Vijesti 13.07.2020.

No comments

Josip Ribar: “Došli smo pružiti podršku Ogulincima”

Danas je ispred ogulinske bolnice održana tiskovna konferencija županijskog Stožera civilne zaštite. Načelnik Josip Ribar uvodno je poručio da situacija nije dramatična te da su svojim dolaskom željeli pružiti podršku Ogulincima.
Trenutno je na području Karlovačke županije 35 osoba zaraženo koronavirusom, od toga 18 u Ogulinu, 12 u Karlovcu, 3 u Slunju te 2 u Dugoj Resi. Mjerama samoizolacije obuhvaćeno je ukupno 89 osoba. Ribar je podsjetio da je od danas obavezno nošenje zaštitnih maski u zdravstvenim ustanovama, javnom prijevozu, trgovinama, a nositi su ih dužni i zaposlenici u ugostiteljskim objektima koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela i pića. Na snagu je stupila i obaveza prijave skupova koji broje više od 100 sudionika, a potrebno ih je najaviti pozivom Centru 112. U tom smislu, obvezom je postalo i pisanje evidencije sudionika takvih skupova koja treba sadržavati njihove osobne i kontakt podatke.

U nastavku je ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko, između ostalog, rekao da se u posljednjih 10-ak dana u bolnici dnevno napravi od 15 do 30 testova na COVID-19. Jučer je testirano 14 osoba, svi pristigli nalazi su negativni, a danas je napravljeno još 25 novih testiranja. Rezultati će biti poznati večeras ili sutra tijekom dana. Među oboljelima s ogulinskog područja su i dva djelatnika ogulinske bolnice, a dr. Zorko kaže da su učinjene sve potrebne mjere kako bi se osigurao neometan i siguran rad bolnice. Obzirom da je zaražena i djelatnica kuhinje, učinjena je dezinfekcija prostorija, na posao je vraćeno osoblje koje se nalazilo na godišnjem odmoru, a hrana se pacijentima, između ostalog, osigurava uz pomoć jednog ogulinskog ugostiteljskog objekta.

Prisutnim novinarima obratio se i privremeni načelnik ogulinskog Stožera civilne zaštite Malden Porubić koji je rekao da je, od 32 zaposlenika gradske uprave, 5 pozitivnih, a 22 ih je u samoizolaciji. Unatoč tome, vrata gradske uprave jutros su otvorena, osigurana su dezinfekcijska sredstva na ulazu za ruke i obuću, a prilikom ulaska nužno je nošenje maski i mjerenje temperature. Poručio je i da je, na narednih 7 dana, obustavljen rad Dječjeg vrtića “Bistrac”, te da je osiguran jedino boravak za djecu roditelja koji ih nemaju kome ostaviti dok rade. Na taj način nastoji se onemogućiti proboj virusa u ovu gradsku ustanovu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, načelnik Ribar je pojasnio slučaj s ogulinskim gradonačelnikom Domitrovićem koji je, podsjećamo, da je zaražen doznao iz medija. Prema njegovim riječima, stav je županijskog Stožera da javno iznosi podatke o zaraženim dužnosnicima, što su i učinili odmah po primitku pozitivnog nalaza ogulinskog gradonačelnika Domitrovića. Kako je reako, s takvom praksom nastavit će i u budućnosti. Ribar je reako kako mu nije poznato zašto gradonačelnika Domitrovića tu večer nisu kontaktirali epidemiolozi, jer je to uobičajeni način priopćavanja pozitivnih nalaza pacijentima.

 

 

U tijeku je rekonstrukcija Šenoine ulice

Nedavno su počeli najavljeni radovi na rekonstrukciji Šenoine ulice u Ogulinu. Svrha rekonstrukcije je da se rastereti promet u središtu grada i zaštićnoj povijesnoj jezgri, te omogući pristup teretnim vozilima u poduzetničku zonu Žegar, što je, zbog uskog grla, dugogodiš¡nji problem tvrtkama Bjelin, Metis i ostalima koje tamo posluju.

Rekonstrukcijom će se proširiti prometnica, izgraditi nogostup i postaviti LED rasvjeta. Osim što će se rasteretiti promet u centru grada i omogućiti i pristup teretnim vozilima u zonu Žegar, ujedno će se izgradnjom nogostupa i postavom javne rasvjete povećati sigurnost pješaka.

Ukupno trajanje ove, prve faze rekonstrukcije, je 8 mjeseci. U ovoj fazi će se proširiti dio prometnice od “rampe” (željezničkog putnog prijelaza) do “tunela” (željezničkog podvožnjaka) u duljini od 300 metara. Procijenjena vrijednost ove faze iznosi 2,7 milijuna kuna, a radove izvodi tvrtka Lidar.

Radovi obuhvaćaju građevinske radove (pripremne i zemljane radove, radove na izgradnji kolničke konstrukcije, radove na površinskoj odvodnji i kanalizaciji), elektroinstalacijske radove, te ostale, troškovnikom predviđene radove. Grad Ogulin je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, putem njihovog Programa podrške brdsko-planinskim područjima, za ovaj projekt osigurao sufinanciranje u iznosu od 300.000,00 kuna.

 

Tijekom tjedna bit će okončani radovi

Županijska uprava za ceste završava radove na mostiću na lokalnoj cesti Puškarići-Vitunj. U petak je izvršeno završno asfaltiranje, a još je preostalo uređenje bankine čime bi se završili radovi.

Stari mostić je zbog dotrajalosti i urušavanja postao opasan za promet teretnih vozila i školskog autobusa, te je bila potrebna temeljita rekonstrukcija. ŽUC je u proteklih mjesec dana izgradio novi, širi i veći mostić kako bi olakšao prolazak mještana Vitunja do Ogulina.

Rekonstrukcija mostića bila je tema nekoliko aktualnih satova na sjednicama Gradskog vijeća kada je vijećnik Neven Vujnović uporno postavljao pitanja ŽUC-u.

Neven Vujnović je rekao da ga je nakon nekoliko pitanja i dopisa kontaktirao gospodin Stjepan Turković iz ŽUC-a i obećao izgradnju novog mostića. “Zahvaljujem se gospodinu Stjepanu Turkoviću i zamjeniku župana Mirku Martinoviću što su ispunili obećanje i izgradili novi, veći i širi mostić i rješili opasno mjesto na cesti prema Vitunju.” – istaknuo je Vujnović.
Završetak svih radova očekuje se tijekom ovog tjedna.

 

Ponovno se pokušava prodati imovina HOC-a Bjelolasica

U tijeku je novi pokušaj prodaje imovine HOC-a Bjelolasica. Rok za dostavu ponuda traje zaključno do 17. srpnja ove godine.

Naime, stečajni upravitelj društva HOC BJELOLASICA d.o.o. u stečaju je 9. srpnja objavio prodaju imovine stečajnog dužnika HOC BJELOLASICA d.o.o. u stečaju.

Imovina stečajnog dužnika se prodaje prikupljanjem pisanih ponuda a prodaju se dvije preostale cjeline:

1. Jasenak I čija utvrđena vrijednost nekretnina iznosi 29.140.000,00 kn, a vrijednost pokretnina na istoj lokaciji iznosi 9.685.890,00 kn, odnosno ukupna vrijednost nekretnina i pokretnina cjeline Jasenak I iznosi 38.825.890,00 kn. Početna cijena i minimalna cijena (cijena ispod koje se imovina ne može prodati) za nekretnine iznosi 3.542.743,71 kn, a početna i minimalna cijena pokretnina iznosi 1.177.578,10 kn, odnosno ukupna početna i minimalna cijena za za nekretnine i pokretnine iznosi 4.720.321,82 kn. Imovina Jasenka I se prodaje kao cjelina (nekretnine i pokretnine).

2. Pod branom čija utvrđena vrijednost nekretnina iznosi 1.700.000,00 kn. Početna cijena i minimalna cijena (cijena ispod koje se nekretnina ne može prodati) iznosi 480.130,21 kn.

Podsjećamo, u ožujku je cjelina Jasenak 2 pronašla novog vlasnika dok se prodaja preostala dva dijela nastavlja i dalje. Više informacija možete potražiti na stranici HOC Bjelolasica.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment