niti izvoditi poljoprivredne i druge radove u blizini kamenoloma „Smuta“ u petak, 18.10., u vremenskom razdoblju od 11,00 do 15,00 sati, jer će Uprava šuma Podružnica Ogulin vršiti miniranje u kamenolomu „Smuta“.”

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment