Vijesti 12.05.2020.

No comments

Za rekonstrukciju ulice A. Šenoe osigurano 300.000 kn

Grad Ogulin je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, putem njihovog Programa podrške brdsko-planinskim područjima, za projekt rekonstrukcije ulice Augusta Šenoe osigurao sufinanciranje u iznosu od 300.000,00 kuna.

Svrha rekonstrukcije je da se rastereti promet u centru grada i zaštićenoj povijesnoj jezgri te da se omogući lakši pristup teretnim vozilima u poduzetničku zonu Žegar, što je, zbog uskog grla, dugogodišnji problem tvrtkama Bjelin, Metis i ostalima koje tamo posluju. Rekonstrukcijom će se proširiti prometnica, izgraditi nogostup i postaviti LED rasvjeta. Osim što će se rasteretiti promet u centru grada i omogućiti lakši pristup teretnim vozilima u zonu Žegar, ujedno će se izgradnjom nogostupa i postavom javne rasvjete povećati sigurnost pješaka.

Ukupno trajanje prve faze rekonstrukcije je 8 mjeseci. U ovoj fazi će se proširiti dio prometnice od „rampe“ (željezničkog putnog prijelaza) do „tunela“ (željezničkog podvožnjaka) u duljini od 300 metara. Procijenjena vrijednost ove faze iznosi 3 milijuna kuna s PDV-om. Postupak javne nabave za odabir izvođača je pri kraju, u tijeku je provjera ispravnosti ponude, pa bi prvi radovi, nakon žalbenih rokova i ostalih obavljenih procedura, mogli početi za oko mjesec dana.

 

 

U županiji se nastavlja povoljan epidemiološki trend

U Karlovačkoj županiji nastavljaju se dobri epidemiološki trendovi jer ni danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Jučer su testirane 62 osobe, a svi pristigli nalazi su negativni. U Općoj bolnici Karlovac nema niti jednog pacijenta oboljelog od koronavirusa, a na kućnom liječenju još se nalaze 2 zaražene osobe. U Karlovačkoj županiji je izliječeno ukupno 27 osoba od koronavirusa.

Inače, u karlovačkoj bolnici trenutno se liječe 173 pacijenta, kroz hitni ambulantni prijem pregledano je 178 osoba, a 1050 osoba pregledano je u redovnom ambulantnom pregledu. U ogulinskoj bolnici se nalaze 43 ležeća pacijenata, a 186 ih je pregledano ambulantno.

Tijekom dana kroz DRIVE IN testiranje bit će uzeto oko 40 novih uzoraka. Pod mjerama samoizolacije, kao kontakti oboljelih osoba, nalaze se 253 osobe.

OGFB i “Igra kolo” će se održati zajedno u rujnu

Kraj svibnja i početak lipnja u našem gradu, do ove godine, bili su nezamislivi bez tradicionalne Smotre izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” i Ogulinskog festivala bajke. Epidemija koronavirusa u potpunosti je poremetila planove organizatora, točnije ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu i Turističkoj zajednici grada Ogulina.

O ovoj temi razgovarali smo danas u našem programu sa ravnateljicom Pučkog učilišta Blankom Poljak Franjković i djelatnicom Turističkog ureda Aleksandrom Kolić Puškarić, pa smo tako imali priliku čuti da se obje manifestacije planiraju održati drugog vikenda u rujnu.

Zanimljiva je činjenica da je 1. Smotra izvornog folkora Karlovačke županije prije 24 godine održana upravo u rujnu na rođendan našeg grada.

Organizatore veseli suradnja na ova dva velika, a ujedno i zajednička projekta.

Organizatori su pristupili pripremama, a sve je prilagođeno scenariju prema kojem je dozvoljeno javno okupljanje puno većeg broja ljudi. Što se tiče sredstava, ove dvije manifestacije financijski podržava Ministarstvo kulture koje i dalje nije povuklo odobrena sredstva, dok je Karlovačka županija, uslijed okolnosti, svoja povukla. Iza oba projekta financijski stoji i Grad Ogulin.

Vjerujemo da ogulinskim ulicama od 11. – 13. rujna neće nedostajati živosti i odličnih sadržaja u kojima ćemo moći slobodno uživati.
Inače, bit će to 24. Smotra “Igra kolo” i 15. Ogulinski festival bajke, koji bi trebao biti međunarodnog karaktera, ukoliko to epidemiološke okolnosti ne pokvare.

 

 

Udruženje obrtnika Ogulin nabavilo maske za obrtnike

Udruženje obrtnika Ogulin je, prema odluci Upravnog odbora, kupilo 3000 zaštitnih maski za lice koje će donirati obrtnicima.
Podjela maski za lice bit će upriličena sutra, ali u i četvrtak u velikoj dvorani Udruženja obrtnika, u vremenu od 8 do 12 sati.

Svim obrtnicima koji planiraju doći, upućena je molba da primjenjuju i pridržavaju se svih propisanih epidemioloških mjera. Ovaj potez Udruženja obrtnika Ogulin ima za cilj pomoći obrtnicima da svojim odgovornim ponašanjem i adekvatnom opremom pomognu opće napore oko zaustavljanja širenja koronavirusa, a time i omoguće što skoriji normalan rad i obavljanje njihovim djelatnosti.

Otvoreni šalteri u policijskim postajama

Od ponedjeljka, 11. svibnja, u svim policijskim upravama i policijskim postajama na upravnim poslovima započelo se s obavljanjem poslova vezanih uz izdavanje putnih isprava, osobnih iskaznica i vozačkih dozvola, prijavu i odjavu prebivališta i boravišta te poslova vezanih uz nabavu i registraciju oružja, reguliranje statusa i izdavanja isprava stranaca u punom opsegu.

Obavljanje navedenih poslova u nadležnim policijskim upravama i policijskim postajama organizirano je u jednoj smjeni u skladu sa specifičnim okolnostima, mogućnostima i mjesnim prilikama, uz ispunjenje svih epidemioloških mjera, a po potrebi i uz unaprijed dogovorene termine dolaska. Uredovno radno vrijeme za građane je ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 7.30 do 14.30, a utorkom od 9 do 16.30 sati.

Podsjećamo građane da se rok važenja osobnih isprava, a koje su istekle u vrijeme trajanja epidemije, produžuje za 30 dana od dana donošenja odluke o prestanku epidemije.

O radu i mogućnostima obavljanja poslova u konkretno nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji, kao i eventualnoj najavi dolaska, građani se mogu informirati i dogovoriti dolazak ili drugi način obavljanja posla pozivom na javno dostupne telefonske brojeve. Brojevi ogulinske Policijske postaje su 664-026 i 664-952.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment