Vijesti 16.07.2020.

No comments

Nakon nekoliko dana, Ogulin bez novooboljelih

Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas nam je stigla odlična vijest za naš grad. Naime, u Ogulinu je jučer testirano 28 osoba, a svi nalazi su pristigli negativni. Obrađeni su i kontakti jučer oboljelih osoba iz Ogulina, a, što se tiče jučer oboljelih osoba, jedna osoba je zaposlenik ogulinske gradske uprave, dok su dvije kontakti sa gradskom upravom. Dvadeset i sedam djelatnika ogulinske gradske uprave se nalazi u samoizolaciji.

Iz priopćenja smo doznali i da je u Karlovcu jučer testirano 48 osoba. Pristiglo je 29 negativnih nalaza, a ostali nalazi se još očekuju.

Vezano za jučerašnji slučaj oboljelih osoba iz Generalskog Stola, u Stožeru kažu da su epidemiolozi obradili dio kontakata te se trenutno 13 osoba nalazi pod mjerama samoizolacije, zbog kontakta sa oboljelom osobom. Daljnja epidemiološka analiza je u tijeku.

U slučaju oboljele djelatnice PU Karlovačke, troje policijskih službenika su evidentirani kao kontakti oboljele i stavljeni su pod mjere samoizolacije.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Stožer civilne zatite Karlovačke županije, stigla je i informacija o jednoj oboljeloj osobi iz Duge Rese, međutim ona za vrijeme inkubacije nije boravila na tom području, pa će za vrijeme samoizolacije biti u Zagrebu. Oboljela osoba nema kontakata na području Karlovačke županije, ali će se zbog prijavljenog boravišta voditi kao oboljela iz Karlovačke županije. Inače, pod mjerama samoizolacije se u Karlovačkoj županiji trenutno nalazi 176 osoba.

Projekti se provode prema planiranoj dinamici

Iako je veći dio zaposlenika gradske uprave u samoizolaciji zbog koronavirusa, projekti se i dalje provode po planiranoj dinamici.

Na području bivše vojarne Sveti Petar, u objektu novog dječjeg vrtića u tijeku je ugradnja instalacija i stolarije, a uskoro se očekuje doprema krovišta. Izvan zgrade se izvode upojni bunari za prihvat oborinske odvodnje i tlačni cjevovod kanalizacijskog priključka.

Na spoju Hačko – Bolnička u tijeku je izvedba donjeg ustroja prometnice i plinskog priključka do zgrade NK Ogulin i dalje do tzv. zgrade „Miki“, a ostavit će se odvojak plinovoda za eventualni budući priključak Gimnazije.

Na rekonstrukciji ulice Augusta Šenoe u tijeku su zemljani radovi, odnosno radovi na proširenju prometnice.
Kod zgrade DVD-a Turkovići u tijeku je izvedba temelja za proširenje objekta.

Na svim gradilištima radovi napreduju prema planu i nema nikakvih zastoja ili nepredviđenih teškoća.

 

Mjesni odbor Lomost u akciji prikupljanja pomoći

Mjesni odbor Lomost pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za svog sumještanina iz Pešćenice, kojem je u nedavnom požaru izgorio veći dio gospodarske zgrade i šteta je velika.
Otvoren je poseban žiro-račun u vlasništvu stradale obitelji na kojeg svi koji žele pomoći mogu uplatiti svoja financijska sredstva, a nadaju se da će solidarnost u nevolji pokazati prije svega stanovnici Mjesnog odbora Lomost, a onda i svi ostali ljudi dobre volje, pojedinci, udruge i organizacije.

Uplate se mogu izvršiti na žiro-račun otvoren u Erste banci: HR7324020063103830322.

Brzina i dalje najčešći uzročnik prometnih nesreća

Na području Policijske uprave karlovačke tijekom proteklog mjeseca evidentirano je ukupno 75 prometnih nesreća, dok ih je u lipnju prošle godine bilo 97. U lipnju je evidentirana jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, 19 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 55 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 7 osoba je teško ozlijeđeno, dok ih je 13 lako ozlijeđeno.

U navedenim prometnim nesrećama sudjelovalo je 190 osoba, a 28 sudionika uzrokovala su prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Inače, u lipnju, tijekom svojih redovnih zadaća, policijski službenici ukupno su sankcionirali 5267 prekršaja u prometu bez prometnih nesreća. Najviše su sankcionirani prekršaji vozača počinjeni zbog nepropisne brzine, koja je ujedno i najčešći uzrok prometnih nesreća, i to 2926 prekršaja ili 55,5% od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment