Vijesti 13.09.2019.

No comments

6. Festival ogulinskog zelja

Otvaranje 6. Festivala ogulinskog zelja upriličeno je danas iza 10 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta. Nazočne su pozdravili predsjednik LAG-a Frankopan Vladimir Kubelka, te gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je i otvorio ovogodišnji Festival zelja.

U programu su sudjelovali učenici Dječjeg vrtića Bistrac i Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, koji su sudjelovali u dječjim radionicama i izložbi dječjih radova.

Ovom je prigodom otvoren i 5. SirCro festival, a proglašenje pobjednika bit će danas poslije podne. U 17 sati, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, počinje i stručno predavanje o zadružnom poduzetništvu, a održat će ga predstavnici Poljoprivredne zadruge Plodovi Moslavine.

Prvi dan Festivala Ogulinksog zelja okončat će koncertom grupe SOUND SOURCE, koji će se održati u dvorištu Frankopanske kule, spočetkom u 20 sati.

Festival se nastavlja u subotu bogatim programom kojeg možete pronaći na našoj web stranici.

 

Čestitka gradonačelnika

Povodom Dana Grada Ogulina i župe Sv. Križa, uz dobre želje za budućnost i prosperitet našega Grada, svim građanima i vjernicima gradonačelnik Dalibor Domitrović uputio je prigodnu čestitku. U njoj stoji:

“Drage Ogulinke i Ogulinci !
Uz čestitke koje vam upućujem povodom Dana Grada Ogulina, želim vam se obratiti sa par riječi, kao svojim dragim sugrađanima.
U ovim danima proslave ističemo sve ono što je dosad učinjeno i što još treba kako bi se u ovom prekrasnom kraju lijepo živjelo.
Od kako sam preuzeo dužnost gradonačelnika nastojim provesti do kraja već započete projekte i osmisliti nove, osobito vezane za izgradnju komunalne infrastrukture.
Raznim poticajima nastojimo oživiti gospodarstvo i socijalnim programom dati potporu onima najugroženijima.
Ozbiljno se radi na popunjavanju Poduzetničke zone, koja će izgradnjom poslovnih pogona omogućiti zapošljavanje Ogulinaca. Isto tako potičemo njegovanje kulture i tradicije, posebno vezano za razvoj turizma u ovom našem lijepom ogulinskom kraju.
Na nama je da u tome ustrajemo, da svoje sposobnosti i ljubav prema Ogulinu pretočimo u djela, za dobrobit svakog pojedinca.
Još jednom želim svako dobro Ogulinu, Ogulinkama i Ogulincima.”

Gradonačelnik
Dalibor Domitrović

 

Program proslave – sutra

Sutra naš grad slavi svoj 519. rođendan, a program proslave ulazi u samu završnicu. Naime, u 10 sati i 30 minuta bit će upriličeno polaganje vijenaca na Trgu hrvatskih rodoljuba. U 11:00 sati bit će imenovan Trg Petra Stipetića, generala Hrvatske vojske i Ogulinca, počasnog građanina Grada Ogulina.

Trgom Petra Stipetića bit će, podsjećamo,  imenovan do sada bezimeni trg kod Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Na proglašenje Trga su pozvani predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministri u Vladi RH, župan Karlovačke županije Damir Jelić, general Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general Marijan Mareković i brojni drugi uzvanici od kojih su mnogi potvrdili svoj dolazak.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u 12 sati, a tijekom poslijepodneva i u večernjim satima planiran je čitav niz sadržaja.

Između ostalog, od 14 sati imate priliku besplatno razgledati postave Ivanine kuće bajke i Zavičajnog muzeja Ogulin. Istodobno u Parku kralja Tomislava bit će održan koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin i njihovi gostiju.

U 15,00 sati u Franopanskom kaštelu počinje natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića Lovačkog društva Klek Ogulin, a podjela gulaša bit će upriličena od 19,30 sati. Na istoj lokaciji od 16 sati zabavljat će vas grupa Partyano.

U 18 sati, u župnoj crkvi Sv. Križa bit će upriličena procesija i misa povodom blagdana Uzvišenja Svetoga Križa, koju će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić uz liturgijsko pjevanje klape Sveti Juraj, Hrvatske ratne mornarice.

U dvorištu Frankopanske kule od 19,00 sati imate priliku zabavit se uz grupu Soundsource, dok je za 20,30 sati najavljen početak koncerta grupe Psihomodo pop u Frankopanskom kaštelu.

Da neometano uživate u svim ovim događanjima pobrinula se i gradska tvrtka SKG. Naime, sutra se na području našeg grada neće vršiti naplata parkiranja.

 

Ogulin Trail

U subotu, na sam rođendan našeg grada, u 8 sati i 30 minuta bit će otvoreno i šesto izdanje Ogulin Traila, a ujedno i 9. kolo Trail lige centrale Hrvatske. Čast da otvori ovogodišnje izdanje Traila pripala je gradonačelniku Daliboru Domitroviću. Pripreme za ovo sportsko događanje traju već mjesecima, a posljednjih 7 dana njihov intenzitet je dosegao vrhunac.

Trčat će se „Regoč”, kraća „Kosjenka“, a obje utrke trkače vode kroz čudesne ljepote Kleka i Stožca te dolinom rijeke Dobre. Treća utrka je “Tintilinić”, namijenjena djeci do 14 godina u kojoj mogu trčati uz pratnju punoljetne osobe. Utrke će okupiti preko 405 trkača, a, iako su rokovi za prijave istekli, još uvijek postoji mogućnost da se baš vi okušate u ovom izdanju Traila.

Naime, prijaviti se možete i na sam dan utrke,

Organizatore veseli činjenica da Ogulin Trail iz godine u godinu sve više plijeni pažnju Ogulinaca. Neki od njih odvažuju se na sudjelovanje u utrci, dok će preostali uživati u cijeloj priči i bodriti trkače.

Kako će izgledati program u subotu, doznajemo od naše sugovornice:

Napomenimo kako je Ogulin Trail “dog friendly” utrka, što znači da u njoj, uz trkače, mogu sudjelovati i njihovi četveronožni ljubimci.

Organizatori su, zahvaljujući brojnim spozorima, za trkače, pobjednike, ali i publiku pripremili brojna iznenađenja.
Vrijedna ekipa iz Društva za sportsku rekreaciju “Koci”, koja potpisuje organizaciju cijele ove priče, poziva sve Ogulince da dođu sutra na utrku i bodre trkače.

Što nam je rekla Goga Salopek Blažević, poslušajte u našim Vijestima.

 

Mladi u operi

U čast 150. obljetnice od osnivanja Narodnog pozorista u Beogradu, a u okviru projekta “150 godina iza kulisa Narodnog pozorista u Beogradu”, održavaju se  tri koncerta pod nazivom “Mladi u operi”.
Prvi je održan sinoć u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Rijeci. Drugi se održava večeras u 19 h u Domu kulture u Moravicama, a treći sutra u 18 h u Kinu Plaški.
Na koncertu će nastupiti solist Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, bariton Nikola Mikić uz klavirsku pratnju Stefana Sretića, asistenta na Fakultetu muzičke umjetnosti u Nišu. Nakon koncerta bit će prikazan i dokumentarni film “Narodno pozorište u 10 činova. Epizoda Prolog”.
Na koncertu će biti izvedene arije i kompozicije srpskih, hrvatskih i europskih autora.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment