Vijesti 12.12.2019.

No comments

Kriminalističko istraživanje i dalje traje

Još uvijek nisu poznati rezultati kriminalističkog istraživanja vezanog uz slučaj prijetnji gradonačelniku Domitroviću i njegovoj obitelji, doznaje OGportal.
Naime, prošlo je više od dva tjedna od kako je gradonačelnik Dalibor Domitrović  primio prijeteće pismo i o tome izvijestio policiju.

Na njihov upit je li policija došla do kakvih saznanja, stigao je odgovor iz PU karlovačke.
U njemu stoji: “Poštovani, nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas da sukladno zakonskim propisima ne možemo odgovarati na upite u kojima se ukazuje na identitet osoba, kao i da je svako postupanje tijekom izvida tajno. O dovršenim kriminalističkim istraživanjima koja su od interesa za javnost, izvijestit ćemo javnost.”

 

Grabar – Kitarović danas boravi u Karlovcu

Predizborna kampanja za predsjedničke izbore u punom je jeku. Danas u našoj županiji, točnije u Karlovcu, boravi kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović.

Posjet je započela iza 14 sati obilaskom radova na Nikola Tesla Experience Centru. Obišla je i Dom Sv. Antuna, a za 16 sati njavljen je početak druženja s građanima, članstvom i simpatizerima u karlovačkom Zorin domu.

Centralni predizborni skup počinje u 17 sati, a održat će se također u Zorin domu.

 

Uređuju se staze na groblju

Na gradskom groblju Sv. Jakov u tijeku su radovi na uređenju staza. Naime, Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin, u sklopu izgradnje infrastrukture na groblju i unapređenja ove vrste usluge za građane, iskoristilo je povoljne vremenske prilike za završetak ovoseznoskog plana uređenja staza na groblju.

Izvođač radova je tvrtka GP Mikas d.o.o. Ogulin, a vrijednost radova iznosi oko 78.000,00 kn.
Ovim radovima završit će se program izgradnje staza na groblju Sv. Jakov, prije otvaranja novog grobnog polja.

 

Malci i društveno poduzetništvo

Na inicijativu roditelja u Pučkom otvorenom učilištu održana je i druga radionica Dječje društveno poduzetništvo. Na radionici su mališani, uz pomoć roditelja, izrađivali božićne ukrase koji će biti izloženi na Bajkovitom adventskom sajmu u subotu, 14. prosinca.
Društveno poduzetništvo je poslovanje temeljeno na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti, kod kojeg se stvorena dobit/višak prihoda u cijelosti ili većim dijelom ulaže za dobrobit zajednice.
Radionicom se želi djeci ukazati da je bitno biti i nositelj poduzetničke aktivnosti kojem je primarni cilj društveni utjecaj, a ne generiranje dobiti za vlasnike ili dioničare. Prihod od donacija za božićne ukrase bit će doniran humanitarnoj akciji Jagor.

 

Sutra 1. ogulinski Pub kviz

Sutra nam Bajkoviti advent u Ogulinu nudi brojne sadržaje. Između ostalog, sutra u 8 sati u Prvoj osnovnoj školi bit će otvorena izložba “Tradicionalni Božić”, od 10 sati u Ivaninoj kući bajke počinje rođendansko slavlje ove ustanove, a istodobno će započeti i postavljanje Božićnih jaslica ispred crkve Sv. Križa. Mališani će uživati s Djedom Božićnjakom, koji će u 18 sati otvoriti vrata svog doma u Pučkom otvorenom učilištu.
Nešto stariji sigrno će se odlično zabaviti na 1. ogulinskom Pub kvizu kojeg organiziraju Turistička zajednica Grada Ogulina i Pučko otvoreno učilište. Mjesto događanja je caffe bar Stari Grad, a početak je zakazan za 20 sati.
Pub kviz je timsko natjecanje. Tim koji igra može biti sastavljen od minimalno 2 te maksimalno 5 igrača. Svaki tim mora imati svoje ime. Između svakog pitanja je 1 min za razmišljanja i konzultiranje članova tima oko odgovora. Po isteku minute prelazi se na sljedeće pitanje i tako redom do pauze. Po završetku kviza sliedi zbrajanje bodova, te proglašavanje najboljih timova. Očekivano trajanje kviza je 120 minuta.
Prijave traju od 19:15 do 19:45 sati na dan održavanja kviza, prilikom ulaska u caffe bar Stari grad. Ulaz je slobodan. Voditelj pub kviza je Silvije Pleština, kvizaš, mastermind, koji stoji iza oko 13.000 pitanja za Potjeru, razne kvizove po narudžbi, kvizove za druženja, team buildinge i evente.
Atmosfera na pub kvizovima priča je za sebe, a što nas sutra očekuje doznali smo upravo od voditelja Pub kviza, Silvija Pleštine.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment