Vijesti 17.02.2020.

No comments

Oko pomoćnog stadiona postavljena ograda

Uz rub pomoćnog stadiona NK Ogulin, a na zamolbu korisnika, postavljena je metalna ograda kako bi se spriječio neovlašteni ulazak osoba i kućnih ljubimaca, koji su redovito onečišćavali površinu stadiona.

U bivšem Parku izviđača, a sadašnjem Đulinom vrtu, u okvirima provedbe projekta njegovog uređenja postavljena je nova ograda, pa je stara iskorištena za ovu svrhu.

Na svom Facebook profilu gradonačelnik Domitrović je dodao: “Ovim putem podsjećam vlasnike ljubimaca da su dužni, kada šetaju svoje ljubimce, pokupiti njihov izmet i baciti ga u kantu za smeće. Isto tako su dužni, na zahtjev komunalnog redara, pokazati da uza sebe imaju pribor za skupljanje psećeg izmeta. U suprotnom ih komunalni redar može kazniti.”

Nadamo se da će se postavljanjem ove ograde problem onečišćavanja pomoćnog stadiona ublažiti, ako ne i u potpunosti riješiti.

 

Ante Bertović ostaje na čelu udruge

U ogulinskom Domu željezničara, u subotu je održana izvještajno – izborna skupština Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja.

Od ukupno 36, Skupštini je nazočilo 28 članova, koji su jednoglasno prihvatili izvješće o dosadašnjem radu i financijskom poslovanju.

Potom se pristupilo izborima za novo vodstvo udruge. Za predsjednika je ponovo izabran Ante Bertović, dopredsjednik je Tihomir Stipetić, a tajnica Mateja Luketić.

Izabrani su i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, te Suda časti.

“Velika mi je čast stajati ovdje ispred vas. Hvala na potpori svima vama i svim donatorima koji podupiru rad naše udruge” – naglasio je Ante Bertović, kojem su čestitke na izboru uputili i nazočni gosti.

Nakon saborskog zastupnika Tomislava Lipošćaka, učinio je to i Saša Poljak uime predstavnika svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su nazočili skupštini, te gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović, koji je skupštini prisustvovao zajedno sa svojim zamjenikom Danielom Vukeljom.

“Čestitam novom vodstvu na izboru i obećavam nastavljanje daljnjih projekata, u suradnji sa gradom Ogulinom. Zajednički smo riješili pitanje prostorija za branitelje, a na isti način radit ćemo i u buduće” – rekao je gradonačelnik Domotrović, nakon čega je uslijedila podjela zahvalnica zaslužnim pojedincima i ustanovama, koji su podupirali rad ove udruge.

Nakon kraćeg govora novoizabranog predsjednika, usvojen je plan rada i financijski plan za 2020. godinu.

 

Sutra javna tribina o sprječavanju nastanka otpada

Vjerujemo da vam je već poznato da Grad Ogulin i Općina Plaški zajedno provode projekt izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, pod nazivom “Recikliraj za bolje sutra”.

Cilj projekta je izgradnja svijesti građana Ogulina i Plaškog o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, a s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

U sklopu projekta predviđeno je održavanje četiri centralne tematske tribine. Prva tematska tribina, pod nazivom “Sprječavanje nastanka otpada”, održat će se u utorak, 18. veljače, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin s početkom u 17 h.
Predavač će biti Marko Košak iz zagrebačke Zelene akacije, a po završetku njegova izlaganja pitanjima će se moći uključiti i posjetitelji.

 

Održan koncert “Mi smo došli mladoj popivati”

Proteklog vikenda u Gradskoj sportskoj dovarni održan je tradicionalan koncert, pod nazivom “Mi smo došli mladoj popivati”, kojeg su pripremili marljivi članovi KUD-a Sveti Juraj iz Ogulinskog Zagorja.
Koncert je održan pred mnogobrojnom publikom, koja je tako imala priliku uživati u oživotvorenim predsvadbenim običajima Ogulinskog Zagorja.
Koncert su, svojim nastupima, uveličali članovi FD “Umag” iz Umaga te KUD-a “Kraluš” iz Stupnika.
Po završetku koncerta održano je prigodno druženje svih sudionika, uz slastice koje su pripremile vrijedne mještanke Zagorja.

 

 

Vesele maske jučer preuzele ključeve Grada

U nedjelju je u Gradskoj sportskoj dvorani, pored Prve osnovne škole, održan tradicionalni Dječji maskenbal. Događaj su organizirali članovi ogulinskog Društva naša djeca, a ove godine okupilo se oko 400 veselih maski, ne samo iz Ogulina već i iz Općine Josipdol, a svi su se predstavili zanimljivo i veselo, svatko na svoj način..

Nakon što su od gradonačelnika Dalibora Domitrovića, koji je kao i članovi Društva Naša djeca, došao zamaskiran u pčelara, ključeve grada preuzeli najmlađi iz Dječjeg Gradskog vijeća, bilo je zabave, pjesme, plesa, neizostavnih krafni i sokova, te šarenih balona.
Pljesak su dobile i ogulinske mažoretkinje, te članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin.

I ove godine birane su najbolje pojedinačne, obiteljske i grupne maske, a sve posjetitelje razveselila je i bogata tombola. Titulu najbolje pojedinačne maske osvojili su Miš i Djevojčica u recikliranoj haljini, najbolje obiteljske maske Pantomimičari, dok su najboljom grupnom maskom proglašeni Kuhari.

Cijena ulaznice za odrasle iznosila je 15 kuna, a prikupljeni prihod namijenjen je za humanitarne svrhe.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment