Vijesti 13.02.2020.

No comments

Sanacijom gubitaka od mogućeg smanjenja cijene vode

U srijedu je u gradskoj tvrtki “Vodovod i kanalizacija” potpisan ugovor o sanaciji gubitaka na vodoopskrbnom sustavu grada Ogulina, sa tvrtkom IMGD iz Samobora, koja će biti izvođač radova.

Potpisivanju su nazočili direktor tvrtke Bojan Prebežić i predsjednik Skupštine ove gradske tvrtke, gradonačelnik Dalibor Domitrović, te predstavnici tvrtke IMGD.

Time će se, kazao je Prebežić, učiniti sve da se ostvare možebitne uštede, a onda i moguće smanjenje cijene vode u gradu Ogulinu.

Bojan Prebežić rekao je kako će se najprije krenuti sa najužim centrom grada, najstarijim dijelom vodovodne mreže. Utvrdit će se gdje su gubici najveći i koje su točke najkritičnije. Tako će se sanacije izvršavati već u narednih nekoliko mjeseci.

Dalibor Domitrović zadovoljan je ovim činom, te je napomenuo da sustav trenutno ima 69 posto gubitaka.

Suradnjom sa ogulinskim Vodovodom, koja traje već niz godina, zadovoljan je i direktor samoborske tvrtke IMGD, Goran Dunić. “To je nešto što se mora napraviti”-naglasio je Dunić.

 

 

Danas zasjedala Županijska skupština

U Karlovcu se danas održavala 21. sjednica Županijske skupštine Karlovačke županije. Dnevnim redom predviđeno je bilo ukupno 28 točaka o kojima su raspravljali županijski vijećnici, a sjednica je započela vijećničkim pitanjima i prijedlozima.

Između ostaloga, vijećnici su razmatrali izvješća o prošlogodišnjem radu Antikorupcijskog povjerenstva, kao i onog za zaštitu prava pacijenata i ravnopravnost spolova. Rasprave je bilo i o odlukama o kriterijima i mjerilima financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu, centara za socijalnu skrb i Doma za starije i nemoćne sv. Antun, te o 9 odluka o davanju suglasnosti domovima zdravlja na zakup prostora različitim liječničkim ordinacijama.

Inače, ovo je bila 1. sjednica Županijske skupštine Karlovačke županije u 2020. godini.

Svjetski je dan radija

Znate li da danas obilježavamo Svjetski dan radija?! Naime, spomen je to na početak emitiranja UN-ova radija, koji je emitiranje počeo 13. veljače 1946.
Radio je i dalje najdostupniji medij na svijetu, te dopire do 94% stanovništva.
Jedini elektronički ogulinski medij, vaš i naš Radio Ogulin, uskoro će proslaviti 55 godina, a nastojat ćemo da do rođendana, 4. travnja, budu dovršeni poslovi na uređenju novog studija.
Posljednja veća ulaganja u Radio Ogulin bilježe se pred 13 godina, kada je uz pomoć grada kupljena nova oprema i uređen studio. No, s vremenom je tehnika dotrajala, pa su nužna nova ulaganja.
Zbog radova koji su u tijeku, Radio Ogulin je ovih dana je uglavnom u prašini, postojeća tehnika pokrivena je najlonima, a mi, unatoč svemu, mislimo na vas i ne želimo vam uskratiti uživanje uz naš program. Stoga, budite i dalje uz 96,6!

 

U nedjelju maškare preuzimaju ključeve Grada

U nedjelju, će u Gradskoj sportskoj dvorani, pored Prve osnovne škole, biti posebno veselo. Naime, očekuje nas tradicionalni Dječji maskenbal kojeg organiziraju članovi ogulinskog Društva naša djeca. I ove godine sve mališane očekuje zanimljiv i bogat program.

Kako je program zamišljen doznajemo od predsjednice DND-a Ogulin Ljiljane Kaurić.

I ovaj put do izražaja će doći kreativnost maškaranih skupina, a u nastavku od naše sugovornice doznajemo tko će se sve predstaviti publici u nedjelju.

I ove godine birat će se najbolja pojedinačna, obiteljska i grupna maska, a sve posjetitelje očekuje i bogata tombola.

Početak odlične zabave pod maskama zakazan je za 16 sati.

Medijski pokrovitelj Dječjeg maskenbala je vaš i naš Radio Ogulin.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment