Vijesti 14.10.2020.

No comments

Od ove srijede dio sajamske ponude i na “crvenom igralištu”

Srijeda je po tradiciji u našem gradu “sajmeni dan”, a dio današnje ponude nalazio se i na “crvenom igralištu”. Iz ogulinskog SKG-a stiglo nam je pojašnjenje o novom režimu rasporeda štandova i prodajnih mjesta. Naime, u ulici Augusta Šenoe u Ogulinu izvode se radovi na prometnici, zbog čega lokacija u ulici Ivana Gorana Kovačića – kod fontane – više nije dostupna za smještaj štandova i prodajnih mjesta.

Prodajna mjesta sada su izmještena na novu lokaciju u ulicu Ivana bana Mažuranića, odnosno na “crveno igralište”. Na novu će lokaciju po potrebi biti smještena i prigodna prodaja cvijeća i svijeća za nadolazeći blagdan Svih svetih.
“Ovakav raspored i lokacija održavanja tjednog sajma biti će na snazi do završetka radova na navedenoj prometnici.”- poručili su zaključno iz Uprave ogulinskog SKG-a.

 

 

Dio učenika će nastavu ponovno pratiti pod maskama

Županijski Stožer civilne zaštite ovog prijepodneva nas je izvjestio kako će doći do promjene njihove ustaljene prakse dostavljanja dnevnih izvješća do 13 sati. Kako danas navode, od 14. listopada izvješća o epidemiološkoj situaciji u Karlovačkoj županiji dostavljat će se za razdoblje od 24 sata, i to od 9 sati u jutro do 9 sati u jutro slijedeći dan.
Tako navode da je, od 12 sati 13. listopada do 9 sati 14. listpada, u Karlovačkoj županiji evidentirano 19 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Oboljelo je 10 žena i 9 muškaraca. Osam osoba je s područja grada Karlovca, 6 osoba s područja grada Ozlja, 2 osobe su s dugoreškog područja te po 1 osoba iz Kamanja, Tounja i Draganića. Zabilježena su grupiranja oboljelih osoba s dvije svadbe i tri rođendanska slavlja.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od koronavirusa oboljelo 518 osoba, a u samoizolaciji se nalaze 573 osobe. U Općoj bolnici Karlovac je hospitalizirano 20 COVID pozitivnih pacijenata od čega je jedna osoba na respiratoru, 3 osobe su novoprimljene, a 2 osobe su puštene na kućno liječenje. U bolnici u Ogulinu trenutno se liječi 12 COVID pozitivnih pacijenata.
Dodajmo ovome i da je, odlukom županijskog Stožera civilne zaštite, ponovno uvedena obveza nošenja zaštitnih maski u učionicama. Ova obveza odnosi se na učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te na učenike i nastavnike srednjih škola, i to ukoliko nije moguće održati razmak između učenika od 1,5 metra ili 2 metra između nastavnika i učenika. Ove obveze su za sada pošteđeni učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola, ali ne i njihovi nastavnici. I dalje su svi obvezni nositi zaštitne maske u zajedničkim prostorijama, a to se odnosi i na učenike i na nastavnike te na drugo osoblje škola.
Ukoliko dođe do poboljšanja epidemiološke situacije ova nova odluka bit će stavljena van snage.

Izložbu “Frankopana” možete pogledati do petka

U povodu Dana Grada i blagdana Uzvišenja Svetog križa, članovi likovnog društva ”Frankopan” postavili su svoje slike u atriju Hotela Frankopan Ogulin.
Zbog ove nesretne situacije s korona virusom i da izbjegnu veće okupljanje ljudi, nije bilo službenog otvaranja izložbe. Radove su izložili : Marija Lovrić, Toni i Hrvoje Puškarić, Igor Kurtović, Nikolina Bašić, Milan Stipetić, Zvonko Bartolović, Marina Marković, Jasmina Dujmić, Marija Salopek Makek, Kamelija Salopek, Leopoldina Domitrović i Pero Lovrenović te Nikola Budimir. Kako doznajemo, Izložbu Likovnog društva Frankopan možete pogledati još do petka do 18 sati.

 

Pučko učilište nudi poslovni prostor u zakup

Pučko otvoreno učilište Ogulin raspisalo je 13. listopada Javni poziv za podnošenje ponuda za zakup poslovnog prostora PP02. Prostor je veličine 69,57 m2, nalazi se u prizemlju Pučkog učilišta, a namijenjen je za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Obzirom da se poslovni prostor nalazi u “roh-bau“ stanju, isti se daju u zakup u postojećem “viđenom stanju”. Prostor se može doći pogledati svakim radnim danom, u vremenu od 12:00 do 13:00 sati. Zakupnik je dužan sam urediti prostor te nikakva ulaganja u rekonstrukciju i uređenje prostora, Pučko otvoreno učilište Ogulin, zakupniku neće refundirati niti nadoknaditi kroz najamninu prostora. Početna neto zakupnina po metru kvadratnom iznosi 50,00 kn, dok jamčevina iznosi 6.957,00 kn. Pravo na podnošenje ponude imaju fizičke osobe i pravne osobe, dok pravo na zakup ima ponuditelj koji ispunjava uvjete natječaja i ponudi najviši iznos zakupnine.

Rok za podnošenje ponuda je 27. studeni 2020. godine, do 10 sati. Pisana ponuda za zakup, s potrebnim prilozima, podnosi se neposredno u pisarnici ili preporučenom pošiljkom Pučkom otvorenom učlištu Ogulin, Trg Petra Stipetića 1, 47300 Ogulin u zatvorenoj omotnici s naznakom:
“NATJEČAJ ZA ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA BROJ PP 02”
“NE OTVARATI DO 27.11.2020. godine do 10:00 sati”
(upozorenje napisati na obje strane omotnice)

Više informacija o ovom Javnom pozivu možete pronaći na web i Facebook stranici Pučkog otvorenog učilišta Ogulin ili slanjem elektroničke pošte, radnim danom od 9-12 sati, na adresu [email protected] te pozivom na slijedeće brojeve telefona: 047 522 257 i 099 6858 314.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment