Vijesti 16.09.2020.

No comments

Nagrađeni najljubazniji ogulinski vozači

Ovog jutra, u gradskoj upravi, gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja upriličili su prijam za najljubaznije ogulinske vozače. Naime, policijski službenici PP Ogulin, u civilu, su 7. rujna na našem području promatrali i pratili ponašanje vozača u prometu. Radi se o već tradicionalnoj akciji “Dan ljubaznosti u prometu”. Akciju provodi policija u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa Karlovačke županije i Gradom Ogulinom. Glavni cilj ove akcije je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

Prema riječima načelnika PP Ogulin Gorana Vukelje, nakon provedene akcije, odabrano je ukupno 26 vozača koji su pokazali zavidnu razinu prometne kulture. Od tog boja izabrano je 5 vozača koji do sada nisu kažnjavani. Oni su Marin Cindrić, Davorin Mlinac, Tomo Puškarić, Jovanka Brletić i Dubravka Kasunić.
“Nadam se da ćete i dalje biti primjer drugima” – poručio je ovom prigodom načelnik Vukelja.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Savjeta za sigurnost prometa Karlovačke županije Dubravko Galić, koji je uputio riječi pohvale i čestitke najuzornijim vozačima, a isto je potom učinio i gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Najljubaznijim ogulinskim vozačima gradonačelnik je uručio priznanja te skromne poklone, uz želju da i dalje budu primjer drugima u prometu.

 

 

Karlovačka županija bilježi porast novozaraženih

Danas, u odnosu na prethodne dane, u Karlovačkoj županiji bilježimo znatan porast broja novozaraženih osoba. Iz županijskog Stožera civilne zaštite izvjestili su da je, od ukupno pristigla 252 nalaza, u Karlovačkoj županiji danas evidentirano 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a epidemiološka obrada je u tijeku. Radi se o dijelu nalaza od ponedjeljka i utorak, a 22 su uzeta u Ogulinu.
Većina novooboljelih su kontakti već ranije oboljelih osoba te su se nalazili u samoizolaciji, a za ostale je epidemiološka obrada u tijeku. Troje ih je iz Slunja, jedna osoba je iz Duga Rese i 15 iz grada Karlovca.
Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 230 osoba, a u samoizolaciji se nalazi 209 osoba.

 

Radovi na plinovodu u Breziku

Prije nekoliko dana na društvenoj mreži pojavilo se pitanje o radovima u Breziku. Jedan naš sugrađanin tako navodi:

“Prije tri tjedna koliko ja to pratim su vršeni zahvati na kanalizacijskom sustavu u Breziku – raskršće prema Dugavama. Nakon tri tjedna ne mogu reći da nije obilježeno, ali jama još uvijek stoji, nijednog stroja nema, niti jedan dan nema nekog radnika da bi možda pomislili da se nešto radi. Znači, po tome radovi su završili i sada netko treba završiti zatrpavanje i asfaltiranje – sada već to postaje iritirajuće. Uvelike sam sada i siguran da nema dovoljnog nadzora i da tz. izvođači radova rade što ih volja. Ne može se po meni nešto započeti, a ne završiti – totalna neorganizacija, a da ne kažem nesposobnost. Molio bih bas izvođaca radova da prokomentira nevedene navode!”

Nakon ove objave, uputili smo upit u gradsku upravu. Zanimali smo se o čemu je točno riječ i jesu li radovi u ingerenciji grada. Dobili smo odgovor, u kojem stoji:

“Nastavno na Vaš upit, vezan za radove koji se izvode u naselju Brezik, konkretno na građevinske jame iskopane na križanju cesta Brezik i Dugave, radi se o radovima na izgradnji distribucijskog plinovoda. Investitor je tvrtka Montcogim-Plinara d.o.o. koja je koncesionar za distribuciju plina za cijelu Karlovačku županiju.

O daljnjoj izgradnji plinske distribucijske mreže na području Ogulina ste već pisali u vašem mediju (objava od 5. ožujka 2019. godine). Tada je najavljeno da će se radovi vršiti na ovom dijelu grada.

Tvrtka Montcogim-Plinara d.o.o. je dobila od Grada Ogulina suglasnost za izvedbu radova, uz uvjet da propisno osiguraju gradilište, rovove i iskopane jame te da u dogovorenom roku saniraju prometnice na način da se iskop propisno nasipa, zbije i asfaltira.

Zbog tehničkih problema ugovornog izvođača, vezanih uz nabavku šahtova, iskop je ostao otvoren duže od planiranog. Spomenute prometnice će početkom idućeg tjedna biti dovedene u prijašnje stanje.”

 

Održano predavanje na temu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela

U Pučkom otvorenom učilištu Ogulin danas je održano javno predavanje na temu „Iskustva i izazovi u radu sa žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji“. Predavanje je organizirala Ženska grupa Karlovac „Korak“, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Ogulin i Udrugom žena Ogulin. Izlaganje su održale predstavnice ŽGK “Korak” iz Karlovca i udruge “DELFIN” iz Pakraca Sandra Turkanović, Mirjana Bilopavlović i Mirsada Popović Damjanović.

Predavanje je za cilj imalo predstaviti program “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svejdoke kaznenih djela”, uključujući vrste podrške i način pružanja podrške žrtvama i svjedocima, te dati presjek dosadašnjeg iskustva u radu, ali i izložiti izazove s kojima se ova udruga susreće u svom radu.
Cilj ovog predavanja bio je okupljanje predstavnika nadležnih tijela i institucija koje djeluju na području zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja te predstavnika udruga koje zanima ova tematika.
Inače, ovo javno predavanje dio je programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” kojeg financira Ministarstvo pravosuđa i uprave RH, a provode ga brojne udruge civilnog društva iz raznih dijelova Hrvatske. Svrha ovog programa je omogućiti pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima, a među njima je i naša Karlovačka županija.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment