Vijesti 14.02.2020.

No comments

DVD Zagorje bogatije za kombi vozilo

DVD Zagorje, a time i PVZ Ogulin bogatiji su za jedno kombi vozilo. Kombi je marke Ford transit, proizveden je 2015. godine, a nabavljen je posredstvom Vatroprometa d.o.o. Vozilo je stiglo u vatrogasnu zajednicu jučer u popodnevnim satima, kada je izvršena i primopredaja. Gradonačelnik Dalibor Domitrović je svečano predao ključeve vozila zapovjedniku DVD-a Zagorje Dariju Bertoviću, pri čemu su gradonačelniku zahvalili Ivan Kolić, predsjednik DVD-a Zagorje i Franjo Kolić, predsjednik PVZ Ogulin. Vozilo je dopremio iz Zagreba i ujedno testirao dopredsjednik PVZ Nenad Vukadinović, napomenuvši da je kombi kao nov, dobro opremljen, održavan i bez primjedaba.

Dopredsjednik PVZ Ogulin Nenad Vukadinović zahvalio je svima koji su pomogli u realizaciji nabave, a osobito gradonačelniku Domitroviću koji je osigurao sredstva te tajniku PVZ Antonu Božičeviću koji je odradio „papirologiju“, tj. postupak nabave sukladno Pravilniku o jednostavnoj nabavi i ostalim zakonskim aktima.

Vatrogasci uskoro očekuju i novo zapovjedno vozilo PVZ Ogulin za koje su osigurana sredstva Grada Ogulina prema Planu nabave za 2019. godinu.

 

Obilježili Svjetski dan bolesnika

Učenice 3.e razreda Obrtničke i tehničke škole, u pratnji nastavnika Tomislava Rendulića i Maje Mamule Salijević, posjetile su u četvrtak Dom za starije i nemoćne „Srećko Badurina“ u Ogulinu.
Naime, učenici i djelatnici ove ogulinske škole svake godine obilježavaju Svjetski dan bolesnika posjetom Domu za starije i nemoćne „Srećko Badurina“ u Ogulinu. Učenice koje se obrazuju za zanimanje frizer tom prilikom besplatno šišaju korisnike Doma, a tako je bilo i ovaj put.
Inače, Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

 

Danas slavimo Valentinovo

Danas je Valentinovo. Za neke je Valentinovo samo lukav trgovački trik, a neki mu se vesele i obilježavaju ga poklonima ili romantičnim izlaskom. Unazad nekoliko godina raste popularnost ovog blagdana, a tome u prilog ide i činjenica da je potrošnja u Hrvatskoj oko Valentinova svake godine sve veća. Valentinovo se slavi već tradicionlano u svim odgojno – obrazovnim ustanovama u našem gradu, dobar broj ugostitelja osmislio je posebne ponude za zaljubljene, a kupuju se i pokloni – neizostavne crvene ruže i ponešto slatko.

Evo i podsjetnika zašto uopće slavimo Valentinovo. Prema jednom vjerovanju, Valentinovo je dobilo ime prema svetom Valentinu, svećeniku koji se oglušio na naredbu cara Klaudija o zabrani vjenčavanje rimskih vojnika kako se ne bi okretali obitelji. Svećenik je potajno vjenčavao parove riskirajući zatvor i pogubljenje. Upravo takva sudbina zadesila ga je 14. veljače kada mu je odrubljena glava. Narod ga je proglasio svecem, a kasnije je prihvaćeno da se 14. veljače slavi Dan svetog Valentina.

Inače, najstarija poslana čestitka za Valentinovo je ona iz 1415. godine, a poslao ju je vojvoda od Orleansa svojoj supruzi kada je bio zatočen u londonskoj tamnici Tower of Londonu.

Nadamo se da ste svojim partnerima stigli pripremiti poneko prigodno iznenađenje, ali vjerujemo da među vama ima i onih kojima je Valentinovo svaki dan. Sretno vam Valentinovo!

U subotu koncert, a u nedjelju Dječji maskenbal

Vikend, koji nam kuca na vrata, nudi i zabavne sadržaje. Naime, i ove godine vrijedni članovi KUD-a Sv. Juraj iz Zagorja ogulinskog pripremaju tradicionalan koncert povodom Valentinova. Koncert će se i ovaj put održati u Gradskoj sportskoj dvorani, pored Prve osnovne škole, i to sutra, s početkom u 19 sati. Ovogodišnji koncert nosi naziv “Mi smo došli mladoj popivati”, a, svojim nastupima, uveličati će ga članovi FD “Umag” iz Umaga te KUD-a “Kraluš” iz Stupnika. Cijena ulaznice iznosi 10 kuna, a sve pripadnice ljepšeg spola očekuje i prigodan poklon.

Nedjelju, pak, rezervirajte za tradicionalni Dječji maskenbal kojeg organiziraju članovi Društva našeg djeca Ogulin. I ove godine sve mališane očekuje zanimljiv i bogat program. Nakon što male maske od gradonačelnika preuzmu ključeve Grada, bit će zabave, pjesme, plesa, neizostavnih krafni i sokova te šarenih balona. I ove godine birat će se najbolja pojedinačna, obiteljska i grupna maska, a sve posjetitelje očekuje i bogata tombola.
Cijena ulaznice za odrasle iznosi 15 kuna, a prikupljeni prihod namjenjen je za humanitarne svrhe. Početak odlične zabave pod maskama zakazan je za 16 sati, a maškarano ludilo održat će se u Gradskoj sportskoj dvorani, pored Prve osnovne škole.

Nadamo se da ćete uspjeti pronaći nešto za sebe i dobro se zabaviti!

Sutra skupština UHBO PTSP-a

U subotu, 15. veljače, u Domu željezničara Ogulin bit će održana izvještajno – izborna skupština Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja Karlovačke županije. Početak je zakazan za 18 sati.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment