Vijesti 12.03.2020.

No comments

Održana tiskovna konferencija županijskog Stožera civilne zaštite

U Vatrogasnom centru Karlovac održana je danas konferencija za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Tijekom jučerašnjeg dana pod nadzor je stavljeno novih 15 osoba, a radi se o osobama koje su dobile rješenje granične sanitarne inspekcije većinom vozači.
U izolaciji u Općoj bolnici Karlovac trenutno se nalaze dvije osobe kod kojih je postavljena sumnja na zarazu novim koronavirusom. Uzet je uzorak obje osobe i poslan na analizu.
Stožer CZ Karlovačke županije donio je Odluku o odgađanju svih javnih okupljanja na području Karlovačke županije do donošenja Odluke o opozivu iste.
Tragom tog naputka, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin Marijana Mazor donijela je odluku o odgodi svih organiziranih događanja u knjižnici, i to do daljnjega.
Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost putem redovitih konferencija za medije svakog dana s početkom u 10.00 sati u Vatrogasnom centru Karlovac.

 

Do 31.3. nogomet bez publike na utakmicama

Na temelju odluke Hrvatskog nogometnog saveza o odigravanju utakmica pod ingerencijom nacionalnog saveza i preporuke županijskim nogometnim savezima, te na temelju nastalih izvanrednih okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa, donijeta je odluka da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom Nogometnog saveza Karlovačke županije do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja. Mjera se odnosi na sve lige pod okriljem NSKŽ (4. NL Središte, 1. ŽNL, 2. ŽNL te sve utakmice mladeži i veterana), kao i na eventualno odigravanje prijateljskih utakmica.

U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i NSKŽ i tehničko osoblje.
Klubovima posebno skreću pažnju da sa maksimalnom ozbiljnošću, uz odgovornost svih rukovodećih tijela, provode ovu odluku ne samo u smjeru organizacije natjecanja, već i u provođenju trenažnih procesa svih selekcija unutar svih uzrasnih kategorija.
Nogometni savez Karlovačke županije će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će klubovi i javnost biti pravodobno obaviješteni.
Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka.
NSKŽ će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke Stožera civilne zaštite i Hrvatskog nogometnog saveza, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu.

Obavijest o radu mobilnog reciklažnog dvorišta

Iz gradske tvrtke Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin primili smo obavijest o radu mobilnog reciklažnog dvorišta. U obavijesti se navodi slijedeće:

“Dana 16. ožujka 2020. godine (ponedjeljak) mobilno reciklažno dvorište bit će na raspolaganju korisnicima na lokaciji iza Teniske dvorane i dvorane Prve osnovne škole.

Namjenjeno je građanima, fizičkim osobama Mjesnog odbora Ogulin (V. I. Marinkovića, Struga, centar grada) i služi za odvojeno prikupljanje manjih količina posebnih vrsta otpada koje će se besplatno moći odložiti prema datim uputstvima od strane djelatnika Stambeno komunalnog gospodarstva d.o.o..
Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta će biti od 8 do 14 sati.
Lokacije i datumi postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta u ostalim Mjesnim odborima bit će vidljive i objavljene na internet stranicama Stambeno komunalnog gospodarstva d.o.o., kroz medije i oglasnim pločama po mjesnim odborima.”

Plan lokacija, kao i termina na kojima će se nalaziti mobilno reciklažno dvorište na području grada Ogulina možete pronaći i pročitati na našoj web stranici kao i na web stranici SKG-a.

 

U tijeku su pripreme za Ogulin trail

Iako nam se čini da je do mjeseca rujna i sad već tradicionalne utrke Ogulin trail još puno vremena, pripreme za ogovdišnje izdanje su u punom jeku. Utrka će se održati 12. rujna, a ovogodišnje izdanje donosi i brojne novitete.

Nedavno smo u našem programu ugostili predstavnicu organizatora Gogu Blažević Salopek koja nam je otkrila neke detalje:

Trkači će dobiti priliku okušati se i u jednoj potpuno novoj utrci.

Organizatori planiraju, izemđu ostalog, osvježiti i učiniti atraktivnijima i ljepšima rute već poznatih utrka, uskoro će svjetlo dana ugledati i prva internetska stranica Ogulin traila, a radi se i na poboljšanju kvalitete startnih paketa.

Podsjećamo, 1. ožujka započele su i prijave za Ogulin trail koje se vrše putem portala sotinka. hr. Trenutno je u tijeku i nagradna igra.

Otkazano večerašnje predavanje u Pučkomđ

Iako je bilo najavljeno, predavanje povodom 185. obljetnice od prve objave pjesme Horvatska domovina, koje se trebalo održati u četvrtak, 12. ožujka, s početkom u 18:00 sati, u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, odgađa se do daljnjega. Predavanje je trebao održati Tomislav Kučinić, mag.mus..
“O novom datumu održavanja svi zainteresirani bit će pravovremeno obaviješteni.” – poručuju iz Pučkog učilišta.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment