Vijesti 16.06.2020.

No comments

U tijeku su radovi i na području Mjesnog odbora Drežnica

U organizaciji mjesnog odbora Drežnica provedena je radna akcija na krčenju zemljišta za izgradnju mrtvačnice i prostora za parkiranje. Mjesni odbor Drežnica površinski je najveći mjesni odbor grada Ogulina, te na svom području ima desetak grobalja. U planu je izgradnja mrtvačnice u centru mjesta pored centralnog groblja, čime bi se zadovoljile potrebe svih stanovnika Drežnice. Najbliža mrtvačnica je u Ogulinu koji je udaljen 40-ak kilometara, što mještanima stvara problem prilikom ukopa svojih najmilijih.

Građevinska dozvola za izgradnju mrtvačnice u Drežnici će biti izdana narednih dana te će se po njenom izdavanju raspisati natječaj za odabir izvođača radova za izgradnju prve faze, s obzirom da su u Proračunu za 2020. godinu osigurana financijska sredstva.

Predsjednik mjesnog odbora Drežnica Đorđe Tomić zahvalio se Gradu Ogulinu i Vijeću srpske nacionalne manjine grada Ogulina na pomoći oko organizacije radne akcije, te mještanima. Tomić je iskazao zadovoljstvo odazivom mještana Drežnice na radnoj akciji ističući da su Drežničani voljni pružiti punu pomoć prilikom izgradnje mrtvačnice i uređenja prostora oko nje. Drežničane je na radnoj akciji obišao i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Ogulinu Ranko Višnić.
Proteklog tjedna na području Drežnice počelo je i održavanje nerazvrstanih cesta koje su uništene, a zbog dobro poznatih problema oko ponovljenih izbora za gradsko vijeće i kasnog donošenja proračuna za 2019. godinu nisu održavane duže vrijeme.

 

TZ grada Ogulina vam poklanja online premijeru bajke “Regoč”

Pripreme za 15. izdanje Ogulinskog festivala bajke su u punom jeku, a ove će se godine, zbog epidemije koronavirusa, Festival održavati od 11. – 13. rujna.
Oživjet će tada ponovno, nadamo se, svima nam dobro znane festivalske lokacije na području užeg centra grada, a ulicama će ponovno odjekivati veseli dječji žamor i smjeh.

Do tada još ima podosta vremena, a, kako ne bi zaboravili na ovogodišnje izdanje Festivala, Turistička zajednica Grada Ogulina odlučila je svim posjetiteljima i gledateljima pokloniti online premijeru bajke “Regoč”. U bajci “Regoč” Ivana Brlić-Mažuranić vjerno opisuje svoj rodni zavičaj. Kadrovi u videu su snimljeni iznad Đulinog ponora u Ogulinu, kojeg spisateljica naziva Legengradom. Bajku priča Sabina Gvozdić.

Online video premijeru bajke Regoč pogledajte na službenom YouTube kanalu Turističke zajednice Grada Ogulina. https://youtu.be/ogPRcWHbsvo
Ova online video bajka najbolja je pozivnica za predstojeći 15. Ogulinski festival bajke.

 

 

Prikupljaju se zahtjevi za sufinanciranje radova na očuvanju i obnovi objekata na prostoru zaštićene urbanističko povijesne cjeline

Povjerenstvo za obnovu objekata spomeničke baštine Grada Ogulina je, na temelju Odluke o načinu i uvjetima raspodjele sredstava za obnovu objekata zaštićene spomeničke baštine, objavilo javni oglas za prikupljanje zahtjeva zainteresiranih fizičkih i pravnih osoba za sufinanciranje radova na očuvanju i obnovi objekata na prostoru zaštićene urbanističko povijesne cjeline.

Na oglas se mogu javiti vlasnici (suvlasnici) objekata koji imaju svojstvo kulturnog dobra ili se nalaze na prostoru zaštićene urbanističko povijesne cjeline Grada Ogulina. Svoje zahtjeve za sufinanciranjem do najviše 60% vrijednosti radova na očuvanju i obnovi spomenutih objekata treba dostaviti do 31.07.2020. godine, a zahtjev treba predati u GRAD OGULIN, UL. B. FRANKOPANA 11, 47300 OGULIN, p.p. 77 sa naznakom “za Javni oglas (spomenička renta).

Povjerenstvo će nakon pregleda svih zaprimljenih zahtjeva predložiti Gradonačelniku donošenje Odluke o dodjeli sredstava Proračuna za sufinanciranje očuvanja i obnove objekata zaštićene spomeničke baštine. Potom će, u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli sredstava Proračuna za sufinanciranje očuvanja i obnove objekata zaštićene spomeničke baštine, gradonačelnik izvijestiti sve podnositelje zahtjeva o odabranim projektima za sufinanciranje. Detaljnije informacije možete pronaći na službenoj web stranici Grada Ogulina.

 

U četvrtak zasjeda Skupština ogulinske Udruge veterana 143. brigade HV-a

U četvrtak, 18. lipnja, s početkom u 19 sati održati će se redovita Skupština Udruge veterana 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin, a koja je bila otkazana zbog prevencije širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19. Skupština će se održati u prostorijama Udruge, na adresi Bernardina Frankopana 13, u Ogulinu. Tijek Skupštine bit će istovjetan pozivu i materijalima koji su dostavljeni u ožujku ove godine.

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment