Vijesti 17.09.2019.

No comments

Priznanja ljubaznim vozačima

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, upriličili su prijam za nagrađene građane povodom provedene akcije “Dan ljubaznosti u prometu”. Prijamu je, osim načelnika PP Ogulin Gorana Vukelje, nazočio i predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost cestovnog prometa Dubravko Galić.

Goran Vukelja je ovom prigodom podsjetio nazočne da su ogulinski policijski službenici 9. rujna proveli akciju “Dan ljubaznosti u prometu” na području našeg grada. Na frekventnim pješačkim prijelazima bilježili su vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne čine. Svi rezultati su potom evidentirani, a metodom slučajnog izbora odabrano je ukupno 20 vozača. Od tog broja odabrano je 5 laureata koji nemaju apsolutno nikakvih evidentiranih prometnih prekršaja u svom vozačkom stažu. Njihova imena su: Mladen Stipetić, Krešimir Kovačević, Đuro Maravić, Toma Cindrić, a među njima je i jedna dama, Ruža Petrušić.

Prema riječima načelnika ogulinske policije, cilj ove akcije je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, a ona je dokaz da policija pazi i vrednuje ponašanje savjesnih vozača.

Uputivši riječi pohvale uzornim vozačima, gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja uručili su im priznanja i prigodne nagrade. Nakon snimljene zajedničke fotografije, uslijedilo je druženje u neformalnom ozračju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ogulin Trail

Osim što smo uživali u brojnim sadržajima koje nam je donio ovogodišnji program proslave Dana Grada Ogulina, brojni Ogulinci istodobno su, 14. rujna, uživali i u 6. izdanju Ogulin Traila, ujedno 9. kolu Trail lige centralne Hrvatske. Čast da otvori ovogodišnje izdanje Ogulin traila pripala je gradonačelniku Daliboru Domitroviću.

Utrka je okupila 442 natjecatelja, a u Tintiliniću, utrci za djecu do 14 godina, se okušalo preko 100 mališana. Trkače su dočekali bogati startni paketi, pobjednike vrijedne i bogate nagrade, a publika se imala priliku okušati u bogatoj tomboli, ali i uživati u odličnom zabavnom dijelu programa. Svega ovog ne bi bilo da nema vrijedne ekipe iz Društva za sportsku rekreaciju Koci i organizacijskog odbora utrke.

Organizatori posljednjih dana primaju samo pohvale za izvrsno orađenu organizaciju cijele utrke, a članica ovog odbora Goga Blažević Salopek, ne krije zadovoljstvo što se na ovogdišnji trail prijavio i dobar broj Ogulinaca. O pobjednicima poslušajte u našim Vijestima.

 

Porast broja noćenja

U Ogulinu je u srpnju ostvareno 7% noćenja više. Naime, u srpnju je Hrvatska imala lošije turističke rezultate nego u istom mjesecu lani, iako brojke i nisu tako niske kako se isprva pretpostavljalo na osnovu prvih izvješća o lošoj popunjenosti kapaciteta. Potvrđuju to podaci Državnog zavoda za statistiku.
Ovaj se minus osjetio i u gradovima Karlovačke županije, iako su svi osim Slunja bili pozitivni u jednoj od dvije varijable. U gradu Karlovcu tako je tijekom srpnja boravilo 7.308 turista što je za 5% više nego u istom mjesecu prošle godine, no ostvareno je 11.247 noćenja što je za nešto više od 1% manje nego lani. Slično je i u Ozlju koji bilježi 7% dolazaka više, ali i 9% noćenja manje nego u srpnju prošle godine, dok u Dugoj Resi u srpnju bilježimo neznatan porast od 0,2% dolazaka više i 4,5% noćenja manje. Obrnuto je, pak, u Ogulinu, koji je imao čak 12% turističkih dolazaka manje nego u srpnju 2018. godine, ali su oni zato ostvarili 7% noćenja više.
Slunj jedini ima minus u obje kategorije – posjetilo ga je oko 8% turista manje nego lani, a ostvareno je i 4% noćenja manje. Slično je i u dugogodišnjem kontinentalnom rekorderu Rakovici koja bilježi 6% dolazaka i 4% noćenja manje nego u srpnju prošle godine.
Gledajući ukupno, Karlovačku županiju su u srpnju posjetila 69.893 turista (3,4% manje nego lani), koji su ostvarili 120.540 noćenja (1,6% manje nego lani). Najviše turista boravilo je na području Rakovice (39.654), a najmanje u Kamanju (69). Podataka nema za općine Cetingrad, Lasinja i Žakanje.(kaportal)

 

U petak “Pčelica Maja”

Proslavi Dana grada pridružila se i učenička zadruga Prve osnovne škole, Potjehova družina. Naime, u njihovoj organizaciji održana je predstava Pčelica Maja.
Podsjetimo, ova predstava premijerno je prikazana za Dan škole, a jedna je u nizu odličnih predstava koje već godinama nastaju pod budnim okom voditeljica Dejane Ogrizović i Vesne Pešut Vuković. Bila je ovo sjajna prilika vidjeti kako gotovo 40 savršeno uigranih, a opet tako opuštenih i mladih osoba na publiku uspješno prenose pozitivnu energiju, radost i znanje.
S nestrpljenjem očekujemo novu predstavu, koja je najavljena za petak, 20. rujna, s početkom u 19 sati. Ovog će puta imati humanitarni karakter, skupljat će se donacije za našu sugrađanku Emmu. Predstava će se održati u Prvoj osnovnoj školi.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment